کد مطلب: 67066
شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۷
جو بایدن؛ یکی از نامحبوبترین روسای جمهور تاریخ آمریکا
چرا مردم آمریکا از بایدن و دولتش ناراضی هستند؟/ بحرانِ مقبولیت، بایدن و دموکراتها را فلج میکند؟
بایدن توانست در جریان انتخابات جنجالی 2020 آمریکا، ترامپ را شکست دهد و به کاخ سفید راه یابد. با این حال، هر چه از ریاست جمهوری بایدن گذشت، وی در عمل به وعده های اصلی خود ناکام و ناکام تر شد.
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: سقوط پی در پیِ آمارهای مرتبط با میزان محبوبیتِ مردمی "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا، عملا شخصِ وی و حزب دموکرات را با یک بحران اساسی رو به رو کرده و جدای از اینکه آینده سیاسی و اجتماعی آمریکا را با عدم قطعیت های قابل توجهی مواجه ساخته، تشدید هر چه بیشتر مشکلات و بحران های داخلی این کشور و تعمیق شکافها در آمریکا را نیز بیش از پیش محتمل کرده است.
به گزارش جهان نيوز، بیش از یک سال از آغازِ ریاست جمهوری "جو بایدن" در ایالات متحده آمریکا می گذرد. وی در جریان کارزار انتخاباتی خود برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، سعی کرد چهره ای قانونمدار و مبادی آداب از خود نشان دهد و ضمن محکوم کردن رویه های جنجالی و خارج از قانون و عرفِ ترامپ، با سر دادن شعار "آمریکا بازگشته است/America is Back" (به معنای اینکه چهره ای به اصطلاح قانونمدار قرار است بار دیگر رئیس جمهور آمریکا شود) سعی کرد تا رای دهندگان آمریکایی را مجاب کند که ترامپ را کنار بزنند و وی را به کرسی ریاست جمهوری آمریکا برگزینند.
در این راستا، بایدن توانست در جریان انتخابات جنجالی 2020 آمریکا، ترامپ را شکست دهد و به کاخ سفید راه یابد. با این حال، هر چه از ریاست جمهوری بایدن گذشت، وی در عمل به وعده های اصلی خود ناکام و ناکام تر شد. وخیم شدن آمارهای اقتصادی در آمریکا بویژه در بحثِ نرخ تورم در این کشور(که اکنون آمریکا با چشم انداز تورم 7 درصدی رو به رو است)، اوجگیری مجدد اپیدمی ویروس کرونا در این کشور و بالا رفتن تلفات انسانیِ این بحران، و در نهایت مجموعه ای از شکست های دولت بایدن در عرصه سیاست خارجی که از جمله مهمترین آنها می توان به عقب نشینی خفت بار از افغانستان، عدم عمل کردن بایدن به وعده خود مبنی بر بازگشت بی چون و چرا به توافق برجام، و تضعیف موضع بین المللی آمریکا در برابر روسیه و چین در مسائل کلان بین المللی اشاره کرد، همه و همه، پله پله محبوبیت بایدن را نزد افکار عمومی آمریکا کاهش دادند. البته که کهولت سن بایدن و ایجاد این درک در آمریکایی ها که وی رئیس جمهوری ناتوان از حیثِ سلامتی فیزیکی است و اقدامات و تبلیغاتِ حزب جمهوریخواه آمریکا و حتی برخی دموکرات های ناراضی از رویه ها و سیاست های بایدن نیز تا حدی موجب تضعیف وی در عرصه سیاست داخلی(و البته سیاست خارجی) آمریکا شده است که نتیجه نهایی آن، کاهش میزان محبوبیتِ مردمی وی بوده است.
*پایگاه خبری "گاردین" در مطلبی، وضعیت بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا را از حیث محبوبیت مردمی بسیار دشوار و ناامید کننده ارزیابی کرده و ناکامی های بایدن در زمینه های اقتصاد آمریکا، مهار پاندمی کرونا در این کشور و شکست های متعدد سیاست خارجی وی را اصلیترین دلایلی دانسته که عملا او را به یکی از غیرمحبوب ترین روسای جمهور تاریخ این کشور تبدل کرده اند.
