توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 67815
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۵۹
رودخانه‌ای از فاضلاب در شهر کرمانشاه/ ساماندهی «قره‌سو» عزم جدی مسؤولان را می‌طلبد
معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: عمده‌ترین منبع آلاینده رودخانه قره‌سو فاضلاب شهر کرمانشاه است و تا زمانی که فاضلاب شهر کرمانشاه وارد رودخانه قره‌سو شود این مشکل بوی بد، وجود دارد.
رودخانه‌ای از فاضلاب در شهر کرمانشاه/ ساماندهی «قره‌سو» عزم جدی مسؤولان را می‌طلبد
فرحناز اقبالی معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران در خصوص مشکل و بوی بد رودخانه قره‌سو، اظهار کرد: رودخانه قره‌سو از سراب روانسر در شمال غرب کرمانشاه سرچشمه می‌گیرد.

وی رودخانه قره‌سو را به عنوان یکی از رودخانه‌های مهم استان برشمرد و گفت: یکی از سرشاخه‌های مهم قره‌سو، رودخانه رازآور است که در قزانچی رودخانه مرگ و چشم بشیر در کرمانشاه و آبشوران به آن متصل می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه تصریح‌کرد: پس از عبور از کرمانشاه رودخانه گاماسیاب به آن اضافه می‌شود و در نهایت سیمره را ایجاد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: سرمنشأ دبی (آب تأمین شده رودخانه) رودخانه قره‌سو از سراب روانسر آغاز می‌شود که امسال متأسفانه با خشک شدن سراب روانسر و رودخانه رازآور ورودی رودخانه خیلی کم شده و خودپالایی رودخانه با پایین آمدن دبی از بین رفته است و همین سبب شده که امسال مشکل بوی بد و تعفن آن خیلی حاد شود.

اقبالی گفت: عمده‌ترین منبع آلاینده رودخانه قره‌سو فاضلاب شهر کرمانشاه است و تا زمانی که فاضلاب شهر کرمانشاه وارد رودخانه قره‌سو شود این مشکل بوی بد به دلیل ورود فاضلاب خام و بدون هیچگونه عملیاتی بر روی آن، وجود دارد.

وی اضافه کرد: ۳۵ درصد این فاضلاب شهری توسط مدول اول تصفیه خانه کرمانشاه مدیریت می‌شود و ۶۵ درصد باقی‌مانده که قرار بود توسط مدول دوم و سوم مدیریت شود برای آن هنوز اتفاقی نیفتاده است.

اقبالی خاطرنشان کرد: در سال ۸۹ مجوز مدول دوم صادر شد قرار بود از طریق بانک‌های خارج از کشور تأمین اعتبار شود در آن زمان هزار میلیارد تومان اعتبار لازم داشت که متأسفانه براساس اتفاقات افتاده در کشور و تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، امکان تأمین اعتبار از این محل وجود نداشت.

وی ادامه داد: بعد از آن قرار شد از محل اعتبارات ملی تخصیص‌های به سیستم تصفیه کرمانشاه داده شود که متأسفانه این هم محقق نشد تا سال گذشته با اصلاح قانون بودجه کشور اعتباری به پروژه تزریق شد و عملیات‌های اجرایی در زمستان گذشته آغاز شد.

وی افزود: ساماندهی رودخانه قره‌سو عزم جدی مسؤولان ذی‌ربط را می‌طلبد، محیط زیست به عنوان دستگاه ناظر همواره با مکاتباتی با مرکز درخواست کرده که از محل اعتبارات ملی، اعتباری به این پروژه تزریق شود. نمایندگان استان باید برای تکمیل و تزریق اعتبار به این پروژه ورود کنند چون باید ۱۰۰درصد اجرا شود.

وی در پایان، خاطرنشان کرد: اخیر طی مکاتبه‌ای از دستگاه‌های ذی‌ربط درخواست شده که هر کدام از دستگاه‌‌های اجرایی وظایف قانونی خود را در خصوص رودخانه قره‌سو حتی با برنامه‌های کوتاه مدت انجام دهند.
Share/Save/Bookmark