به گزارش گروه سیاسی خط نیوز؛
بازخواني يک خبر...
اين مصاحبه قبلاً انجام گرفته و الان بازخواني مي شود
بازوند: من حتما ميمانم و ميجنگم براي توسعه
به گزارش پايگاه خبري گلوني هوشنگ بازوند روز گذشته گفتوگوي مفصلي با شرق لرستان داشته است. متن اين گفتوگو را که از ابوذر باباييزاده است بخوانيد:
لرستان دردولت نهم ودهم دو «معاون عمراني»داشت که هر دو درچشم مردم استان «مقبوليت» خاصي داشتند،اما يکي محبوب احمدينژاد شد و از چشم مردم افتاد، «علي نيکزاد» را ميگويم، معاون عمراني لرستان، که اتفاقا در دولت دهم گزينه اصلي احمدينژاد براي استانداري لرستان بود، اما پاسخ منفي نمايندگان وقت به آقاي احمدينژاد در جلسه ديدار با رئيسجمهور براي تعيين استاندار، باعث شد تا احمدينژاد قهرکند و نيکزادش را به عنوان استاندار به اردبيل بفرستد و بعدها مقام وزيري بدهد، اماسرنوشت معاون عمراني ديگر لرستان بسيار متفاوت بود، هرچقدر نيکزاد در ذهن مردم فروريخته است، «هوشنگ بازوند» مقبوليت بيشتري پيدا نمود، تا آنجا که قهر او از معاونت عمراني لرستان در زمان «صابري»، آن روزها با حسرت درميان مردم دهان به دهان ميچرخيد، تا روزي که روحاني رئيس جمهور شد و بازونددر ميان استقبال همه جريانات سياسي وحتي عموم مردم،مجددا و اينبار به عنوان استاندار به لرستان بازگشت. حالا دوسال از آمدنش مي گذرد و به اين بهانه با اوگفتوگويي ترتيب داديم، تا با اين «مديرهميشه درمتن» ، هرچند خيلي سخت ،اما از«حاشيههايي» بپرسيم که او اعتقاد دارد براي توسعه لرستان «سم» است و هيچ دردي را دوا نميکند، اما روشنگري را هم نميتوان از رسانهها انتظار نداشت.
آقاي استاندار،ابتداخودتان رامعرفي کنيد و بفرماييد متولد چه سالي هستيد؟
بسم الله الرحمن الرحيم،بنده هوشنگ بازوند هستم،متولد1341
چند فرزند داريد؟
سه فرزند دارم.
چندتا از فرزندان،صاحب کارخانه و يا سهامدارهستند؟
(باخنده)هيچکدام کارخانهدار و سهامدار نيستند. يکي حدودا 6 ماه است که فارغالتحصيل رشته معماري شده است و در يک شرکت ساختماني در تهران مشغول به کار است، ديگري ترم هفتم مهندسي عمران است که هنوز فارغ التحصيل نشده است،يکي هم که فکرکنم، کلاس هفتم يا هشتم هستند!!
آقاي بازوند،از روزي که به کاردولتي ورود کرديد، در چه مسئوليتهايي قرار گرفتيد؟!
من حدودا 61/11/17 واردسپاه کرد ستان شدم و دو سال در سپاه بودم،سپس به جهاد کردستان ورود کردم و بعد از آن به دانشگاه رفتم، بعد از دانشگاه به مس سرچشمه کرمان رفتم و بعد به ترتيب به عنوان معاون عمراني همدان، سپس معاون عمراني مرکزي بعد معاون عمراني لرستان و مجددا معاون عمراني اراک مشغول به خدمت بودم و امروزهم که به عنوان استاندار در خدمت مردم لرستان هستم.
درمورد اين رفت وبرگشت به اراک در ادامه صحبت ميکنيم،آقاي بازوند زمان کاري شما ازصبح تا شب چه ساعتي است؟
معمولا من از7صبح به دفتر ميآيم تاحدودا 9:30 الي 10 شب که به منزل بر ميگردم.
احتمالا،بعد از10شب هم،حضور در فضاي مجازي براي بازديد اخبار استان؟!
دقيقا،درفضاي مجازي تاحدود12:30 الي يک شب که ميخوابيم.
اهل پاسخ دادن به پيامک هستيد يا حوصله نداريد؟!
تقريبا،کم حوصلهام،اماعموما اين کار را ميکنم.
اماجواب پيامکهاراهمان لحظه نميدهيد؟!
به نظر مي آيد،12شب به بعد،بيشتر پاسخ مي دهم.
زماني که معاونت عمراني لرستان بوديد، ازعملکرد خودتان راضي بوديد؟
بله،راضي بودم.
