توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 71684
دوشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۴۲
اولین محک رئیس دولت چهاردهم؛
پزشکیان کدام راه را برای چینش کابینه انتخاب می‌کند؟/ رئیس جمهور جدید به شعارهای انتخاباتی‌اش عمل می‌کند؟
شورای راهبری معرفی کابینه دولت چهاردهم آنقدر به فضای حواشی و اعمال نفوذ و لابی گری عده‌ای تبدیل شده که حتی با این دست فرمان، مسعود پزشکیان نیز نسبت به سخت شدن کار دولتش برای بستن کابینه انتقاد کرده است.
پزشکیان کدام راه را برای چینش کابینه انتخاب می‌کند؟/ رئیس جمهور جدید به شعارهای انتخاباتی‌اش عمل می‌کند؟
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: حواشی شورای راهبری معرفی کابینه چهاردهم هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود. توالی رویدادها و اتفاقات پی در پی در شورا آنقدر زیاد است که به نظر می‌رسد رئیس جمهور جدید نیز نسبت به راه پرپیچ و خمی که به وجود آمده، گلایه مند است.

از همین روست که «مسعود پزشکیان»‌ در دیدار با اعضای ستادهای مردمی خود بیان کرد:‌ «انتخاب مسئولان به یک معضل تبدیل شده است. ما شعار انتخابات برتر داده‌ایم و به همه می گوییم کمک کنید و همه آدم‌های خودشان را معرفی می کنند و نمی‌دانم باید چه کنیم. ما باید کابینه وفاق ملی انتخاب کنیم و کاری کنیم وفاقی که از آن حرف می زدیخ و شعار اینکه کشور با یک گروه و جناح اداره نمی شود را محقق کرده و پایبند شویم که نکند یک گروه و دسته و جناح شویم.»
تلگرام جهان نیوز

به نظر می رسد دو راه در این حوزه وجود دارد. یک راهی که به ناکجاآباد ختم می‌شود و بیشتر از همه دولت پزشکیان را درگیر حواشی پیچیده‌ای کرده که خود رئیس جمهوری منتخب نیز نسبت به آن معترض شده است و یک راه که به نظر می رسد پزشکیان خود نیز بیشتر به آن اعتقاد پیدا کرده که استفاده از شاخصه‌هایی است که رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس که با حضور پزشکیان انجام شد،‌ بدان توصیه فرموده اند که مهمترین موارد آن انتخاب افرادی است که کارآمد بوده و از بن دندان به آرمان‌ها و ارزش‌های نظام اسلامی معتقد باشند.

روزنامه اصلاح طلب شرق طی یادداشتی با عنوان «‌کیف‎کشان، باشگاه مشت زنی و سایه سالاران» می‌نویسد:‌ «در ماجرای تشکیل کمیته هایی برای معرفی کابینه دولت چهاردهم، ‌هر چیزی که جایش خالی است،‌ به حمدالله کیف‌شان جایشان پر است که با تغییر هر دولتی،‌آنان همچنان هستند.»

این روزنامه پیشتر نوشته بود:‌ «فشارها برای گرفتن سهم از دولت جدید بیشتر شده و به یک مشکل جدی پیش روی آنان تبدیل شده است. تا جایی که چندی پیش بهزاد نبوی از همه اعضای کمیته عاجزانه استدعا کرد که «‌به خاطر ایران و به خاطر دکتر پزشکیان بینوا،‌ دست از سهم‌خواهی از این گوشت قربانی بردارند.»

این درحالی است که با توضیحاتی که «محمد جواد ظریف»‌ رئیس این شورا در رسانه ملی داد و امتیازاتی برای زنان و اقلیت‌ها در برابر شیعیان برشمرد و همچنین نام‌هایی که از درون گردونه شورا تا به امروز به طور مستقیم و غیرمستقیم رسانه‌ای شده است، کار هر روز پیچیده تر می‌شود. تا به امروز هنوز به طور رسمی نه نام محکمی از درون شورا بیرون آمده و نه نام‌هایی که به صورت غیررسمی مطرح می‌شود از لحاظ کار کارشناسی که پزشکیان قولش را به مردم داده است، قابل اعتنا هستند.

