کد مطلب: 68057
سه شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۴
۶ قطره از اقیانوس بیکران حماسه اربعین
بدیهی است که شرح این عشق شورانگیز از دایره توان زبان و قلم بیرون است و این وجیزه فقط اندکی از بسیارها و قطرهای از دریاهاست.
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز، کمال احمدی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: 1- بیشک مهمترین نکته درباره حماسه اربعین امسال در عراق حضور اعجابانگیز و شورآفرین دهها میلیون عاشق امام حسین علیهالسلام از اقصی نقاط جهان در مسیر پیادهروی نجف به کربلا بود. در این حضور معجزهگون که پس از دوسال وقفه کرونایی شکل گرفت زنان و مردان، پیران و جوانان و کودکانی از عراق، ایران، نیجریه، هند، پاکستان، افغانستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، کویت، لبنان، برخی کشورهایی اروپایی و خلاصه جمعیتی پرشمار از حدود 80 کشور دنیا طبق آمارهای رسمی گردهم آمدند.استاندار کربلا، مراسم اربعین امسال را بزرگترین مراسم در طول تاریخ برپایی اربعین تا به امروز دانست و آستان مقدس حضرت عباس علیهالسلام نیز شمار زائران اربعین امسال را براساس سامانه شمارش الکترونیک نصبشده در ورودیهای شهر کربلای معلی، ۲۱ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۶۴۰ نفر اعلام کرد که در مقایسه با سال پیش پنج میلیون افزایش داشت.
شکوه این حماسه بینظیر آنقدر عظیم و رفیع است که هرگز نمیتوان مشابهی در عالم برای مقایسه با آن پیدا کرد. نگارنده این سطور امسال توفیق زیارت خانه خدا و انجام حج واجب را هم داشته است به عنوان نمونه کافی است بدانیم رژیم سعودی با وجود تجربه دهها ساله در برگزاری مناسک حج هنوز قادر نیست از پس میزبانی 3 میلیون زائر
بربیاید و هر ساله با انواع و اقسام بهانهها به دنبال کاهش تعداد حجاج است نظیر بهانهای که امسال علم کرد و میلیونها چشم انتظار بیتاللهالحرام را به جرم اینکه سنشان بالای 65 سال است از رفتن به حج محروم کرد! اما در پیادهروی اربعین سن و سال معنا ندارد پیرمرد 80 -90 ساله در کنار کودک 3-4 ساله یا حسینگویان به سمت حرم ارباب بیکفن طی طریق میکنند و رسم عاشقی را به جهانیان میآموزند.
2- حماسه اربعین نشان داده امت واحده جهان اسلام به خوبی میتواند پروژه غربیها برای تفرقه میان مسلمانان و حتی جدایی میان مسلمانان با غیرمسلمانان را که با پوشش شیک «دولت- ملت» طراحی و اجرا کردهاند به حاشیه ببرد. اینکه جمعیتی از 80 کشور جهان یکدل و یکصدا آهنگ رسیدن به کربلای معلی را دارند و در این مسیر عاشقانه بدون توجه به رنگ و نژاد و زبان از هیچ محبت و خیری نسبت به هم دریغ نمیکنند نمای زیبایی از شکل جهان در عصر ظهور است.علاوهبراین، اتحاد و یکپارچگی همه مشتاقان امام حسین علیهالسلام اعم از شیعه و سنی و حتی مسیحیان و ارمنیها که در پیادهروی اربعین دوشادوش دیگران حرکت میکردند به وضوح نشان داد ملتها ضمن احترام به مرزهای جغرافیایی یکدیگر میتوانند مشترکات معنوی خویش را افزایش داده و دشمن مشترک را در اجرای طرحهای تفرقهآمیز ناکام سازند. امسال مداحی عربی زیبایی با لهجه عراقی از موکبها پخش میشد که بخشهایی از آن دقیقا براین نکته یادداشت اشاره دارد: الىالله.. الىالله (به سوی خدا، به سوی خدا) اجت کل هویه صابئیه والمسیحین (تمام هویتها آمدند؛ از صائبی تا مسیحی) تشوف الطوائف بالمواقف تعشگ حسین (در موقعیتهای مختلف طوایف مختلف را که عشاق حسینند میبینی) تره الازدیه والسنه..مشی لحسین تتعنه (ایزدیها و سنیها با وجود مسافتهای دراز، راهی میشوند) تشوف بکربله الجنه یسید الجنه (تا در کربلا، آقای بهشت را ببینند)
3- گرمای 50درجه عراق ویژگی خاصی به پیادهروی اربعین امسال داده بود. تا پیش از این، تجربه پیادهرویهای قبلی نجف تا کربلا عمدتا در فصل پاییز و هوای نسبتا متعادل انجام میشد اما امسال برای اولین بار، پیادهروی باید در فصل گرمای عراق انجام میشد و لذا تا قبل از حضور در مراسم، گمان میکردم در اواسط روز که گرما به حد اعلای خود میرسد کمتر زائری حاضر به پیادهروی در حول و حوش ظهر باشد اما آنچه به عینه دیدم دقیقا برخلاف تصورم بود هرچقدر گرمای هوا در مسیر پیادهروی شدیدتر میشد شور و شوق زوار سیدالشهداء علیهالسلام برای حرکت در مشّایه افزونتر میگشت و این معنایی نداشت جز اینکه دلدادگی عاشقان امام حسین علیهالسلام گرما و سرما نمیشناسد. به قول شاعر عراقی، مصطفی العیساوی که امسال زیبا سرود: الحسین، جننه الحسین... (حسین؛ حسین ما را مجنون کرد) مجانین، اعقل مجانین بالحسین (دیوانهایم؛ عاقلترین دیوانگانِ حسین)