يعني به عنوان معاون استاندار، دست شما کاملا باز بود؟!
بله،درحوزه عمراني با استانداري هماهنگ بوديم.
پس چرا از لرستان رفتيد؟! اصلا ريشه اختلافات درکجا بود؟!
خب به هرحال با آقاي صابري نتوانستيم کارکنيم…
چرا نتوانستيد؟ مشکل ميان شما وآقاي صابري چه بود؟!
ببينيد،آقاي صابري يک سري ديدگاهها داشت،خب نميتوانستيم با همديگر کار کنيم!!!
يک مقداربيشترتوضيح بدهيد، ريشه اختلافات کجا بود که حاضر نشديد در لرستان بمانيد؟!
ببينيد ايشان برخي اوقات، توهين ميکردند به يک سري آدمها وحرفهايي ميزد که به هرحال درست نبود!!
آدمها يعني مديران دولتي وحتي بخش خصوصي؟!
دقيقا،به مديران،به بخش خصوصي،به همه توهين ميکردند…
يعني مستقيما روبهروي خودمديران توهين ميکردند؟!
بله،متاسفانه بارهامن ديدم روبهروي خودشان اين کار را ميکرد.
مصداقي ميشود يک مورد را بفرماييد؟
من چندان تمايل ندارم که به گذشته برگردم، اماشما اصرار ميکنيد بگذاريد يک نمونه، از نوع نگاه ايشان را بگويم، بهعنوان مثال آن روزها،صبحها يک صف شير بهوجود آمده بود که مردم از اول وقت ميرفتند و درصف ميايستادند و اصلا چهره مثبتي نداشت، من آمدم صحبت کردم که حاضرم 70 ميليون تومان به کارخانه شير بدهم تا سهميه شير اضافه بشود، ايشان قبول نکردند و گفتند که اينها دروغ ميگويند، اينها ميخواهند صف شير درست کنند تا دولت را خراب کنند و پشت اين قضيه يک سري از نمايندهها هستند، در صورتي که من گفتم اصلا اين جوري نيست و آدمي که 4صبح از خواب بلند ميشود ميرود صف شير، حتمامشکل دارد، حتما گرفتاري دارد و به خاطر نياز به شير،ميآيد درصف ميايستد!!
چه کسي به ايشان اين گونه مشاوره ميداد؟!
خب ايشان مشاوران و دوستان سياسي خودشان را داشتند.
آن روزها نمايندگان با رفتن شما مخالفت نکردند؟
چرا عموما مخالف بودند،اما من احساس کردم که ديگر شرايط مناسب ماندن نيست، هرچند وزير کشور هم به من اصرار کردند که بمانم، اما ميدانستم که صلاح در نماندن است،حتي در نامهاي که اعلام کردم نميمانم، ايشان نوشتند عليرغم ميل باطني بنده!! اما استعفاي ايشان بايد به تاييد وزارت کشور برسد!!
آقاي بازوند شما اصولگرا هستيديا اصلاحطلب، لطفا نگوييداعتدال که عمر دولت اعتدال دوسال است و سابقه شما سه دهه فعاليت است؟
عرض شود که سوابق من کاملا اين را نشان ميدهد،من در دانشگاه بودهام، سوابق من کاملا روشن است و نشان ميدهد که من اصلاحطلب بودهام يا اصولگرا،اين حرکتهايي هم که اخيرا برخي انجام ميدهند و از اين حرکتها هم گهگاه لذت ميبرند ما هم حدودا 29 سال پيش اين کارها را در دانشگاهها انجام ميداديم، ولي بالاخره اين کارهايي که در گذشته ميکرديم، ريشه درجواني داشت، مملکت را نميشود اينگونه اداره کرد و به پيش برد، بالاخره مملکت بايد با عقلانيت همراه باشد، کسي نميتواند ادعاي تدبير داشته باشد و پارامتري مانند عقل را ناديده بگيرد، ولي سوابق من را اگر از اول سال61 که فارغ التحصيل دبيرستان شدم،روحيه و کار کردم اصلاحطلبي بوده است.
يعني در سال 76 شما از حاميان دولت اصلاحات بوديد؟!
اصلامن سال 76 معاون عمراني دولت اصلاحات بودم درهمدان و بعد از انتخاب آقاي خاتمي من اولين معاون عمراني در استان همدان بودم.
پس امروز ميتوان نوشت به يقين که آقاي بازوند اصلاح طلب هستند؟
بله طبيعتا،عرض کردم شما به گذشته افراد رجوع کنيد، به عملکرد افراد، سوابق من روشن است و نيازي به تاکيد ندارم.
