توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 32326
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۴
دانشگاه‌های مالزی در پی شکار جوانان خاورمیانه
مالزی به رغم تحصیل ده ها هزار جوان این کشور در دانشگاه های خارجی به منظور تحقق اهداف خود در جذب دانشجو به کشورهای خاورمیانه چشم دوخته است و این منطقه را به عنوان بازار اصلی جذب دانشجو انتخاب کرد.
دانشگاه‌های مالزی در پی شکار جوانان خاورمیانه
به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، مقامات مالزی پیش بینی کرده اند شمار دانشجویان کشورهای خاورمیانه، جنوب آسیا و شمال آفریقا در این کشور تا سال ۲۰۲۰ به دو برابر کنونی افزایش یابد.
در حال حاضر هزاران جوان ایرانی و کشورهای عربی منطقه خاورمیانه در دانشگاه های مالزی تحصیل می کنند و مالزی در پی تحقق درآمد ۶۰۰ میلیارد رینگیتی (۱۷۴ میلیارد دلاری) از طریق جذب دانشجو خارجی تا سال ۲۰۲۰ است.

خبرگزاری رسمی مالزی (برناما) روز سه شنبه به نقل از مدیر عامل دفتر آموزش مالزی در خاورمیانه، جنوب آسیا و شمال آفریقا اعلام کرد که هم اکنون حدود ۳۰ هزار دانشجو از این مناطق تحصیلات خود را در مالزی ادامه می دهند.

'شوشیلیل اعظم شعیب' مدیر عامل دفتر منطقه ای آموزش مالزی، هدف مالزی را افزایش شمار دانشجویان این مناطق به ۶۰ هزار نفر تا سال ۲۰۲۰ میلادی اعلام کرد.

این مقام مالزیایی با بیان اینکه دانشگاه های مالزی تلاش خود را برای افزایش دانشجویان خارجی به کار گرفته اند، خواستار فعالیت بیشتر دانشگاه های مالزی جهت جذب دانشجو از خاورمیانه و شمال آفریقا شد.

مالزی سیاست جذب دانشجو از کشورهای عرب زبان منطقه خاورمیانه به ویژه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا را با ادعای نزدیکی فرهنگی و مذهبی پیگیری می کند و در حال حاضر هزاران جوان عرب در دانشگاه های این کشور تحصیل می کنند.

آمار رسمی ارائه شده به وسیله دولت مالزی در سال ۲۰۱۰ نشان می دهد ۸۶ هزار و ۹۲۳ دانشجوی خارجی در مالزی تحصیل می کردند که ۱۱ و ۸۲۳ نفر معادل ۱۳.۶ درصد ایرانی بودند.

چین با ۱۰ هزار و ۲۱۴ دانشجو در رتبه دوم و اندونزی با ۹ هزار و ۸۸۹ دانشجو در رتبه سوم اعزام دانشجو به مالزی قرار داشت و کشورهای یمن، نیجریه، لیبی، سودان، عربستان، بنگلادش، بوتسوانا و چند کشور دیگر در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

در حالی که دولت مالزی تلاش دارد بر شمار دانشجویان خارجی خود به ویژه از کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوبی و شمال آفریقا بیافزاید، آمار رسمی دولت مالزی نشان می دهد تعداد دانشجویان مالزی مشغول به تحصیل در خارج در سال ۲۰۰۹ میلادی ۵۹ هزار نفر بود، اما این تعداد یکسال بعد به ۸۰ هزار دانشجو افزایش یافت و بیشتر آن ها در دانشگاه های استرالیا ، انگلیس، آمریکا، مصر و اندونزی تحصیل می کردند.
مالزی با برنامه ریزی در یک دوره ۱۰ ساله تا سال ۲۰۱۰ توانست جایگاه بعضی از دانشگاه های خود را با استفاده از مقالات علمی دانشجویان خارجی و به ویژه ایرانی ارتقا دهد که این موضوع در جذب دانشجویان خارجی تاثیر داشت و اکنون نیز به دنبال جذب دانشجویان خارجی است تا بتواند رویای کسب درآمد ده ها میلیارد دلاری خود را تا سال ۲۰۲۰ از ناحیه نظام آموزشی این کشور محقق کند.
Share/Save/Bookmark