توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 68759
چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۴
برنامه‌های بخش کشاورزی کرمانشاه برای شرایط خشکسالی و بحران آب
عبور از بحران کم‌آبی و کاهش خسارات ناشی از خشکسالی مستلزم پیش‌بینی تمهیدات و اتخاذ راهکارهای مؤثر و به موقع از سوی متولیان امر و کشاورزان از جمله تغییر الگوی کشت، تغییر تاریخ کشت به منظور استفاده از نزولات آسمانی و... است.
برنامه‌های بخش کشاورزی کرمانشاه برای شرایط خشکسالی و بحران آب
فرهاد شریفی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، در گفت و گو با ایسنا، با تشریح برنامه‌های استان برای مقابله با خشکسالی و بحران آب، از تغییر تاریخ کشت چغندرقند از بهاره به پاییزه در مناطق گرمسیر به عنوان یکی از اقدامات استان در راستای مدیریت منابع آبی یاد کرد و افزود: کشت پاییزه چغندرقند با کاهش 50 درصدی در مصرف آب همراه بوده، ضمن اینکه امکان تامین بخشی از آب مورد نیاز آبیاری از طریق آب باران که در اصطلاح علمی به آن آب سبز گفته می‌شود، هم فراهم می‌شود.

وی افزود: امسال 1500 هکتار چغندرقند پاییزه در مناطق گرمسیر استان کرمانشاه کشت شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه توسعه کشت پاییزه نخود را یکی دیگر از راهکارهای در حال اجرا در استان برای مدیریت مصرف آب عنوان کرد و افزود: جهت دهی کشت نخود از بهاره به پاییزه ضمن اینکه زمینه استفاده از آب باران در کشت نخود را فراهم کرده، در افزایش عملکرد نخود هم نقش مهمی دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون سالانه حدود 45 هزار هکتار نخود پاییزه در استان کشت می‌شود.

شریفی از کشت زود هنگام سیب زمینی به عنوان یکی دیگر از راهکارهای در دست اجرا در راستای مدیریت مصرف آب در استان یاد کرد و افزود: در این راستا به کشاورزان سیب زمینی‌کار توصیه می شود اواخر زمستان کشت خود را انجام دهند تا بتوانند از بارندگی‌های زمستانه برای دو بار آبیاری مزارع خود استفاده کنند.

وی سپس توسعه کشت‌های نشایی را یکی دیگر از مهمترین برنامه‌های استان برای مدیریت بحران آب برشمرد و گفت: هم اکنون بیش از 90 درصد کشت گوجه فرنگی استان به صورت نشایی انجام می شود که در این نوع کشت حداقل سه بار آبیاری حذف می‌شود.

شریفی در ادامه با بیان اینکه محصولی مثل ذرت جزو محصولات با نیاز آبی بالا است، اما با توجه به نیاز بالای کشور به تولید این محصول به دلیل نیاز در صنعت روغن‌کشی نمی‌توانیم از کشت ذرت صرف نظر کنیم، گفت: در تلاشیم تا با استفاده از ارقام زودرس و متوسط رس که با حفظ عملکرد به حداقل دو بار آبیاری کمتر احتیاج دارند، میزان مصرف آب در کشت این محصول را مدیریت کنیم.

شریفی ادامه داد: توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بری مثل کاملینا و گلرنگ که به صورت دیم کاشته می شوند نیز در راستای مدیریت منابع آبی در برنامه استان قرار گرفته که امسال کشت کاملینا احتمالا به حدود هزار هکتار خواهد رسید.

وی در ادامه توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را هم در مدیریت منابع آبی تاثیرگذار عنوان کرد و افزود: این نوع کشت‌ها در عین حال که با اشتغالزایی و تولید محصول بالایی همراه هستند، میزان مصرف آب آنها چندین برابر کمتر از کشت‌های فضای باز است.

شریفی تصریح کرد: تا پایان امسال احتمالا سطح گلخانه‌های فعال استان با افزایش حدود دو برابری به 100 هکتار برسد.
Share/Save/Bookmark