آقاي بازوند يک مصاحبه داشتيم با رئيس شوراي راهبردي اصلاحطلبان، ايشان گفتند نمايندگان و يا ستاد روحاني در لرستان نميتواند بگويد ما آقاي بازوند را انتخاب کرديم، و آقاي بازوند در خود دولت انتخاب شد،آقاي بازوند انتخاب چه کسي بود؟!
بله انتخاب خود دولت بودم و اين طبيعي است که هراستانداري را دولت انتخاب کند هرچند تعداد زيادي از نمايندگان هم به ما لطف داشتند.
آقاي بازوند،درکل شما آن هشت سال دولت احمدينژاد در استان لرستان را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
عرض شود من که دوره آقاي دهمرده و صابري چندان نبودم، اما دوره آقاي محسني ثاني ايشان آدم مستقلي بود و آدم آزادهاي بود و نيروهاي کارآمدي برخلاف ميل باطني دولت انتخاب کرده بودند، به همين دليل هم نگذاشتند که کار کند و مجبور به استعفايش کردند و اتفاقا امروز هم درمجلس، ايشان از نمايندگان عاقل و اعتدالگراي مجلس است،به هرحال آن روزها مقطع خوبي بود،اما در کل درآن سيستم هشت ساله، يک اتفاقات عجيبي درکشور افتاد،که خيلي به بحث کارشناسي بها نميدادند و روش هايشان اکثرا عوام فريبانه بود و امروز براي همه آشکار شده است،در اين استان هم خوب تکرار شد و بارها من خودم دراين استان مي ديدم،مثلا درسفر آقاي روحاني به ما گفتند که تحت هيچ شرايطي نبايد از مردم نامه بگيريد،عکس آن در سفر آقاي احمدينژاد،من اينجا بودم،سرچهار راهها ماشين ميگذاشتند،جعبه مي گذاشتند،که نامه جمع کنندو همه مسئولين را بسيج مي کردند و ميفرستادندکه بروند نامه جمع کنند،خب تفاوتش هم اين بودکه ما درزمان دکتر روحاني53 هزار نامه با وجود عدم برنامهريزي براي گرفتن نامه جمع شد،اما در زمان آقاي احمدي نژاد360هزارنامه جمع شد،در واقع ما نامهها را کاهش داديم،آنها بيشتر دنبال جمع کردن نامه بودند،دولت روحاني دنبال اين بودکه هويت مردم،اعتبار وکرامت انساني مردم،حفظ بشود،اين نباشدکه مردم دنبال ماشين بدوند با يک نامه که اين اصلادرشان مردم لرستان و ايران نبود.
آقاي استاندار بررسي کردهايد،ببينند درآن هشت سال،کدام بخشها دراستان بيشتر دچار آسيبديدگي شده است؟
عرض شودکه به نظرمن درلرستان بيشتر به سرمايه انساني آسيب وارد شد، بهعلاوه اين که پروژههاي نيمهکاره بدون کارشناسي بسيار، بسيار زيادي اينجا شروع شد که همچنان براي دولت چالشي است. درضمن در بخش بنگاههاي اقتصادي 44 درصد معوقات مربوط به اعتبارات و تسهيلاتي است که به بنگاههاي زود بازده داده شده است ومتاسفانه امروز که بررسي مي کنيم
ميبينيم،آن بنگاههاي زود بازده 44درصدش معوق مانده است، درعين حال يک انحراف 67درصدي هم داشته است.امروز تعداد کثيري از آن پروژهها يا تعطيل شدند، يا درحال تعطيل شدن هست که ادامه کار نتوانستند ادامه کار بدهند، تنها به دليل کارغيرکارشناسي که انجام شده است،من امروز به جرات ميگويم در لرستان، ناموفقترين طرح در دولت هشتم، اجراي بنگاههاي زودبازده اقتصادي بوده است.
به هرحال 67 درصد انحراف يعني 67 درصداز پول دربنگاههاي زودبازده هزينه نشده است،پس درکجا هزينه شده است؟
حالابالاخره رفته جاهاي ديگه،رفته تهران،درضمن جالبه که44 درصدش را هم به دولت ندادهاند!!
اجازه بدهيد،برويم سراغ سوالات حاشيه اي…
امروز که سوالات شما همش حاشيهاي بود تا متن،حالا اجازه بدهيد من يک سوال بپرسم،اما انصافا انتشار بدهيد،چرا از سوال حاشيهاي اينقدرلذت ميبريد؟
والله دست خودمان نيست،علاقه بيشتربه سوال حاشيهاي داريم…
نه خب به قول خودتان شفاف جواب دهيد و حالا که همه چيز را انتشار ميدهيد اين را هم چاپ کنيد،اين که چرا ازسوال حاشيهاي لذت ميبريد احساس ميکنيد اين سوالات چه کمکي به توسعه استان ميکند؟!
