توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 69398
چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۰
استفاده از دوربین، ضروری است اما کافی نیست
درباره مقابله با هنجارشکنی/ چهار نکته بسیار مهم که فرماندهان فراجا باید به آن توجه کنند
اگر به پیشرفته ترین سیستم ها و دوربین ها هم مجهز باشیم، باز هم برای مقابله با هنجارشکنی، بی نیاز از حضور و فعالیت فیزیکی پلیس نخواهیم بود.
درباره مقابله با هنجارشکنی/ چهار نکته بسیار مهم که فرماندهان فراجا باید به آن توجه کنند
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: این روزها موضوع شناسایی و برخورد با هنجارشکنان و کسانی که کشف حجاب می کنند از طریق دوربین های هوشمند، یکی از موضوعات داغ جامعه است. ورود دوباره نیروی انتظامی – با توجه به کوتاهی غیر قابل اغماض برخی دستگاه های مسئول در زمینه حجاب و عفاف – قابل تقدیر است، اما برای اینکه اقدامات قانونی نیروی انتظامی اثر مطلوب داشته باشد، توجه به چند نکته در این زمینه، ضروری است:

یک: به کارگیری دوربین و استفاده از سیستم های هوشمند مزیت های زیادی دارد. از جمله اینکه هزینه مقابله با هنجارشکنان را برای پلیس کاهش می دهد؛ حواشی کمتری به وجود می آید؛ برخی خطاهایی که در فعالیت فیزیکی وجود دارد، اتفاق نمی افتد؛ جو رسانه ای و هیاهوی کمتری اتفاق می افتد و ...

اما باید توجه داشته باشیم که اینها همه برای کمک به پلیس و تسهیل فعالیت های پلیس است نه اینکه به معنی تعطیل شدن همه فعالیت های حضوری و فیزیکی در این زمینه باشد و به عنوان یک جایگزین، همه نیازهای ما را برای مقابله با هنجارشکنان برطرف کند.

اگر به پیشرفته ترین سیستم ها و دوربین ها هم مجهز باشیم، باز هم برای مقابله با هنجارشکنی، بی نیاز از حضور و فعالیت فیزیکی پلیس نخواهیم بود. همانگونه که در زمینه راهنمایی و رانندگی نیز از دوربین ها استفاده می شود اما دوربین ها ابداً نمی توانند متکفل همه نیازها در زمینه راهنمایی و رانندگی باشند. به همین دلیل، افسران راهنمایی و رانندگی زیادی را در سطح شهرها، جاده ها و ... مشاهده می کنیم.

دو: برخی مناطق هستند که مجهز به دوربین های هوشمند نیستند؛ برای مثال، بخش قابل توجهی از رفت و آمدهای مردم در محله ها، کوچه ها و خیابان های کوچک سطح شهرهاست. در اینجا، هم باید از نیروهای مردمی و رابطین محلی کمک گرفت و هم اینکه از گشت های نیروی انتظامی و یا گشت های پایگاه های بسیج و سپاه استفاده کرد و به هنجارشکنان فهماند که وقتی در ملأعام هستند، به هیچ وجه حق ندارند قانون را زیر پا بگذارند.

سه: این روزها برخی بی بند و بارها که قبلاً از ترس برخورد و دستگیری به خود جرأت نمی دادند تا هر طور که بخواهند در ملأعام ظاهر شوند، با اعلام اینکه برخوردها از طریق دوربین های هوشمند صورت می گیرد، گمان کرده اند که عملاً پلیس عقب نشینی کرده است و دیگر بدون محدودیت می توانند حداقل در برخی جاها خودنمایی کنند.

هر چند که فراجا در چند ماه گذشته نگفته است که فعالیت حضوری خود را در زمینه مقابله با هنجارشکنان و نا امنی اخلاقی تعطیل کرده است، اما باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که اگر پس از فتنه اخیر، گشت های اخلاقی پلیس تعطیل شود، پیام بسیار خطرناکی به دشمنان خارجی و امتداد داخلی آنها و همچنین هنجارشکنان می دهد و آن، این است که اگر فشار بیاورید، ما کوتاه می آییم و عقب نشینی می کنیم. این پیام به تنهایی زمینه ساز فتنه های دیگر و اقدامات ضد امنیت ملی خواهد بود.

به طور کلی، فعالیت پلیس امنیت اخلاقی - یا هر نام دیگری که برای فعالیت های حضوری پلیس در زمینه مقابله با نا امنی اخلاقی و هنجارشکنی می گذاریم - باید همچنان ادامه یابد. البته در سال های گذشته برخی نقاط ضعف جدی وجود داشته و در این زمینه، تجربه هایی کسب شده است که می تواند در برطرف شدن نقاط ضعف به ما کمک کند. همچنین باید توجه کرد که در پلیس امنیت اخلاقی باید نیروهای آموزش دیده، زبده، دغدغه مند و با روحیه بالا جهت انجام وظیفه قانونی و شرعی گماشته شوند.

چهار: اخیراً سردار سعید منتظرالمهدی معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور در گفتگو با فارس گفته است: «کشف حجاب در قانون به عنوان جرم شناخته شده و با توجه به اینکه پلیس ضابط قضایی است باید با جرم مشهود برخورد کند؛ طبیعتاً برای انجام هر مأموریتی روش‌های متعدد و متفاوتی متصور است و پلیس تلاش می‌کند برای انجام این مهم با رعایت کرامت انسانی و کمترین تزاحم و تقابل وظیفه خود را انجام دهد».

با این وجود، متأسفانه برخی از نیروهای فراجا که در مکان های عمومی مستقر هستند، عملاً کاری با هنجارشکنان ندارند و وقتی با تذکر مردم دغدغه مند روبرو می شوند که چرا با هنجارشکنان کاری ندارید و آنها آزادانه در این مکان ها می آیند و می روند؟ با جمله: «دستور نداریم»، «دستوری از بالا به ما ابلاغ نشده است» و نظیر اینها، به نوعی از وظیفه خود شانه خالی می کنند.

این خیلی بد است که هنجارشکن به خود جرأت دهد جلوی مأمور قانون کشف حجاب کند و ناامنی اخلاقی و روانی به وجود آورد و آنگاه پلیس او را نگاه کند و یا مشغول کار دیگری باشد! چنین چیزی هم اعتبار قانون و هم ابهت و اقتدار مأمور قانون را زیر سؤال می برد و هم اینکه جرأت بیشتری به هنجارشکنان می دهد.

در هر صورت، فرماندهان فراجا باید به نیروهای خود تأکید کنند که اساساً دوربین به معنی تعطیل شدن نظارت های قبلی و روش های دیگر مقابله با هنجارشکنان نیست. در هر مکانی از این سرزمین، پلیس به عنوان ضابط قضایی و مأمور قانون شناخته می شود _ چه دوربین باشد و چه نباشد _ و وظیفه دارد که با هنجارشکنان مقابله کند.

نتیجه اینکه، استفاده از دوربین برای مقابله با کشف حجاب و هنجارشکنی بسیار ضروری است اما قطعاً کافی نیست. اگر انتظار ما از دوربین های هوشمند متناسب با ظرفیتش نباشد و فقط به آن بسنده کنیم، بدون شک مشکل بی بند و باری به وجود آمده، نه تنها حل نمی شود، بلکه بیشتر هم خواهد شد.
Share/Save/Bookmark