4- خدمت خالصانه و بیدریغ برادران و خواهران عراقی به میلیونها زائر حسینی(ع) جلوه دیگری از اعجاز الهی اربعین امسال بود. البته این خدمت مخلصانه در سالهای قبل هم انجام میشد اما شاید امسال همزمان با افزایش گرمای هوا درجه این خدمت بیریا و شورانگیز نیز به مراتب بیش از گذشته شده بود. از نقطه صفر مرزی و از زمانی که پا در خاک عراق میگذاشتی مواکب عراقیها در خدمت زوار سیدالشهداء بودند و تا اقصی نقاط عراق این خادمی ادامه مییافت.این خوبان هرآنچه در توان داشتند را عاشقانه نثار زائران میکردند از انواع واقسام خوردنیها و نوشیدنیها گرفته تا التماس به زوار برای اینکه شب را در منزلشان استراحت کنند. متاسفانه در فضای بیدر و پیکر مجازی کشورمان برخی افراد سعی داشتند موضوع میزبانی عراقیها از زائران اربعین را بهگونهای دور از واقعیت جلوه دهند اما در عراق همه امکانات در موکبها موجود بود. در این موکبها سه شیفته از زوار پذیرایی میشد و خادمین به فکر خودشان نبودند. مثلا اگر زائری نیمهشب به موکبی در فلان نقطه عراق میرسید بازهم میتوانست از نوشیدنیها و خوراکیها بیاشامد و بخورد. خدماتدهی آنجا کاملاً مردمی و هیئتی بود. معروف است که مردم عراق رزق یک ساله خود را از کمک به زوار اربعین میگیرند و توفیق خدمت به زائران حسینی(ع) را بالاترین رزق خود میدانند. برای همین هم سعی دارند در خدمت به زائران اربعین از هم پیشی بگیرند. در هر جایی که زائران اربعین حسینی باشند، عراقیها با جان و دل پای کار میآیند. برایشان هم فرقی ندارد این زائر اربعین از کجا آمده و اهل کجاست یا به چه زبانی صحبت میکند. مهم این است که زائر اربعین امام حسین علیهالسلام است. البته این رفتار عراقیها چندسالی است به الگویی برای مردمان سایر کشورها تبدیل شده و امسال مواکب ایرانیها، هندیها، پاکستانیها، کویتیها و حتی مظلومان شیعه نیجریه دیدنی شده بود.
5- یک ویژگی بارز پیادهروی اربعین امسال که شاید در گذشته تا این حد بروز و ظهور نداشت افزایش تصاویر چهرههای مقاومت و خصوصا فرماندهان شهید، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در بسیاری از نقاط عراق بود.حتی در برخی مواکب و در طول مسیر پیادهروی تعدادی از جوانان با دردست گرفتن تصاویر این دوشهید عزیز شعرهای حماسی را باهم فریاد میزدند و رنگ و بوی تازهای به راهپیمایی اربعین میدادند. شاید آمریکاییها با ترور این سرداران مقاومت خیال میکردند به هدف زدهاند و دیگر نامی از اینان در عراق نخواهد بود اما اربعین امسال نشان داد واقعا دشمنان مقاومت چقدر احمقند. چراکه تا پیش از شهادت حاج قاسم و ابومهدی شاید بسیاری از مردم عراق و کشورهای دیگر حاضر در پیادهروی، اساسا شناخت چندانی از این سرداران نداشتند اما با شهادت این عزیزان،اغراق نیست اگر بگوییم هر موکب با نصب تصاویر این شهدا به سنگری برای تبلیغ مقاومت تبدیل شد.
6- حضور بالای اربعین اولیها نکته دیگر پیادهروی امسال بود.دختران و پسرانی که برای نخستین بار و با وجود همه سختیهای پیادهروی اربعین پای در این مسیرعاشقی گذاشته و با انرژی زائدالوصفی به سمت حرم ارباب میشتافتند مهر باطلی بر گزافه گویی کسانی زدند که مدام نق میزنند جوانان از دین و ارزشهای دینی فاصله گرفتهاند! اربعین امسال چه در عراق و چه در ایران نشان داد چقدر جوانان ما عاشق دین و مظهر کاملش امام حسین علیهالسلام هستند.علاوهبر این، کودکان و نوجوانان هم تلاش داشتند در پیادهروی اربعین به سهم خودشان نقشی ایفا کنند از کشیدن نقاشیهای معنادار درباره مصایب اهلبیت گرفته تا «لبیک یا حسین» گفتنهای در طول مسیر و آب دادن به زوار که همگی تصاویر زیبایی از عشق روزافزون آحاد ملتها به دین و ارزشهای دینی است.
بدیهی است که شرح این عشق شورانگیز از دایره توان زبان و قلم بیرون است و این وجیزه فقط اندکی از بسیارها و قطرهای از دریاهاست.