والله اعتقاد دارم،چه کسي اين سوالات را بپرسد، کسي که دنبال ايجاد حاشيه باشد و ضربه زدن به دولت اعتدال، يا اين که رسانهاي احساس کند با شفاف کردن حاشيهها،ميشود در مسير توسعه استان به دولت اعتدال کمک کرد…
(باخنده)بله،قبول،بفرماييد…
آقاي بازوند هرچندفرموديدکه با نمايندگان هم مشکلي نداريد،اما بخشي هم اعتقاد دارند اگر اين نمايندگان کاملا با دولت همفکر بودند، شمادرعزل و نصبها راحتتر بوديد، آيا ميشودعدم عزل برخي مديران را به همين دليل بدانيم؟
نه،واقعا اين نيست،اولا ببينيد اين نيست که مابايد همه مديران را چون دولت عوض شده قلع وقمع کنيم،خب اگريک مديري سابقه خوب دارد،کارخوب هم انجام ميدهد،اهداف ما را هم که بهبود کسب و کار و رونق اقتصادي و رشد اقتصادي و فعال کردن ظرفيتهاي خوابيده در دوازده سال گذشته است را قبول داشته باشد، سياستهاي دولت روحاني را هم قبول دار دو در دولت قبل هم هيچ کار سياسي انجام نداده باشد را بايد عوض کرد،آيا اين به نفع است؟!
به نفع که نيست اما به نظرحضرتعالي ما هيچ مديري نداريم که سياستهاي دولت راقبول نداشته باشد؟
هرمديري که سياستهاي دولت را قبول نداشته است ما عوض کرده ايم،هر چند برخي هنوز گلايه دارند که ما قبول داشتيم، نبايد ما را عوض ميکرديد،ضمن اين که بالاخره ما يک محدوديتي در وزارتخانهها داريم وهمه تغييرات که دست ما نيست،بخشي هم دست آنهاست…
يعني ما وزيري داريم که مدافع مدير دولت احمدي نژاد باشد؟
بالاخره برخي از وزيران هنوز معاونين قبلي را عوض نکردهاند و آن معاونين امروز کاملا مدافع مديران قبلي هستند و دفاع ميکنند،ضمن اينکه نمايندگان هم پيگير تغيير برخي مديران هستند، بالاخره پارلمان اين گونه است،نميشود گفت که شما هيچ حقي نداريد،شايد ما هم اگر فردانماينده شديم،همين انتظار را داشته باشيم اين به ساختارتشکيلاتي ما در کشور بر ميگردد.
شما تاريخ انقضاء براي هيچ مديري قائل نيستيد؟مثلابگوييدفلان مديرکلي که امروز بالاي 4سال است مديرکل است وحتي شايد تا 8 سال هم داريم، ديگر بايد برود و مديرجديدي بيايد؟
اگر براي توسعه استان،براي توسعه کشور قدمهاي مثبتي بردارد و ببينيم اثربخش است نه، يک مدير تخصصي که دارد کارش را ميکند، اتفاقا مدير داريم دريک دستگاهي با اين اوضاع بيپولي200ميلياردتومان هزينه کرده است، اگرمن اين 200ميليارد را امسال بايد هزينه ميکردم بايد 120 ميليارد تومان به آن اضافه ميکردم،خب اين مدير مديرخوبي است و دارد کارش را انجام مي دهد،مديرهم داشته ام که سياست دولت را قبول نداشته ومن عوض کردهام.
آقاي بازوند با هيچ مديري که رودربايستي ندارد؟
اصلا رودربايستي ندارم…
حالا که رودربايستي نداريد،نظرتان درمورد عملکردمديرکل صنعت،معدن وتجارت چيست؟!خيلي ها معترضندومي گويند چه دربخش نظارتي چه دربخش صنعت ايشان عملکرد خوبي ندارند،شما نظرتان چيست؟
خب،شما دقت کنيد ببينيد ما چه چيزي تحويل ايشان داديم، ما يک ظرفيتي تحويل ايشان داديم،زماني که ما به لرستان آمديم،صنعت با ظرفيت 11درصدکارمي کرد،11درصدتوان يک صنعت داشته کار ميکرده است،دنبال اين بوديم يک مديري بياوريم،که ريسک پذيرباشد و پيگير باشد و اين صنعت 11درصدي را فعال بکند.واقعامن ازاين مدير با اين صنعت مريض چه توقعي داشتهام،بالاخره در سنوات گذشته معبر توسعه و پرچم معبرتوسعه دردست دولت بوده است،ما آمديم اين را تغيير داديم به سمت بخش خصوصي..
