توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 19187
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۱
ابهامات درباره ادامه سفرهای استانی در دولت روحانی
اظهارات اخیر معاون اول رئیس جمهور درباره سفر مدیران به استانها، ابهاماتی درباره ادامه سفرهای استانی در دولت یازدهم ایجاد کرده است.
خبرگزاری تسنیم،کابینه حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور طی چند روز گذشته بعد از بحث‌ها‌ی فراوان و مطرح شدن نظرات موافق و مخالف نمایندگان رای اعتماد گرفت و 15 تن از وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور از مجلس رای اعتماد‌گرفتند.
در چند مدت اخیر و بعد از حضور حجت الاسلام روحانی سوالاتی در میان افکار عمومی درباره ادامه سفرهای استانی و نحوه ارتباط میان دولت و مردم نقش بسته که لزوم اعلام موضع رئیس جمهور در این باره را بیشتر می‌کند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور 21 مرداد‌ماه در دفاع از کلیات برنامه های دولت در صحن علنی مجلس به نکته‌ای اشاره کرد‌که ابهامات در این باره را بیشتر می کند. وی در اظهار نظری گفته بود:" شیوه مدیریتی‌که مدیر حتما باید خارج از دفتر وقت بگذارد و مرتب به شهرستان‌ها سفر کند چه کسی‌گفته این سیستم درست است؟ا"
این اظهار نظر معاون اول رئیس جمهور در حالی است‌که محمود واعظی وزیر امروز ارتباطات و نماینده حسن روحانی در مناظرات انتخاباتی در مناظره ای با علی باقری نماینده سعید جلیلی در دیروز، امروز، فردا گفته بود: به نظر من سفر استانی بسیار خوب است و حتماً باید ادامه پیدا کند اما نه به شکلی که امروز شاهد آن هستیم. ما الان بیشتر شاهد یک نمایش از سفرهای استانی هستیم. من بارها درجلسات هیات دولت شرکت کرده ام. کدام هیات دولت در دنیا وجود دارد که ظرف دو ساعت 185 مصوبه داشته باشد؟ این یک نقص است و معنایش این است که ما کارهایی که می توانیم به خود ِ استان محول کنیم، آن را در دست خودمان می‌گیریم"
در طی سالهای اخیر انتقادات زیادی از نحوه عملکرد و رفتار محمود احمدی نژاد در اتخاذ تصمیمات مختلف مطرح شده اما هیچکس نمی تواند منکر شود‌که محمود احمدی نژاد در قامت یک رئیس جمهور بعد از 16 سال از دوران حاکمیت‌کارگزاران و اصلاح طلبان فضای جدیدی از ارتباط دولت و مردم در سالهای بعد از انقلاب پدید آورد.
البته شاید‌کمی از ایجاد این فضا به روحیات شخصی احمدی نژاد و سادگی و بی آلایشی او در ارتباط گیری با مردم مربوط باشد اما نحوه ارتباط با مردم و برگزاری دیدارهای مردمی متعدد در 8 سال عمر دولت های نهم و دهم انتظاراتی را ایجاد‌کرده است که شاید بتوان یکی از شیرین ترین انتظرها برشمرد.
امروز دیگر دیدگاه مردم به دولتمردان عوض شده و اگر در سالیان گذشته بسیاری از مردم این تصور را نمی کردند که روزی بتوانند مشکلات و مسائل خود را با مردم مطرح کنند امروز سطح انتظارات مردم از دولتمردان و توقع آنها برای حل مشکلشان حتی به جایی رسیده که مردم دیگر رئیس دولت را محرم اسرار خود می دانند و حتی دختری برای رسیدن به پسری خواسته خود را با رئیس جمهور کشور مطرح می‌کند.
شاید امروز بعد از گذشت 8 سال با روی‌کار آمدن دولت حجت الاسلام حسن روحانی تغییر دیدگاه مردم درباره ارتباط با دولتمردان سخت باشد و به همین دلیل امروز بخشی از مطالبه مردم ادامه سفرهای استانی و ادامه ارتباط دولتمردان با مردم است.
