به گزارش خط نیوز؛ علی اکبر فلاحی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در شرایط امروز اقتصاد و رکود حاکم بر جامعه تلاش خود را بر کاهش قیمت تمام شده محصولات قرار دادهایم، اظهار داشت: حتی برای کنترل هزینهها واحدهای جانبی کارخانه را تقویت و از نیروی انسانی بومی استفاده میکنیم که همین موضوعات باعث شده بتوانیم در شرایط رکود فروش خوبی را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در تأمین مواد اولیه نیز تمرکز خود را به استفاده از مواد داخلی قرار دادهایم، افزود: با جذب سرمایه گذاریهای مناسب حتی معدنی را در خراسان جنوبی تأسیس کردهایم تا بتوانیم از طریق آن مورد نیاز خود را برای تولید محصولات استفاده کنیم.
این تولید کننده اضافه کرد: قطعات مورد نیاز ما وارداتی است اما سعی میکنیم 90 درصد نیاز خود را از داخل تأمین و فقط 10 درصد را از خارج از کشور تأمین نماییم.
*تولیدکنندگان همچنان در بازپرداخت تسهیلات ارزی مشکل دارند
وی با اعلام این درخواست که از دولت میخواهیم برای روان شدن فعالیت تولید در کشور اقدامات لازم را انجام دهد گفت: به عنوان نمونه بنده سال 85 از صندوق ذخیره ارزی تسهیلاتی را دریافت کردم. در حال حاضر قسمت اعظم این تسهیلات پرداخت شده ولی برای مابقی آن با سیستم بانکی مشکل داریم. چراکه براساس قانون قرار بود تسهیلات ارزی به نرخ تاریخ دریافت از تولیدکننده گرفته شود ولی امروز سیستم بانکی بهانههای مختلفی را برای بنده اعلام میکند که پرداخت مابقی تسهیلات را با مشکل روبرو ساخته است.
این تولید کننده کاشی و سرامیک تصریح کرد: براساس قانون کسانی که ارز مرجع دریافت کرده بودند باید به نرخ روز دریافت تسهیلات آنها را به سیستم بانکی پرداخت کنند اما عملاً سیستم بانکی تسهیلات را دو تا سه برابر از تولیدکننده دریافت میکند. در حال حاضر بنده 18 میلیون یورو درسال 85 از صندوق ذخیره ارزی دریافت کرده بودم که هم اکنون 10 میلیون یوروی آن مانده است البته باید تأکید کنم بنده مشکلی برای پرداخت این تسهیلات ندارم اما چرا سیستم بانکی آن را براساس قانون به نرخ روز دریافت از من نمیگیرد.
فلاحی در ادامه صحبت های خود با اعلام اینکه حتی در دریافت تسهیلات ریالی نیز با مشکل روبرو هستیم، افزود: سیستم بانکی میگوید تسهیلات را به نرخ 16 درصد به تولیدکننده پرداخت میکند اما در عمل تسهیلات را به سه برابر سود از تولیدکننده مطالبه میکند همین موضوع باعث شده تا تمایلی به دریافت تسهیلات نداشته باشند.
وی با اعلام اینکه هم اکنون اکثر واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک تعلیق شدهاند، اظهار داشت: با این وجود این واحد تولیدی 1600 نفر کارگر دارد که به شرط جذب سرمایه گذاریها و تحقق اهداف این تعداد نیروی انسانی را به دو هزار و 500 نفر خواهیم رساند.
*لزوم مساعدت دولت برای صنعتی شدن استان خراسان جنوبی
این تولید کننده کاشی و سرامیک به محرومیت استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: متأسفانه واحدهای تولیدی مختلفی در این استان قرار دارند اما به دلیل کمبود امکانات نمیتوان به این منطقه عنوان صنعتی را داد. استان خراسان جنوبی علم و پتانسیل بسیار بالایی دارد اما در عمل متأسفانه صفر است. هنوز جاده دو طرفهای در این استان قرار ندارد که این امر مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی بوجود میآورد.
وی تصریح کرد: این استان هنوز خط ریلی مناسبی ندارد و دولت کمکی را برای صنعتی شدن آن انجام نمیدهد. اکثر نیروهای انسانی واحدهای تولیدی این منطقه بومی هستند و به نظر میرسد اگر دولت اقدامات موثری را برای کمک به این استان انجام دهد بهطور حتم نیروی انسانی این منطقه افزایش پیدا کرده و آنها به شهرهای دیگر نخواهند رفت.
این تولید کننده در رابطه با وضعیت فعلی فروش کاشی و سرامیک در داخل کشور نیز گفت: امروز شرایط برای فعالیت در بازار بسیار سخت شده است اما باید این سوال را مطرح کنند چرا کشور چین میتواند به راحتی محصول خود را در بازار ایران به فروش برساند اما تولید کننده داخلی این امکان را ندارد.
*جلسات متعدد مسئولین برای رونق بخش تولید هنوز خروجی ندارند
فلاحی تصریح کرد: به اعتقاد من باید پتانسیل های موجود در کشور مورد استفاده قرار گیرد و واحهای تولیدی تمرکز خود را بر کاهش قیمت تمام شده و افزایش کیفیت محصولات خود قرار دهند. هم اکنون به دلیل رکود بازار 70 درصد اجناس این واحد تولیدی به خارج از کشور صادر و فقط 30 درصد راهی بازار میشود که درصددیم با رونق ساخت و ساز این درصد را افزایش دهیم.
وی با اعلام اینکه ما از دولت وام نمیخواهیم فقط بگذارد فعالیت خود را انجام دهیم، گفت: امروز جلسات زیادی در مورد تولید برگزار میشود اما سوال من این است خروجی این جلسات چیست چرا دولت اتلاف وقت میکند چرا برای نجات تولید اقدام موثری را انجام نمیدهد.