کد مطلب: 12183
پنجشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۵۴
جلیلی: هیچکس نباید سلاح هستهای داشته باشد
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دانشگاه فارابی قزاقستان تاکید کرد ما میگوییم هیچکس در جهان نباید سلاح هستهای داشته باشد و باید حرکت جهانی برای خلع سلاح و جلوگیری از اشاعه این سلاحها صورت گیرد.
به گزارش
خط نیوز به نقل از فارس، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی بعدازظهر امروز (پنجشنبه) در ادامه سخنانش در دانشگاه ملی فارابی چند سؤال از دانشجویان پرسید و گفت: چه کسی در بین شما دانشگاهیان میپذیرد که امروز باید عدهای از کشورها حق داشته باشند بدترین سلاحها یعنی سلاح هستهای را داشته باشند؟ چه کسانی به آنها حق داده زرادخانههای سلاحهای هستهای را کماکان حفظ و بلکه تولید کرده و آزمایشات جدید را ادامه دهند؟
وی اضافه کرد: اگر کشوری شعاری را سر داد که هیچ کس نباید سلاح هستهای داشته باشد آیا این شعار غلط است؟ ما میگوییم هیچکس در جهان نباید سلاح هستهای داشته باشد و باید حرکت جهانی برای خلع سلاح و جلوگیری از اشاعه این سلاحها صورت گیرد. اما وقتیی مناسبات غلط بر جهان حاکم باشد این مناسبات میگوید هیچکس نداشته باشد الا چند کشور.
جلیلی خاطرنشان کرد: ما میگوییم این حق برای این چند کشور از کجا آمده است؟ از سوی دیگر میگوییم انرژی صلحآمیز هستهای. این حقی است که همه ملتها میتوانند داشته باشند. چه کسی به عدهای این حق را داده که بخواهند عدهای را از این حق محروم کنند؟
وی با بیان اینکه اینها بحثهای اساسی است که امروز در جامعه جهانی مطرح است، گفت: کسانی که چند دهه میخواستند مناسبات غلطی را بر جامعه جهانی حاکم کنند باید پاسخگوی افکار عمومی جهان باشند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی از کشورهای دارنده سلاحهای هستهای نیز پرسید که تنها کشوری که از سلاح هستهای در دنیا استفاده کرد، کدام کشور بود؟ آیا آمریکا که خود مجرم استفاده از سلاحهای هستهای است میتواند مدعی جهان عاری از سلاح هستهای باشد؟
جلیلی با اشاره به زرادخانههای هستهای آمریکا تصریح کرد: آمریکا نمی تواند امروز مدعی امنیت در موضوع هستهای باشد.
وی ادامه داد: ما دفاعی که امروز از حقوق ملت ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای صورت میدهیم، دفاع از حقوق همه ملتهای مستقل است که نمیخواهند مناسبات غلط را بپذیرند.
به گزارش خبرنگار فارس، این اظهارات جلیلی با تشویق جلیلی روبرو شد.
جلیلی گفت: این دفاع از حق برخورداری از انرژی هستهای نیست بلکه دفاع از حق پیشرفت، انتخاب، آزادی و استقلال است. اینکه امروز پیشنهاد میکنیم گفتوگوها در آلماتی باشد بر مبنای یک نگاه راهبردی است. چرا گفتوگوها در خصوص مسائل بینالمللی باید در نیویورک،وین و ژنو و جاهایی باشد که این مناسبات غلط را بر ملتها تحمیل کردهاند. ما میگوییم استانبول، بغداد و آلماتی باید جاهایی باشند که در آنجا درباره مسائل مهم بینالمللی گفتوگو شود.