توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 70503
سه شنبه ۱۲ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۲۴
روایت اژه‌ای از سرکشی به زندان اوین/ دیدگاه متفاوت حدادعادل درباره تایید صلاحیت‌ها
هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.
روایت اژه‌ای از سرکشی به زندان اوین/ دیدگاه متفاوت حدادعادل درباره تایید صلاحیت‌ها
همه تردیدهای لاریجانی درباره فعالیت در انتخابات

صبح‌نو نوشت: «انتخابات برای یاران علی لاریجانی از مدت‌ها پیش آغاز شده است؛ به اندازه قدمت گفت‌وگوهای منصور حقیقت‌پور و برخی نمایندگان ادوار مجلس با رسانه‌ها؛ اما رقابت انتخابات مجلس هنوز برای علی لاریجانی آغاز نشده است؛ چراکه او همچنان برای چگونگی ورود به رقابت اسفند 1402 تردید دارد.

از سویی او در مقابل گزینه ائتلاف با یاران حسن روحانی در حزب اعتدال و توسعه و برخی اصلاح‌طلبان قرار دارد که البته اگر در سمت اعتدال گزینه در دسترسی باشد، در سطح اصلاح‌طلبان مخالفان جدی دارد که حاضر به تکرار شرایط سال ۹۲ نیستند.

گرچه در کل امروز سال 94 نیست که این ائتلاف حتی به قیمت پا بیرون گذاشتن از جناح راست بیارزد بلکه 1402 ممکن است توأم با یک شکست بزرگ برای لیست حسن روحانی و اصلاح‌طلبان باشد و از این نظر برداشتن این ریسک برای علی لاریجانی چندان منطقی نیست؛ چراکه علاوه بر شانس کم برای برد از نظر سیاسی در این حالت او کمترین نسبتی با جناح راست خواهد داشت و درعین‌حال بخش بزرگی از اصلاح‌طلبان را هم همراه نخواهد داشت و همین موضوع ممکن است باعث دوری اصلاح‌طلبان و لاریجانی از یکدیگر شود.

گزینه دوم پیش روی او، ائتلاف با اصول‌گرایان به سیاق مجلس نهم است. به نحوی که او در انتخابات سال 90 در کنار ائتلاف اصول‌گرایان قرار گرفت و کاظم جلالی را به نمایندگی از خود به جلسات ائتلاف فرستاد و قبل از ورود به مجلس با غلامعلی حداد‌عادل مؤتلف شد و بلافاصله بعد از انتخابات مجلس دوباره تبدیل به رقیب او برای ریاست شد. او برای چنین گزینه‌ای با موانعی همچون کنار نیامدن با پایداری در صورتی که قصد ائتلاف داشته باشند و فاصله فکری با تحول‌خواهان مواجه است و درعین‌حال در زیرساخت ائتلاف فعال نبوده و از همه مهم‌تر شاید علاقه نداشته باشد که تمایزهای خود با برخی از اصول‌گرایان چون تحول‌خواهان و پایداری را از دست دهد و به همین دلیل چنین ائتلافی با مانع برای او روبرو است.

گزینه سوم پیش روی او یک لیست مستقل تحت عنوان فهرست لاریجانی است که می‌تواند اشتراک‌های زیادی با راست سنتی و لیست احتمالی شورای وحدت داشته باشد که ضمن آنکه تفاوت‌هایی با لیست وحدت دارد و او را به‌صورت کامل با آنها یکی نمی‌کند؛ اما درعین‌حال ائتلافی نسبی با راست سنتی است و برخی از افراد لیست اعتدال را هم در فهرست خود دارد.

شاید او از سویی نخواهد به‌صورت کامل کنار شورای وحدت قرار گیرد و مانند شورای وحدت که شاید ملاحظاتی داشته باشد، علاقه‌مند به یکی شدن با آنها نیست و از سوی دیگر نمی‌خواهد به ‌صورت کامل از آنها جدا شود. در نتیجه در شرایط گزینه سوم، لاریجانی علاقه‌مند است که بین روحانی و شورای وحدت بازی سیاسی کند. در این گزینه شاید ایجاد انشعاب در میان اصول‌گرایان و بیرون آمدن یک طیف جدید سیاسی مدنظر باشد که لاریجانی برای ورود به چنین بازی، ملاحظات فراوانی دارد.

گزینه چهارم اما تمرکز او بر حوزه‌های کوچک و وارد نشدن در فهرست لیست‌های کلان‌شهرها و قرار گرفتن افراد منتسب به او در فهرست‌هایی مثل ائتلاف، وحدت و یا حتی اعتدال است. چنین گزینه‌ای امکان بازیگری کم‌ریسک برای او را پدید می‌آورد و شاید نزدیک‌تر به روحیات محافظه‌کارانه لاریجانی باشد. »

***

واکنش آذر منصوری به سخنان دیروز مرعشی

مشرق نوشت: «آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت نسبت به سخنان مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی واکنش نشان داد.

روز گذشته مرعشی اعلام کرد که نزدیک به ۱۸۰ نفر از اعضای جبهه اصلاحات در انتخابات ثبت‌نام کرده و منتظر اعلام نظر شورای نگهبان هستند، این جمله به معنای آمادگی اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات مجلس است.

مرعشی همچنین گفته بود که بعد از اعلام نتایج صلاحیت ها می توانیم درباره ائتلاف ها تصمیم بگیریم، و بحث هم بحث ائتلاف با جبهه اصلاحات است و از امروز بحث های مشارکت مشروط در دستور جلسات جبهه اصلاحات است.

اعلام آمادگی بخش قابل توجهی از جناح چپ برای شرکت در انتخابات باعث شوک تحریمی‌ها در جبهه اصلاحات شده است تا جایی که آذر منصوری با تکذیب اظهارات مرعشی گفته است که مواضع جبهه اصلاحات ایران از طریق سخنگو یا بیانیه‌های رسمی منتشر می‌شود و نظرات دیگری که از طرف برخی از احزاب یا فعالان سیاسی منتشر می‌شود، نظر و موضع این تشکیلات نیست.

گفته شده است که حزب اتحادملت که پیش‌نویس بیانیه بی‌نظری در انتخابات(تحریم خاموش) را آماده انتشار کرده و سخنان مرعشی بازی رادیکال‌ها را برهم زده است.

مرعشی پیش از این نیز مواضع برخی افراد چون تاج‌زاده و موسوی را تند و غیر واقعی خوانده بود.

شنیده شده است که اصلاح‌طلبان رادیکال چون حزب اتحاد در صورتی که نتوانند جبهه اصلاحات را متقاعد به تحریم انتخابات کنند به سوی آبستراکسیون و یا حتی انحلال این سازوکار سیاسی خواهند رفت!»
Share/Save/Bookmark