توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 69290
شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۱
این ۱۲ هزار نفر در کرمانشاه سرگردانند!
جای دوری نیست، درست همین حوالی است. بیخ گوش شهر یا به قول مردمان خود این روستا در دلِ شهر!
این ۱۲ هزار نفر در کرمانشاه سرگردانند!
وقتی در کوچه پس کوچه هایش قدم می زنی نه حال و هوای روستا را می بینی و نه رنگ و بویی از شهر و تو هم مانند ۱۲ هزار جمعیت این منطقه سردرگم می مانی که در شهر قرار داری یا در روستا!

به گزارش ایسنا، روستای "ده پهن" با جمعیتی بالغ بر ۱۲ هزار نفر درست چسبیده به شهر و مابین ایستگاه راه آهن و فرودگاه کرمانشاه قرار دارد. روستایی که با گذشت سالیان سال توسط شهر بلعیده شده و حالا که در شهر قرار گرفته تکلیفش را نمی داند که همچنان روستا مانده یا جزیی از شهر شده!

این سردرگمی روستا و مردمانش، به مسئولان و دستگاه ها هم سرایت کرده و شهرداری کرمانشاه، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی، راهداری و ... بر سر انجام تکالیف خود در این منطقه مانده اند، چرا که وظایف آنها در قبال شهر و روستا متفاوت است و ده پهن درحالی در شهر قرار گرفته که هنوز نام روستا را یدک می کشد.

همین سردرگمی موجب شده که هنوز کوچه پس کوچه های این روستا خاکی باشد و حتی ورودی های آن که نزدیک بزرگراه قرار دارد ساماندهی نشود. از طرفی به خاطر همین روستا بودن هنوز شبکه فاضلابی برای این روستا و جمعیت چند هزار نفری آن احداث نشده و همین امر مشکلات فراوانی را برای اهالی ایجاد کرده است.

برای بررسی این مشکلات امروز (۱۴ فروردین) فرماندار کرمانشاه به همراه نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین راهی ده پهن شدند تا از نزدیک در جریان مشکلات مردم این منطقه قرار گرفته و تا زمان تعیین تکلیف شهر شدن این روستا از سوی وزارت کشور، چاره اندیشی در خصوص رفع مشکلات آن داشته باشند.

با ورودمان به ده پهن مردمان خوب و باصفای روستا اطرافمان را گرفتند و هرکدام از هر دری و از هردغدغه و مشکلی که روی دلشان سنگینی می کرد حرف زدند، اما آنچه میان صحبت تمامی شان بیش از همه خودنمایی می کرد مشکل فاضلاب و آسفالت روستا بود.

کیانوش شهبازی عضو شورای روستا با دعوت همه به سکوت، به تشریح برخی از مشکلات روستای ده پهن و مردمانش پرداخت و با اشاره به مشکلات فراوان این روستا گفت: یکی از مشکلات اصلی ما خاکی بودن معابر و کوچه های روستاست که موجب شده بویژه در فصل بارندگی مشکلات بسیاری برای تردد اهالی ایجاد شود.

او گفت: علاوه بر این، روستا شبکه فاضلاب ندارد و همین امر مشکلات بسیاری را برای اهالی ایجاد کرده است.

شهبازی به عدم فعالیت ۲۴ ساعته مرکز بهداشت روستا هم اشاره کرد و گفت: این مرکز تنها دربرخی ساعات فعالیت داشته و اگر فردی در ساعات دیگر دچار مشکل شود، باید به شهرک های دیگر مراجعه کند.

او به نبود دوربرگردان برای ورود به روستا از سمت بزرگراه هم اشاره کرد و افزود: به همین علت برای دور زدن مجبوریم تا چند کیلومتر این طرف یا آن طرف به سمت میدان نیایش یا سر حافظیه رفته و دور بزنیم.

