کد مطلب: 44908
پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۱
آیا اقتصاد مقاومتی "پایان" دارد؟
وزیر راه و شهرسازی اخیرا در سخنانی از پایان اقتصاد مقاومتی بهعنوان زمانی برای پایان وابستگی بخش خصوصی به دولت یاد کرده است، اما آیا اقتصاد مقاومتی پایان دارد؟
به گزارش خط نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، وزیر راه و شهرسازی به تازگی از واژه جدیدی برای انتقاد از طرح مسکن مهر رونمایی کرد؛ آخوندی در حاشیه یکی از بیشمار همایشهای وزارتخانه متبوعش در خصوص پروژههای طرح مهر گفت: «...کسانیکه تصمیم گرفتند این میزان مسکن را در پردیس بسازند تصمیم بسیار بسیار اشتباهی گرفتهاند. عدهای تصمیم اشتباهی را گرفته و به مردم گفتند که بیایید مقدار پول بدهید بدون اینکه فکر کنند که چگونه آب، برق، معابر، راه دسترسی را ایجاد کنند. ما میراثدار بی برنامگی و شلختی هستیم، این شلختگی را باید همه تحمل کنیم و قرار نیست فقط این شلختگی را وزارت راه و شهرسازی تحمل کند، به جای به اینکه به هم نیش و کنایه بزنیم باید باری که روی زمین مانده را برداریم.»
وی روز بعد از این اظهارات به هرمزگان رفت و در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی این استان گفت: «پایان اقتصاد مقاومتی، پایان وابستگی بخش خصوصی به دولت است. یعنی بخش خصوصی نه تنها درخواست کمک از دولت نکند بلکه با تاکید بر عدم دخالت دولت تنها در پی ایجاد بازار رقابتی منصفانه از سوی دولت باشد.»
آخوندی افزود: باید میزان وابستگی به یارانه به حداقل و قدرت رقابتی به حداکثر برسد. این در حالی است که برخی تعریف معکوس از اقتصاد مقاومتی دارند و فکر میکنند باید جلوی واردات را بگیریم و برای تولید یارانه دهیم، در حالی که این برداشت با هیچیک از 16 اصل اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.
وی تاکید کرد: باید سهم خود را از بازار رقابت جهانی به دست بیاوریم و کیک اقتصاد ایران را بزرگ کنیم نه اینکه هرکسی بخواهد تنها سهمی از کیک موجود را به خود اختصاص دهد.
به گزارش تسنیم، در وضعیتی که دولت در ماههای پایانی عمر خود به سر میبرد مشخص نیست چرا وزیر راه و شهرسازی برای اقتصاد مقاومتی پایانی متصور شده است. رهبر معظم انقلاب نقشه راه توسعه اقتصاد کشور را با "اقتصاد مقاومتی" ترسیم کردهاند و در این بین وزیر راه اظهارات عجیب و غریبی در این خصوص بر زبان میآورد که البته باید پاسخگوی آن باشد.