در خصوص نحوه ارتباط دولت و مردم سامانه های برای ارتباط بیشتر میان مردم و دولت در سالهای اخیر ایجاد شده که دولت یازدهم با تقویت آنها می تواند روند این ارتباط را تسهیل‌کند.
بی تردید راهی‌که دولت های نهم و دهم در ایجاد ارتباط با مردم به وجود آوردند، به این زودی ها از خاطر مردم نخواهد رفت و این روند امروز به گونه ای شده که حتی مخالفان این سفرها نیز به نقش مهم آن در ارتباط مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران پی برده اند.
امروز دیگر پذیرفته نخواهد شد‌که مردم برای انجام یک کار ساده ماه ها و سالها پشت دفتر مدیران بمانند.
از حجت الاسلام حسن روحانی و وزرای دولت یازدهم انتظار می رود که مشی خوب دولت های نهم و دهم در برپایی دیدارهای مردم رئیس جمهور با مردم را ادامه دهد و در فواصل منظمی در نهاد ریاست جمهوری با مردم دیدار کند.
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اولین بار در 8 اسفند سال 1384 و در آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد درباره سفرهای استانی گفته بودند: سفرهاى استانىِ آقاى رئیس جمهور و هیئت دولت، جزوِ کارهاى خیلى خوب است. رفتن در میان مردم و حرف ها را بى واسطه از زبان آنها شنیدن، خیلى در شکل بخشیدن به انگیزه هاى آن کسى که کار متوجه به اوست، تأثیر دارد.
ایشان همچنین نهم تیرماه 1386 تاکید‌کرده بودند: سفرهاى استانى بسیار کار خوب و برجسته و لازمى بود و من واقعاً تعجب میکنم که بعضیها چطور کارى را که این‏جور واضح است که خوب است، انکار میکنند و زیر سئوال میبرند. این براى وزرا، براى رئیس‏‌جمهور، براى عوامل اجرائى و دولت خیلى زحمت دارد و کار بسیار طاقت‏‌فرسائى است؛ لکن آنچه‌که محصول این کار میشود، عبارت است از روشن شدن فاصله‏‌ بین نگاهِ از دور به حقایق یک کشور و نگاهِ از نزدیک؛ این، خیلى فرق میکند.
رهبر معظم انقلاب همچنین چهارم شهریور 1386 نیز در اعضای هیئت دولت‌گفته بودند: در رساندن خدمت به افراد محروم جامعه و عدالت، اعتقاد به این مسئله‏‌ سفرهاى استانى خیلى مهم است. این کارى‌که آقایان بر دوش‌گرفتید و راه افتادید و رفتید‌و همه‏‌جاى‌کشور را زیر پا‌گذاشتید و با مردم تماس‌گرفتید و از نزدیک درد دلهاى مردم را - که از زبان مسؤولینشان، ائمه جمعه‏شان و افراد شاخصشان گفته میشود - شنیدید، خیلى به‌‏نظر من خوب است. بنده خودم سالهاست در مسائل اجرائى و غیر اجرائى این کشور هستم؛ اما وقتى به یک منطقه‌‏اى مسافرت می‏کنم و برمی‏گردم، معلومات من نسبت به آن منطقه چند برابر معلوماتى میشود‌که انسان از روى‌کاغذ و در‌گزارش‌ها و به‏‌طورکلى میبیند. رفتن به سفر و مواجه شدن با واقعیت‌هاى زندگى مردم، خیلى چیز مهمى است. چطور ممکن است‌کسى این را انکار کند یا درباره‏اش تردید‌کند یا در فایده و سود او تشکیک‌کند؟ این خیلى‌کار مهمى است. این کار را شماها دارید انجام می‏دهید. البته زحمت هم دارد؛ زحمتش را هم قبول میکنید.
Share/Save/Bookmark