کد مطلب: 67822
سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۹
در حاشیه ورود دولت سیزدهم به سال دوم فعالیت؛
چرا اصلاح طلبان در مقابل دولت رئیسی به نعل و به میخ میزنند؟
رصد فعالیت رسانه ای جریان اصلاحات به عنوان حاضران و حامیان دولت قبل در مواجهه با دولت آیت الله رئیسی تا اینجای کار را می توان به دو دسته تقسیم کرد.
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: دولت سیزدهم وارد دومین سال فعالیت خود شده است. رسانه های اصلاح طلب هم در طول یک سال گذشته و هم در یک سالگی دولت سعی کردند دولت سیزدهم را ناکام از نیل به دستاوردها نشان دهند.
رصد فعالیت رسانه ای جریان اصلاحات به عنوان حاضران و حامیان دولت قبل در مواجهه با دولت آیت الله رئیسی تا اینجای کار را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
دسته اول اصلاح طلبانی هستند که دولت رئیسی را سیاهی تمام عیار دیده و به مخاطبان خود معرفی می کنند. شدت این سیاه نمایی تا جایی است که این گروه حتی حاضر نیستند به بدیهیاتی از دستاوردها که حتی عموم جامعه بر آن صحه می گذارند اشاره کنند.
دسته دوم کسانی هستند که در میان روند انتقادی و تخریبگرانه خود به برخی موارد مثبت هم اشاره می کنند. در تحلیل این رفتار افراد و رسانه های جریان اصلاحات می توان اینگونه بیان کرد که چرایی اشاره به این روند مثبت ناشی از دو موضوع می تواند باشد؛ گروهی در برابر وجدان خود احساس شرم کرده و ناچارا به دستاوردهای دولت در یک سال گذشته اذعان می کنند.
اما گروه دوم برای آنکه بتوانند تخریب های خود را موثرتر کنند، در میان سیاه نمایی ها و تخریب هایشان به نکات مثبت هم اشاراتی دارند تا به مخاطبان خود این القا را داشته باشند که اگر نکته مثبتی در میان عملکرد دولت باشد به آن اشاره خواهیم کرد اما با این حال روند کلی، سیاهی و ناکارآمدی است. چرا که احتمالا این اعتقاد را دارند که سیاه نمایی صرف، مخاطبان را از باور ذهنی صداقت به یک مجموعه سیاسی و خبری دلزده می کند.
طرد کلی اصلاح طلبان از دولت، مجلس، شورای شهر و بالتبع شهرداری تهران توسط مردم یقینا باعث شده تا اصلاح طلبان روزشمار برگشت به قدرت در اولین بزنگاه یعنی انتخابات مجلس را در مقابل چشمان خود بگذارند و قطعا بهترین راه هم برای این موضع را تخریب جریان فعلی با محوریت دولت می دانند.
دستاوردهای دولت(واکسیناسیون، سفرهای استانی، دیپلماسی فعال، بازتوزیع یارانهها، آزادسازی سواحل، نهضت ملی مسکن و... ) به نسبت عمر سپری شده یعنی یک سال، قابل قبول و در برخی موارد چشم گیر است. افکار عمومی هم به خوبی بر این موضوع اشراف دارد که آیت الله رئیسی چه دولتی از حسن روحانی تحویل گرفت؛ با این اوصاف اگر انتقادی هم به رفتار دولت در یک سال گذشته وارد باشد اما مردم بهتر میدانند که رئیسی میراث چه اوضاعی بوده که به برخی از آنها فقط عنوان «خرابه» را میتوان اطلاق کرد.
برافراشتن پرچم مطالبه گری از بانیان وضع موجود قابل پذیرش نیست؛ به ویژه آنکه مردم تفاوت مسئول امیدوارِ پیگیر حل مشکلات را با مسئول یکجانشینِ بهانه تراش و پیگیر بازی سیاسی را در این یک سال خوب حس کردند.