او به مشکل رودخانه فصلی تنگه کنشت هم در این روستا اشاره کرد و افزود: ورود فاضلاب به این رودخانه فضای آن را مشمئزکننده کرده و از طرفی رودخانه نه لایروبی شده و نه دیوارکشی دارد که برای بازی بچه ها در اطراف آن خطرناک است.

این ۱۲ هزار نفر در کرمانشاه سرگردانند!

این ۱۲ هزار نفر در کرمانشاه سرگردانند!

این ۱۲ هزار نفر در کرمانشاه سرگردانند!

...رفته رفته جمعیت اهالی اطرافمان زیاد شد و هر کسی به هر نحوی تلاش داشت بهتر مشکلات را شرح دهد. در گوشه ای چند زن دور هم جمع شده و با دانستن اینکه من که خبرنگار هستم نزدیک آمدند و هرکدام سعی کردن به نحو موثرتری مشکلاتشان را بازگو کنند.

یکی از این می گفت که شبی مریض شده و با توجه به بارندگی و گلی بودن کوچه پس کوچه ها، هیچ خودروی آژانسی حاضر نشده به روستا بیاید و او را تا مرکز درمانی برساند و تا صبح مجبور به تحمل درد شده است.

آن دیگری از سگ های ولگردی می‌گفت که به تهدید برای بچه های روستا تبدیل شده اند و می گفت که دختربچه اش برای فرار از دست یکی از این سگ ها در راه مدرسه زمین خورده و کنار صورتش شکاف برداشته است.

زن دیگری آن طرف تر از مار و عقرب های روستا می گفت که به خاطر خاکی ماندن فضای روستا تعدادشان زیاد است و تقریبا تمامی اهالی خانواده اش هر کدام طعم نیش عقرب را چشیده اند.

یکی دیگر از موش های زیاد اطراف روخانه گلایه می کرد که حالا اندازه شان قدِ گربه شده!

آن دیگری می گفت که این خاکی بودن و گل آلود شدن معابر هنگام بارندگی موجب شده که کسی نتواند دراین مواقع به مهمانی خانه شان بیاید، چون قطعا در گل گیر می کند و تقاضای همه شان این بود که حداقل تا زمان آسفالت معابر، شن ریزی معابر انجام شود.

درد و دلهاشان تمامی نداشت و گاهی میان هم همه شان اصلامتوجه حرف هاشان نمی شدم. بعد از مدتی که گله هاشان قدری سبک شد از آنها جدا شدم و پیش چند پسربچه که سوار بر دوچرخه هاشان به ما و جمعیت زل زده بودند حرکت کردم و از بچه ها مشکلات روستا را پرس و جو کردم.

آنها هم حرف بزرگترها را کلیشه وار تکرار کردند و به مشکلات فاضلاب و آسفالت اشاره کردند اما وقتی خواستم که فقط خواسته خودشان را مطرح کنند با صداقت تمام فقط از نبود "پارک بازی" گلایه کردند و وقتی گفتم چرا در زمین و دشت های اطراف بازی نمی کنید همگی وجود سگ های ولگرد را مانع دانستند و گفتند سگ ها به آنها حمله می کنند و جرات ندارند زیاد از خانه و کوچه دور شوند.

به گزارش ایسنا، پس از شنیدن صحبت اهالی محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی از راهداری خواست تا ورودی های روستا را ساماندهی و آسفالت کند و قول دارد که بودجه این پروژه را تامین کند.

وی همچنین بر احداث شبکه اصلی فاضلاب روستا تاکید کرد و افزود: شایدنتوان مشکلات فاضلاب روستا را بطور کامل تا زمان شهر شدن آن رفع کرد، اما باید احداث شبکه اصلی فاضلاب روستا در دستور کار قرار گیرد.

رشیدی گفت: بنیاد مسکن استان هم قول هایی داده تا بخشی از معابر روستا را آسفالت کند.

