به گزارش خط نیوز؛ عمر زیادی از آغاز به کار مجلس یازدهم نمیگذرد. هنوز کارگروهی مثل ورزش در کمیسیون فرهنگی شکل نگرفته و فراکسیون ورزش هم به صورت رسمی تشکیل نشده با این حال همزمان شدن تقریبی استارت مجلس جدید با رو شدن شاهکار فدراسیون فوتبال در مورد قرارداد میلیاردی برای همکاری با «مارک ویلموتس» سرمربی تیم پیشین تیم ملی و ابعاد تازه ای که پرونده این مربی بلژیکی پیدا کرد، باعث شد خیلی زود صحبتهایی مبنی بر استیضاح وزیر ورزش مطرح شود و حتی برخی نمایندگان تازه وارد به مجلس به این مسئله بپردازند.
البته در طول عمر چهارساله مجلس قبل و در سه مرحله متفاوت، طرح استیضاح مسعود سلطانی فر مطرح شد. دو طرح ابتدایی خیلی جدی تر بود و حتی طرح آن از سوی کمیسیون فرهنگی و با امضای متقاضیان استیضاح تقدیم هیأت رئیسه وقت هم شد اگرچه پای سلطانی فر هرگز به مجلس نرسید. بعد از آن سومین طرح استیضاح وزیر ورزش هم با امضای ۳۰ نفر از نمایندگان مجلس آماده شد اما هرگز اقدامی برای ارجاع طرح از کمیسیون فرهنگی به هیأت رئیسه صورت نگرفت.
شاید این مسئله یعنی پیشینه مسعود سلطانی فر در طرح استیضاح هم بی تأثیر در مطرح شدن دوباره آن توسط مجلسیهای جدید نباشد اگرچه معاون امور حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استانهای وزارت ورزش تاکید دارد که «استیضاح وزیر شائبهای بیش نیست». وی همچنین با تاکید بر اینکه وزیر ورزش هیچ نقشی در پرونده ویلموتس و قرارداد میلیاردی او با فدراسیون فوتبال نداشته گفت که هر زمان مجلس بخواهد.......
پرونده «ویلموتس» ارتباطی به وزیر ورزش ندارد
جمشید تقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مسعود سلطانی فر نقشی در ماجرای سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال نداشته است، گفت: وزیر ورزش نه ویلموتس را به فدراسیون فوتبال معرفی کرد و نه در همکاری با این مربی توصیهای داشت. بنابراین نمیتوان پرونده این مربی بلژیکی را به وزیر ورزش منتسب کرد.
فقط به مباحث حقوقی موضوع رسیدگی میکنیم
وی با تاکید بر اینکه در هر فدراسیونی و از جمله فوتبال اختیارات تعیین سرمربی تیم ملی با خودِ رئیس است، یادآور شد: در مورد پرونده مارک ویلموتس و ابعادی که ایجاد شائبه و حاشیه کرده است، آقای مهدی تاج باید پاسخگو باشند. نهایت معاونت ورزش قهرمانی وزارتخانه هم میتواند به موضوع بپردازد. وزارت ورزش به جز مباحث حقوقی موضوع که به مجلس مربوط میشود، به موضوعات دیگر نمیپردازد.
استقبال وزارت ورزش از رسیدگی به پروندههای ورزشی در نهادهای نظارتی
معاون وزیر ورزش همچنین تصریح کرد: وزارت ورزش از هر گونه رسیدگی به پرونده سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال یاهر پرونده ورزشی دیگر که در نهادهای نظارتی است، استقبال میکند کما اینکه در مجلس قبل در مورد همین پرونده ویلموتس و حتی پرونده کارلوس کی روش همکاری کامل را با مجلسیها داشتیم و اسناد و مدارک موردنیاز را در اختیار نمایندگان قرار دادیم.
تاکید بر هرگونه همکاری با مجلس برای شفاف سازی پرونده «ویلموتس»
تقی زاده ادامه داد: در صورت نیاز و هرجا لازم باشد هم برای رسیدگی به پرونده مارک ویلموتس کنار مجلس خواهیم بود تا شفاف سازی لازم صورت بگیرد. ریاست فدراسیون فوتبال و کل مجموعه این فدراسیون همراه با مجموعه وزارت ورزش و وزیر پاسخگوی هر موضوعی خواهند بود. ما آماده هستیم هر سند و مدرکی که لازم باشد در اختیار مجلسیها قرار دهیم تا شفاف سازی لازم صورت بگیرد.