که هزينه هايي هم براي شما دارد؟
که هزينههايي هم به قول شما داشته است،در اين معبر متاسفانه ده الي پانزده سال رتبه اول بيکاري نصيب اين استان بوده است،به دليل اين که هيچ کسي نيامد آسيب شناسي کند،ببيند مشکل لرستان چيست،همه آمدند توسعه را درسطح تعريف کردند،توسعه در سطح منافع مردم را تامين نميکند،توسعه بايد منافع مردم را تامين کند،توسعه بايدمنجر به بهبود زندگي مردم شود،توسعه درسطح ممکن است يک رضايت زودبازده کاذب بوجود بياورد،توسعه درسطح براي مديريت هزينه ندارد،درمسير توسعه درسطح اصطحکاک کم است،درمسير توسعه درعمق است که اصطکاک زياد است،وقتي که اصطکاک زياد است شما بايد هزينه توسعه را بدهي،هيچکس نيامده در لرستان اين کار را بکند،اگربود اين وضعيت اقتصادي نبود،اگر بوداين وضعيت بيکاري نبود!!
بعد چه اتفاقي مي افتدکه در عرض چند ماه اعلام مي شود ما در رتبه بيکاري از اول به ميانه جدول رسيدهايم که برخي ايراد هم گرفتهاند؟
اولا شما بايد اين را از مرکز آمار بپرسيد،اين آمار توسط من اعلام نشده است،اماشم انگاه کنيد،ريشه بيکاري درچيست،ريشه بيکاري نبود سرمايهگذاري است،درسال 93 انصافا سرمايهگذاري زيادي شده است،شما ببينيدما فقط دو تا هولدينگ آورديم،اين دوهولدينگ فقط حدود 1000ميليارد تومان در استان سرمايهگذاري کرده اند،من يک مثال ديگر ميزنم،سال 92 مردم پولي که دررابطه با اوقاف کمک کردند،بابت زمينهاي وقفي کمک کردند، 1ميليارد تومان بوده است،سال 93 در پايان حدود4ميليارد تومان بوده است،يعني مردم وضع زندگي شان بهتر شده است، اين که ديگر آمار من نيست،ما اينجاکسب وکار را زياد کرده ايم،رونق اقتصادي را زياد کردهايم،بخش خصوصي حدود 2000ميليارد تومان پول آورده است دراستان،بله ميدانم وارد استان که شدم اولا سپرده گذاري حدود سه هزار 500ميليارد تومان بود از اين سه هزارو500ميليارد تومان بدون معوقه ها و استمهال ها،980ميليارد تومان بود،بااستمهال حدود1600ميليارد تومان معوقه بود،چرخش پول درسال توسط يک فرد در لرستان تقريباصفر بود،دوست ندارم بگويم صفربود،ميگويم تقريبا صفربود…
براساس آماري که درهمان دولت قبل ارائه شده بود؟
بله،تقريبا صفر بود،جالب است در کشورهاي توسعه يافته چرخش پول درسال،که اينجا صفربوده است،تقريبا 62 بار درسال است،ما الان الحمدلله شاهد گردش بيش از 6 بار درسال هستيم،خب اين يعني رونق اقتصادي صورت گرفته است و وقتي رونق اقتصادي بوجود مي آيد شغل بهوجود مي آيد،نه اين که مهم باشدمن شغل ايجاد کنم،شمااعتمادبه نفس پيدا ميکني و ميروي شغل ايجاد مي کني،شما اگر به گذشته برگرديد ميبينيد مردم درگذشته کاملا زندگي مصرفي را انتخاب کرده بودند،يعني دنبال اين بودند دولت پولي به آنها بدهد،ما گفتيم اينگونه نيست،دولت فقط پول آورنيست،هرکسي نان خودش راخودش بايددربياورد،اين يعني توسعه.