فضای داخلی و اطراف شورای راهبری نیز بسیار متشنج و پرحواشی است و حتی با امتیازاتی که ظریف بدان اشاره کرد نه تنها همخوانی ندارد بلکه بیشتر از آن نیز نگران کننده شده است. خصوصا افرادی چون «محمد جواد آذری جهرمی»،‌ «محمد علی ابطحی»،‌ «حسام الدین آشنا»‌ و « غلامرضا تاجگردون» که از جمله حلقه‌های نزدیک اصلاح طلبان هستند نیز از اعمال نفوذ و لابی گری پیرمردهای سیاسی برای حضور در کابینه دولت چهاردهم خبر داده‌اند و با کنایه مطرح می‌کنند پیرمردها وقتی موهایشان را رنگ می‌کنند، ‌فکر می‌کنند که جوان شده‌اند.
ایتا جهان نیوز

راه دوم اما هموار و همراستا با نظرات رهبر معظم انقلاب و هم جهت با مصالح مردم و منافع ملی است. به نظر می رسد پزشکیان نیز خود بیشتر به این راه ایمان دارد تا جایی که مطرح کرده «اگر جمع‌بندی‌ها انجام بشود، هرچه سریع‌تر تلاش خواهیم کرد خدمت رهبر انقلاب برویم و مشورت و هماهنگی نهایی را هم آنجا انجام بدهیم تا نهایتاً فهرستی را که از جمع‌بندی افراد معرّفی‌شده توسّط جریانات مختلف به دست آمده، ان‌شاءالله با تفاهم و رضایت کامل بتوانیم معرّفی کنیم.»

پیچیدگی که در شورای راهبری وجود دارد،‌ اعمال نفوذ و فشارهای سیاسی و سهمیه بندی کردن همه این موارد بعدها قطعا گریبان دولت چهاردهم را خواهد گرفت و برای دولت و کشور مشکل‌زا خواهد شد. آنچه خود اعضای شناخته شده و شخصیت‌های رسانه‌ای اصلاح طلبان و اعتدالیون مطرح می‌کنند حاکی از حواشی و فشارهای سیاسی مدوام در شورای راهبری است. همین حواشی و لابی‌گری‌ها به خوبی موید آن است که نه تنها برآیند این موارد با شعارهای عدالت محورانه و فسادستیزانه پزشکیان و دولت کارشناسی همخوان نیست،‌ بلکه دولت آینده را پر از حواشی مختلف می‌کند و این حواشی قطعا به عملکرد دولت آینده آسیب‌های مختلفی می‌زند.

هرچند دیروز پزشکیان عارف 73 ساله را در میان انتقادها به معاون اولی منصوب کرد، اما اولین قضاوت جدی که مردم از دولت پزشکیان انجام می‌دهند از نوع کابینه‌ای است که به مجلس برای رای اعتماد به وزاری پیشنهادی ارائه می‌دهد. درواقع با معرفی کابینه به خوبی می توان پیش بینی کرد که دولت آینده چند مرده حلاج است و پزشکیان چقدر به شعارهایی که به مردم داده، وفادار مانده است. حرف و حدیث و اخبار و حواشی که از شورای راهبری معرفی کابینه دولت چهاردهم به گوش می رسد چندان با شعارهای پزشکیان همخوان نیست. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که پزشکیان کدام راه را انتخاب می کند. برهه حساسی که نشان می‌دهد پزشکیان به چه میزان می‌تواند به عنوان یک تصمیم گیرنده‌ جدی در زمانی که سکان مهم قوه مجریه را در دست دارد،‌ اقدام می‌کند.
Share/Save/Bookmark