سلطانی فر استیضاح نمیشود
وی در ادامه موضوع استیضاح وزیر در مجلس جدید را هم رد کرد و گفت: در فضای مجازی صحبتهایی مطرح شده اما به واقع من به عنوان معاون امور مجلس وزارتخانه تا به امروز بحثی در این زمینه ندیده و نداشته ام. اصلاً موضوعی نبوده که طرح استیضاح مطرح شود. در مورد پرونده ویلموتس هم که تاکید میکنم وزیر ورزش نقشی نداشته است.
ملزم به پاسخگویی به مجلس هستیم
خبرگزاری مهر چندی پیش در گزارشی با عنوان «تاثیرات حضور نمایندگان ورزشی در مجلس / وزیر دستِ پیش را گرفت!» به حضور چهرههایی با پیشینه مدیریتی قابل توجه ورزشی در مجلس اشاره کرد و اقداماتی که وزیر ورزش از ماهها پیش در رابطه با مجلس جدید انجام داد و اینکه به نظر میرسد همگی برای تعامل با نمایندگان و پیشگیری از گزند آنها بوده است.
جمشید تقی زاده در بخشی از گفتگو با خبرنگار مهر به این مطلب هم اشاره کرد و گفت: مجلس از جایگاه نظارتی برخوردار است و برای ایفای نقش خود با کسی هم تعارف ندارد. در این زمینه وزارت ورزش مستثنی نیست. نمایندگان مجلس در هر مقطعی و در رابطه با هر موضوع ورزشی میتوانند از وزارتخانه پرسش داشته باشند و ما هم ملزم به پاسخگویی هستیم. این نقش نظارتی مجلس باید وجود داشته باشد و کسی با هیچ اقدامی نمیتواند مانع آن شود.
کنار ورزشیهای مجلس هستیم نه نگرانِ حضورشان
وی با بیان اینکه وزارت ورزش به مجلس یازدهم نگاه مثبت دارد، به تعداد زیادی متقاضیان حضور در فراکسیون ورزش مجلس اشاره کرد و گفت: حضور افراد ورزشی و علاقمند به این حوزه در مجلس برای شفاف سازی و پیشبرد اهدافِ ما به نوعی یک فرصت است. بنابراین نگران حضور ورزشیها در مجلس نیستیم و حتی کنارشان هم خواهیم بود.
دلیل حکمِ سلطانی فر برای نایب رئیس مجلس
«علی نیکزاد چند روز پیش از تصدی نایب رئیسی مجلس به عنوان عضو هیأت رئیسه فدراسیون تیراندازی منصوب شد. به نظر میرسد حکم وزیر ورزش برای نیکزاد بی ارتباط با اقدامات وی (وزیر) برای تعامل با مجلس نبود؟» این معاون وزیر ورزش در واکنش به این سوال گفت: به نظر من اینطور نیست. حضور نایب رئیس مجلس در هیأت رئیسه فدراسیون تیراندازی بنا به درخواست رئیس این فدراسیون صورت گرفته است. وزیر مسئولیت صدور حکم را داشته است.
واکنش به چراییِ عضویت نمایندگان مجلس در فدراسیونها
تقی زاده در پاسخ به این پرسش که «در مجموع به کرات شاهد حضور نمایندگان مجلس در فدراسیونها و عضویت آنها در هیأت رئیسه بوده ایم. دلیل این ورود چیست؟»، تصریح کرد: این حضور به جهت علاقمندی است که خودِ نمایندگان دارند ضمن اینکه عضویت آنها در هیأت رئیسه ها هم برای خودشان و هم برای وزارت ورزش حُسن است. این عضویت باعث میشود از نزدیک با خیلی مسائل آشنا شده و مشکلات را بهتر بشناسند. اینگونه در کنار نقش نظارتی، میتوانند کمک حال هم باشند.
چون از صندوق بازنشستگی آمدم فکر کردند بازنشسته هستم
معاون وزیر ورزش که پیش از تاکید کرده بود ملاک وزارت ورزش در مورد بازنشستهها «قانون» است نه «بخشنامه» در مورد بازنشستگی خود گفت: من پیش از حضور دوباره در وزارت ورزش، مدیریت صندوق بازنشستگی کشور را داشتم. بعضی از دوستان موضوع را با بازنشستگی من اشتباه گرفتند در حالیکه من بازنشسته نیستم. در مورد من ۳۵ سال خدمت و ۶۵ سالگی ملاک قانونی برای بازنشستگی است که هنوز به آن مرحله نرسیده ام. ۷ سال به دلایلی در سیستم نبودم و حالا باید این بازه زمانی جبران شود تا به حد قانونی برای بازنشسته شدن برسم. با این حال هر زمان دوستان بخواهند جوانگرایی داشته باشند، کنار میروم.