چه چالش هايي در مسير توسعه بين راهتان هست؟
تا دلت بخواهد،زياد…
به صورت کوتاه بفرماييد،حالا اگرزمان داشتيدتوضيح هم ميدهيد؟
ببينيد،ما درتغييرمعبرتوسعه ازدولتي به خصوصي و ازسطحي به عمقي احساس کرديم سه گروه را بايد راضي کنيم،نکتهاش اينجاست،اين سه گروه اول افکار عمومي بود،دوم سياسيون و سوم دولتيها،از لحاظ جمعيتي و فراواني آن افکار عمومي شايد 97درصد بودند،اين دولتي ها و سياسيون هم سه درصد،آن 97درصد به راحتي پذيرفتندواگر شمابرويد درخيابان مصاحبه کنيد،شک نکنيد ازحضور سرمايه گذاران دراين شهر استقبال مي کنند،حتما شما اين کار را بکن…
يعني برويم نظرسنجي کنيم در اين مورد موافق هستيد؟
حتما برويد اين سوال را مطرح کنيدکه آيا با حضور سرمايهگذار به داخل استان رضايت دارند يا نه،شک نکنيد آنها خودشان ميدانند که راه توسعه در يک منطقه مشارکت مردم،حضور مردم و سرمايههاي مردم است.سياسيون هم به ظاهر پذيرفتند اما در بدنه حواشي درست کردند،تا يک سرمايه گذار آمدگفتند فلاني با فلاني شريک است و کلي داستان ديگر درست کردند…
و اين که بهجاي سرمايه گذارخارجي برويد سرمايه گذار بومي را از زندان بيرون بياوريد. بايد از بوميها حمايت کنيم؟!
بله ميگفتندباسرمايه گذارخارجي مخالفيم و ميگفتندچرا بايد خارجي بياوريم،اما در ادامه بگويم که قسمت آخرکارمندهاي دولتي بودند،هرچند به سختي مديران اين را پذيرفتند اما بدنه همچنان مقاومت مي کند،اينها از نمونه چالش هاي روبهروي ما مي باشد.
فکر مي کنيد از اين چالشها ميتوانيد عبور کنيد؟
حتماعبور ميکنيم،اصفهان سال 61 عبور کرد،استان مرکزي سال62 عبور کرد،…
يعني با همه حواشي پيش رو،شماقصدداريد بمانيد و بجنگيدبراي توسعه درلرستان؟!
من حتما ميمانم و ميجنگم براي عبور از اين وضعيت،تا يک معبري را تعريف کنم درغالب يک برنامه بلند مدت که هرفردديگري هم که آمد،براي توسعه مجبور باشدتادراين مسيرحرکت کند،به دليل اين که اگراين کاررانکند،مثل من 3600ميليارد تومان پروژه نيمه تمام روي دستش ميماند،ولي اگر برنامهريزي کند،درغالب برنامه باشد،يک معبر توسعه تعريف شده باشد،دراين معبر توسعه،دراين اتوبان توسعه،تمام دستگاهها نقش خودشان را بدانند،ميراث فرهنگي بداند دراين اتوبان با چه سرعتي بايد برود،راه وشهرسازي بداند با چه سرعتي بايدبرود،صنعت ومعدن بداند با چه سرعتي برود،کشاورزي بداند با چه سرعتي بايد برودوهمه سرعت تعيين شده را ادامه بدهند،هراستاندار ديگري هم که بيايد،بايد دراين معبرحرکت کند.
از ديدار شما و هيات همراهتان با آقاي رئيسجمهور و کابينه،بفرماييد؟درآن جلسهاي که براي ارائه گزارش دوساله عملکرد رفته بوديد،چه گذشت،آقاي رئيس جمهور در مورد اوضاع استان چه نظري داشتند؟
اين سوال را برويد ازمعاون اول رئيس جمهور بپرسيد،اما خداوکيلي آقاي رئيس جمهور،واقعا بزرگوارانه با ما برخوردکردند،حدود يک ساعت و خوردهاي،ماصحبت کرديم و ايشان وقت گذاشتند…
حدودا دوبرابر بقيه استانها اين جلسه طول کشيد؟!
سه برابرتقريبا،بعد ازآن مهمتر از اين موضوع،اظهار نظرهاي وزيراني که درآن جلسه بودند خيلي مهم بود،من يک کارشناس همراهم بود، آقاي دکتر اميدي،ايشان آدم سياسي هم نيستند،برويدباايشان صحبت کنيد بگويد در آن جلسه چه گذشت.
انتخاب آقاي کشکولي ربطي به برادرشان دارد؟
خيرهيچ ارتباطي ندارد.
چرا آقاي کشکولي را انتخاب کرديد؟
(با لحن تعجب)بابامن مديرم،استاندارم،من بايد انتخاب کنم،يعني خداوکيلي اين خوب است که مثلا با هرانتخابي بگويند چرا اين مدير را انتخاب کردي،اما باور کنيد که اين انتخاب،هيچ ارتباطي با برادرشان ندارد.
آيا قبول داريد بدنه استانداري هنوز بدنه اصولگرايي و ازدولت قبل است؟
خير،قبول ندارم!!
از معاونينتان راضي هستيد؟
از همه معاونينم راضي هستم.
