کد مطلب: 37367
چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۴
وقتی که نماد دولت تدبیر و امید تبدیل به طنز اجتماعی می شود:
چرا مردم کلید رئیس جمهور را جدی نگرفتند؟ / گزارشی از برخورد طنز جامعه با کلید دولت تدبیر و امید
اما بعد از سپری شدن روزهای ابتدایی دولت یازدهم، کم کم تفکرات و ادبیات مردم و هنرمندان نسبت به دولت روحانی تغییر کرد. مردم از شبکه های مجازی از موج روحانی مچکریم به موج تحریمیم می فهمی؟! رسیدند و به جای تشکر بی چون و چرا از دولت به انتقاد رفتارهای دولت پرداختند. تحریمیم می فهمی با زبان طنز انتقاد می کرد و می گفت تمام مشکلات کشور را منوط حل برنامه هسته ای کرده اند.
به گزارش خط نیوز به نقل از پایگاه ۵۹۸، دو سال پیش بود که دکتر حسن روحانی با وعده حل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور پا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری گذاشت. در انتهای اولین مصاحبه رئیس جمهور با برنامه گفتگوی ویژه خبری، اقای روحانی ترفند عجیبی را برای توجه افکار عمومی به سخنانش بکار برد. وی با گفتن این جمله (مشکلات کشور با کلید تدبیر و امید حل می شود) کلیدی را از جیب خود در آورد!
از عمر دولت یازدهم و کلید معروفش بیش از دو سال می گذرد، کلید مذکور توجه بسیاری را در زمان انتخابات جلب کرد و در کنار شعار من سرهنگ نیستم از مهمترین تبلیغات دکتر روحانی بود که با گذشت زمان نماد کلید دولت تبدیل به طنز و ابزار سرگرمی مردم شد تا واقعیتی برای حل مشکلات کشور.
وقتی اولین بار در یک برنامه کودک برای نشان دادن زشتی دروغ به بچه ها از یک کلید استفاده شد، هجمه رسانه های طرفدار دولت برای هنرمندان که دولت یازدهم را همراه خود می دانستند بسیار عجیب بود. در حالی که برنامه فوق مخصوص کودکان بود و مجری برنامه با کلید دروغ که در دست داشت می خواست به مخاطبان برنامه که در گروه سنی ۴ تا ۱۰ سال را شامل می شدند از اثرات بد دروغ بگوید.
شاعران و طنزپردازان نیز بیکار ننشسته و از ابتدای حیات دولت یازدهم شعرهای متنوعی پیرامون اتفاقات دولت سروده اند. رضا رفیع که از طنزپردازان معروف کشورمان می باشد در ابتدای کار دولت و زمان معرفی کابینه شعری طنز را برای دولت یازدهم سرود. شعری که استقبال شاعر از وزرای جدید را تا حدی می دانست که شاعر از ذوق زیاد میل به ازدواج پیدا کرده بود!
اما بعد از سپری شدن روزهای ابتدایی دولت یازدهم، کم کم تفکرات و ادبیات مردم و هنرمندان نسبت به دولت روحانی تغییر کرد. مردم در شبکه های مجازی از موج روحانی مچکریم به موج تحریمیم می فهمی؟! رسیدند و به جای تشکر بی چون و چرا از دولت به انتقاد رفتارهای دولت پرداختند. تحریمیم می فهمی با زبان طنز انتقاد می کرد و می گفت تمام مشکلات کشور را منوط حل برنامه هسته ای کرده اند.
البته مردم با پیامک های طنز و متنوع خود با رئیس جمهور و دولت شوخی می کنند و حتی تبریک سال نو را نیز دستمایه طنز خود قرار می دهند و هنرمندی مانند لیلا بلوکات نیز به پیام تبریک رئیس جمهور پاسخی طنز می دهد و با نرم افزار فتوشاپ تصویری را طراحی کرد و در صفحه شخصی اش در اینستاگرام قرار می دهد.
در برنامه های طنز مثل خندوانه نیز خواندن شعری توسط امیرحسین مدرس که در آن از کلمه کلید استفاده شده بود موجب می شود تا جناب خان به مهمان برنامه پیشنهاد رئیس جمهور شدن در انتخابات بعدی را بدهد. موضوعی که با خنده طولانی مدرس همراه می شود، به هر حال هنرمندان حرف خود را غیر مستقیم می زنند و در این برنامه نیز انتقاد از دولت به این شکل اتفاق افتاد.
البته هستند کسانی که حرف خود را مستقیم بگویند مانند اکبر عبدی که در برنامه مذکور با گفتن این جمله که آقای روحانی اولش کلید نشان داد، ولی مثل این که کلید را گم کرده است ، انتقاداتی را با زبان طنز به وعده های انتخاباتی دکتر روحانی مطرح کرد.
رضا احسان پور نیز از شاعران و طنزپردازان کشورمان می باشد که اشعاری را در انتقاد به دولت سروده است. وی در اشعار خود عملکرد دولت را نقد کرده است. شعر شوخی با کلید روحانی یکی از اولین شعرهای انتقادی و طنز پیرامون کلید دکتر روحانی است اما چند وقت پیش شعر قول می دهند از این شاعر منتشر شد که مضمون ان نقد قول های بی حساب مسئولین به مردم بود، نشان از ناامیدی طنزپرداز جوان نسبت به دولت فعلی دارد.