عضو هیات رییسه مجلس با تاکید بر بازدید میدانی تمام مدیران گفت: این بازدیدهای میدانی موجب شناخت بهتر مشکلات و دقیق تر شدن برنامه ها جهت رفع مشکلات می شود.

رشیدی به جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری کرمانشاه اشاره کرد و افزود: شهرستان کرمانشاه با این جمعیت میلیونی فرمانداری دارد که باید جایگاه آن تقویت شود و بدون نظر و تصمیم فرمانداری نباید برای این شهرستان و شهر کرمانشاه تصمیم گیری شود.

وی افزود: متاسفانه برخی مدیران برای تصمیم گیری در خصوص شهرستان کرمانشاه مستقیما سراغ مسئولین استانداری می روند و حال آنکه فرمانداری کرمانشاه مسئول پیگیری تمامی مصوبات شهرستان است و بدون نظر فرمانداری نباید تصمیمی در خصوص شهر و شهرستان کرمانشاه گرفته شود و مدیران باید از دور زدن فرمانداری کرمانشاه اجتناب کنند.

محمدرضا آمویی فرماندار کرمانشاه هم دراین بازدید از پیگیری الحاق روستای ده پهن به شهر کرمانشاه خبر داد و افزود: در این زمینه نامه نگاری هایی با وزارت کشور صورت گرفته تا در صورت مساعد بودن نظر وزارت کشور، ده پهن به شهر کرمانشاه الحاق شود.

وی ساماندهی رمپ های ورودی و خروجی روستا را هم مطالبه دیگر مردم "ده پهن" عنوان کرد و افزود: ساماندهی دو ورودی اصلی و آسفالت آن توسط اداره کل راه و شهرسازی و راهداری استان پیگیری و انجام خواهد شد.

وی از برنامه ریزی برای ایجاد شبکه فاضلاب این روستا هم خبر داد و افزود: این کار با پیگیری شرکت آب و فاضلاب استان انجام می شود.

وی مصوبه دیگر برای ساماندهی این روستا را ساماندهی رودخانه آن عنوان کرد و افزود: اعتبار این طرح مصوب شده که توسط آب منطقه ای انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: جلسه دیگری برای ساماندهی وضعیت این روستا به زودی برگزار خواهد شد و در آن جلسه مدیریت پسماند و جمع آوری زباله های آن، تجهیز خانه بهداشت روستا، ایجاد فضای سبز و تامین روشنایی معابر آن در اولویت خواهد بود.

فرماندار کرمانشاه در ادامه باتاکید بر لزوم بازدید و سرکشی از محلات شهر کرمانشاه گفت: نگاه دولت سیزدهم به جای مدیریت کارتابلی مدیریت جهادی و میدانی است و بر همین اساس تلاش داریم که بازدیدهای مستمر از محلات داشته و از نزدیک مشکلات آنها را شناخته و در جهت رفع آن گام برداریم.

وی تاکید کرد: به جای اینکه مردم سراغ ما بیایند و پیگیر رفع مشکلات باشند، ما مدیران باید به میان مردم رفته و در محلات سرکشی کرده و برای رفع مشکل آنها اقدام کنیم.

آمویی گفت: بر همین اساس بازدیدهای مستمر ما از محلات کرمانشاه ادامه پیدا خواهد کرد و به دنبال آن هستیم بصورت اولویت دار پیگیر رفع مشکلات محلات مختلف باشیم.

مهرداد آهکی مدیرکل راه و شهرسازی هم از تدوین طرح تفصیلی شهر کرمانشاه خبر داد و افزود: در این طرح روستای ده پهن هم در قالب شهر دیده شده که کارهای این طرح تا شهریورماه به پایان می رسد و پس از آن به شورای عالی شهرسازی ارسال می شود.

در نهایت، این بازدید به چند وعده از سوی مسئولین ختم شد و ما هم مانند مردم "ده پهن" چشم انتظار و پیگیر تحقق این وعده ها می مانیم.
Share/Save/Bookmark