از آقاي کوراني راضي بوديد؟
(مي خندد)بله ازآقاي کوراني هم،راضي بودم!!
امروز رابطه شمابانمايندگان خوب است؟
بله،خداراشکرمشکلي نداريم.
با دستگاه قضايي استان آقاي بدري هماهنگ هستيد؟
بله اتفاق آقاي بدري انصافا،آدم بسياردلسوزي است و در مسير توسعه استان بسيارکمک حال ما هستند،که من ازايشان ممنونم.
ازمديرکل اموراجتماعي استانداري رضايت داريد؟!
ببينيد درسته راضي هستم،منتهي اين انتظار را دارم که مديران مياني استانداري سطح خودشان رايک مقداربالابياورند.
برويم سراغ موضوع همايش بزرگداشت حماسه 24 خرداد،آقاي بازوند انصافاجشن 25خرداددرمقابل جشن24خردادبرگزار شد؟!
بگذاريد من واقعيت داستان 25خردادرا اينجا براي اولين بارخدمت شما عرض کنم،من تهران رفتم صحبت کردم با آقاي مهندس مقيمي که مسئول تعيين دولت مرداني بودکه قرار بودبراي24خردادبروند دراستانهاي مختلف سخنراني بکنند…
معاون سياسي وزرات کشور مسئول تعيين سخنرانان بودند؟
بله،ما هيچ دخالتي نداشتيم،خودشان آقاي مهندس ترکان را انتخاب کردند،آقاي ترکان 24خرداد درسفرخارج ازکشور بود،لذابرنامه افتاد25خرداد،که حتي قراربودآقاي ترکان با چندروزتاخير بيايندکه ما تاکيدکرديم که جشن برگزار بشود.اتفاقا قبل ازمادر24خرداد دوستان اصلاحطلب برنامه بسيارخوبي گذاشتندکه برگزارشد.
شما ازآن برنامه رضايت داشتيد؟
صددرصدراضي بودم ودستشان هم دردنکند،مشکل خاصي نداشت.
اما بعدش کلي شايعه پيش آمدوبرخي فکر مي کردندانتقاداتي داريد؟
اين که برخي حرفهايي مي زنند،بلاخره ما اگربه دموکراسي اعتقاد داريم،اين حرفها بايدعادي باشد،اين حرفهابايد زده بشودونبايدما نگران حرف زدن فعالان سياسي باشيم.
شما نقدهاي اصلاح طلبان را مي شنويد؟
بله کاملا نقدهاي اصلاح طلبان را مي شنوم،نقدهاي اصولگرايان را هم ميشنوم،نقدهاي جبهه پايداري را هم ميشنوم،اصلاحرف زدن جريانات مختلف باسليقههاي مختلف است که مي تواند باعث ايجاد شور و نشاط وتوسعه سياسي بشودواين نقدها، نبايد کسي رانگران بکند.
من چندتا اسم مي برم،حضرتعالي نظرتان رادر چند کلمه بفرماييد؟
روحاني:محبوب قلبهاست.
احمدي نژاد:(باکمي مکث)آدمي بودکه خيلي به برنامهريزي اعتقاد نداشت
لرستان:لرستان هويت ماست.
نهاوند:(بالهجه نهاوندي مي گويد)نهاوند،زادگاه ماست.
اراک:اراک هم تجربه خوبي بود.
مهاجرينژاد:مديري بودکه اگرحواشياش را کنترل ميکرد،بهره وري بالايي داشت.
کوهدشت:کوهدشت(کمي بالبخند مکث مي کند)شهرستان کوهدشت نيازبه حمايت جدي دارد.
کشت وصنعت خرمآباد:يکي از ظرفيتهايي که 16سال تعطيل شده بودوبه يک مطالبه عمومي مردم تبديل شده بودوالحمدلله خوشحاليم که اين ظرفيت احيا شده است،بلاخره بعد از 16 سال درطول سه دولت گذشته،کليد آقاي روحاني اين قفل رابازکرد.
بام لرستان:ظرفيت خوبي است،پتانسيل خوبي است
فکر ميکنيد هزينهها و تبليغاتي که براي اين بام شده بود درحدواندازه بام لرستان بود؟
نه نبود،هزينههاخيلي بالا بود،با اين هزينهها شايد کارهاي بزرگتري ميشدانجام بدهيم،اما در عين حال ظرفيت خوبي است،ما الان داريم مطالعاتش را انجام ميدهيم وکارهايش راپيگيرهستيم.
فرودگاه خرم آباد:فرودگاهي بودکه از رتبه38به رتبه16ارتقاء يافت.