در این راستا اخیرا "موسسه گالوپ" در جدیدترین نظرسنجی خود در ماه ژانویه سال 2022، از کاهش قابل توجه میزان محببویت مردمی بایدن به رقم 40 درصد خبر داده است. نهاد موسوم به Real Clear Politics نیز در جدیدترین نظرسنجی خود، ضمن تایید روند نزولی محبوبیت مردمی بایدن، به این نکته اشاره کرده که اکنون تنها 42.3 درصد از رای دهندگان آمریکایی از عملکرد بایدن رضایت دارند و بیش از 50 درصد از آمریکایی ها از وی ناامید شده اند. وب سایت مطرحِ Five Thirty Eight نیز در جدیدترین نظرسنجی خود، میزان محبوبیت مردمی بایدن را در شیبی نزولی و در سطح 44.9 درصد ارزیابی کرده است. این در حالی است که پایگاه خبری مشهور "یو اس ای تودی" در جدیدترین مطلب خود با استناد به داده های نظرسنجی اش، میزان محبوبیت مردمی بایدن را صرفا 33 درصد می داند و معتقد است بحران پاندمی کرونا و اقتصاد آشفته آمریکا، حقیقتا بایدن را وارد دوره ای از بحران کرده اند.
*جدیدترین نظرسنجی موسسه "گالوپ" در ماه ژانویه 2022 که حاکی از کاهش محبوبیت مردمی بایدن از رقم 57 درصد در ابتدای شروع به کار وی در اوایل سال 2021 به 40 درصد در ژانویه 2022(یک سال بعد) است.
*نظرسنجی موسسه Real Clear Politics در مورد میزان محبوبیت مردمی بایدن که حکایت از اوج گیری روند عدم رضایت مردم آمریکا از رئیس جمهور کشورشان دارد.
*نظرسنجی موسسه معتبرِ Five Thirty Eight که از غلبه آمارهای مرتبط با نارضایت مردمی از عملکرد بایدن در مقایسه با آمارهای رضایت از وی خبر می دهد.
مجموع این آمارها وقتی با توجه به تنش های سیاسی و اجتماعی جاری در جامعه آمریکا مورد ارزیابی قرار گیرند، عملا نشان می دهند که بایدن در موقعیتی ویژه قرار دارد که حتی کوچترین تحرک و اقدام وی هم می تواند تبعات گسترده ای را با خود به همراه داشته باشد. این در حالی است که اساسا برای بیرون آمدن از یک شرایط بحرانی، رهبران سیاسی نیاز به داشتنِ پشتوانه های قوی و محکم حمایت سیاسی و مردمی دارند. پشتوانه هایی که به آن ها کمک می کنند تا در شرایط بحرانی، تصمیم گیری کنند و به نوعی راهی را جهت خروج از بحران شناسایی کرده و به اوضاع سر و سامان دهند. این در حالی است که آمریکای کنونی به هیچ عنوان در چنین شرایطی قرار ندارد و حتی برخی جریان های سیاسی واجتماعی در جامعه آمریکا، با علمِ به وضعیت نه چندان مساعد این کشور، عملا در حال انداخن پوست موز زیر پای رئیس جمهور این کشور در مسائل مختلف هستند(هدف اصلی آن ها در این زمینه نیز تضعیف موقعیت دموکرات ها در انتخابات میاندوره ای آمریکا در سال 2022 و انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2024 است). مساله ای که در عمل مردم آمریکا را در چهارچوب دموکراسیِ آمریکایی، صرفا به بازیگرانی بی اهمیت تبدیل کرده که بایستی بنشینند و تماشاگرِ نزاع های کنشگران و احزاب سیاسی عمده در این کشور باشند. مساله ای که در نهایت، هیچ دستاوردی جز تضعیف موقعیت داخلی و بین المللی آمریکا به همراه نخواهد داشت. موضوعی که البته از سوی برخی تحلیلگران سرشناس حوزه روابط بین الملل نظیر "فرانسیس فوکویاما" و یا "توماس هامر دیکسون" مورد هشدار قرار گرفته و آن ها قویا نسبت به پوسیده شدن از درونِ دموکراسی و آنچه قدرت آمریکایی خوانده می شود هشدار داده اند.