اين را به مزاح ميگويم،تاکيدشمابه توسعه فرودگاه،ربطي به تصادف خطرناکي که درابتداي حضورتان بعنوان استاندار، درمسيربازگشت ازتهران به خرمآباد به وجودآمد که ندارد؟
(ميخندد و ميگويد) نه ربطي ندارد،تصادف را که درست مي گوييد،در مسيرتصادف داشتم،اما ربطي به توسعه فرودگاه نداشت،ببينيدمن اعتقاد دارم توسعه حمل ونقل هوايي يکي از زير
ساخت هاي اصلي سرمايه گذاري است،شمانگاه کنيد سرمايهگذاري که پول داشته باشدو بخواهد بيايدسرمايه گذاري کند،اولين سوالي که مي پرسداين است که فرودگاه داريد؟پروازهايتان چطور است؟!
شما شاهد تاثير فرودگاه،برروي ورود سرمايه گذاران بوديد؟
ببينيدمن همين قدربه شما بگويم،روزي که من رفتم اين پروازهاراراه اندازي کنم،لودشان روي 15درصد؛5درصد بود،يعني با 15درصدازتهران ميآمدوبا5درصدازخرم آبادمي رفت،امروزخوشحال هستم وقتي براي بليط ميخواهيد اقدام بکنيدبايد10 روززودتربرويد.
دوست داريدفرزندانتان درهمين استان زندگي کنندومشغول به فعاليت بشوند؟
بله،حتمااستقبال مي کنم
آقاي بازوند انتظارتان از رسانه ها در اين روزهاي حرکت به سمت توسعه چيست؟
روزنامهها ميتوانند فضاي استان را مثبت جلوه بدهند،براي جذب سرمايه گذاري،امروز يک مسابقهاي در 31 استان وجود داردکه هراستان ميآيد فضاي استان خودش رامثبت جلوه ميدهدبراي ورود سرمايهگذاري،ما هم بايد اين کار رابکنيم اين کاررانکنيم ضرر کرديم،هرمديري که بخواهدفضاي استان را منفي جلوه دهد،مطمئن باشيدکه درحق استان خدمتي نکرده است.
در حاشيه يک مصاحبه
يک خبريک گمانه . گفته مي شود يک مدير به علت ديدار با احمدي نژاد از چرخه مديريت کوچک و کم مقداري حذف شده البته اين خبر جديدي نيست. بابا مدرسه را دولت تدبير و اميد جابجا کرده اند. اين وسعت نظر هم از اين جا ناشي مي شود که جريان اصلاحات و اعتدال ديکتاتورترين حاکميت ايران بعد از رضاشاه بوده که در دوران خود بهترين فرزندان اين ملت را منزوي کرده اند. شعار متقدم هر کس از ما نيست در خط نيست شعاري است که عملاً اين جريانات به آن عمل کرده اند. بگذريم اين رخداد را به استانداري آقاي بازوند استاندار کرمانشاه ربط داده البته نگارنده آقاي بازوند را استاندار همه فصل ها و همه دوران و همه جناح مي دانم. ايشان بر خلاف مصاحبه اش که در ذيل لينک آن مي آيد هم اصولگرايي و هم اصلاح طلب و هم اعتدالي و هم احمدي نژادي است.
نگران نباشيد از وجود مبارک ايشان که به عرف محلي مانند خاکشير به هر دردي سازگار است با دولت هاي بعدي هم کار خواهد کرد و اين اصل بايد براي همگان محفوظ باشد. که چون ايشان بايد بود. هر زروي نيرو ممنوع است.
مدير دامپزشکي اسلام آباد غرب، به خاطر ديدار با احمدي نژاد برکنار شد
ديگر از اين حرف ها گذشته که بگوييم شخصي مانند بازوند، خودش 8 سال مدير، احمدي نژاد بود و بعد در دولت روحاني هم 8 سال است که استاندار است!
اما بخش هايي از گفتگوي بازوند (در دوران استانداري لرستان در دولت روحاني) را بازنشر مي کنيم که در آن ادعاي خاص اصلاح طلبي دارد. سلمنا.
حالا که ايشان طي 8 سال اخير، ادعاي اصلاح طلبي داشته اند و احتمالاً فراموش کرده که مدير احمدي نژاد هم بوده اند (مانند فراموش کردن مقطع تحصيلي فرزندش!) منتظر مي مانيم ببينيم که در دولت بعدي، چه ادعايي خواهند داشت؟ و آيا مجدداً دچار فراموشي مي شوند؟!
و جمله اي خطاب به فعالان سياسي اصلاح طلب و اصولگران؛ فاعتبروا يا اولي الابصار.
لينك گفتگوي جالب بازوند:
https://golvani.ir/1394/06/