توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 38950
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۷
به بهانه حمله مجدد روحانی به رسانه‌های انقلابی
حسن روحانی: معنی ندارد رسانه‌ای برای همیشه امنیت داشته باشد/ آقای روحانی در دولت یازدهم فقط رسانه‌های هتاک به اهل بیت امنیت کامل داشته‌اند!
ولی برای تحقق این الگو در حال حاضر دو مشکل وجود دارد؛ مشکل اول این است که نرخ نقد شدن شکسته است یعنی رئیس جمهور قبلی و رئیس جمهور قبل تر در رسانه ها چنان نقد شدند که رویای بازگشت به رئیس جمهور سلف اینها که آقای هاشمی است، دست نیافتنی است؛ الان حتی یک صدم انتقادات به دولت قبلی مطرح نمی‌شود، این نرخ نقد شکسته شده و دولت نمی خواهد این را بپذیرد
حسن روحانی: معنی ندارد رسانه‌ای برای همیشه امنیت داشته باشد/ آقای روحانی در دولت یازدهم فقط رسانه‌های هتاک به اهل بیت امنیت کامل داشته‌اند!
به گزارش خط نیوز به نقل از رجانیوز: بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات در حالی شروع به کار کرد که اکثر رسانه‌ها و نشریات منتقد دولت چون خبرگزاری فارس ،رجا، نسیم ، تسنیم، نشریه وطن امروز، کیهان، نه دی و رمز عبور، در اعتراض به عملکرد وزارت ارشاد دولت تدبیر از شرکت در آن خودداری کردند.

به گزارش رجانیوز در همین راستا با این که در طی دوسال گذشته بسیاری از رسانه های مخالف دولت تذکر گرفته‌ و توقیف شده‌اند اما رئیس جمهور روحانی در سخنرانی خود در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات با حمله مجدد به رسانه های منتقد دولت گفت :
« معنا ندارد رسانه ای برای همیشه حاشیه امنیت داشته باشد و یا به جای اطلاع رسانی، نقش پلیس مخفی را نیز ایفا کند و شما از محتوای آن آگاه شوید که فردا چه کسی بازداشت خواهد شد و کجا تعطیل می‌شود و یا آبروی چه کسی ریخته خواهد شد.»
رییس‌ جمهوری با بیان اینکه تخریب دستاوردهای ملت با پول بیت‌المال، زشتی و قبح مضاعفی دارد، تصریح کرد: « اشکالی ندارد که کسی با پول شخصی خود رسانه‌ای راه بیندازد و مدام از دولت انتقاد کند، اما چه کسی اجازه می‌دهد که با پول مردم و از محل بیت‌المال علیه حاکمیت و دولت منتخب، فضای تخریبی ایجاد شود.»

در رابطه با سخنان حسن روحانی چند نکته قابل توجه است:

۱- برخلاف سخنان آقای روحانی اکثر رسانه های مخالف دولت در طی دو سال گذشته نه‌تنها حاشیه امنی نداشته اند بلکه رسانه هایی چون یالثارات توقیف شده و نه دی نیز سه بار تا مرز بسته شدن پیش رفته است.

همچنین رجانیوز، کیهان و وطن امروز نیز چندین بار توسط دولت تذکر گرفته اند. در مقابل رسانه های نزدیک به دولت که در کارنامه خود اقداماتی چون توهین به ولایت امیرالمومنین و زیر سوال بردن حادثه غدیر را ثبت کرده‌اند از امنیت کامل برخوردار بوده و وزارت ارشاد دولت در برابر این اقدامات که توهین به اعتقادات اکثر مردم مسلمان کشور می‌باشد تنها سکوت پیشه کرده است. اگر سخن آقای رئیس جمهور را یک اصل صحیح فرض کنیم، این رسانه‌های همسو با دولت هستند که برخلاف نظرات حسن روحانی عمل کرده‌‌اند نه رسانه‌های منتقد. تحریم‌های مالی، عدم پرداخت یارانه رسانه‌های مخالف و عدم صدور مجوز برای سایر رسانه‌های اصول‌گرای نشان از آن دارد که رسانه‌های منتقد دولت هیچ‌گاه از امنیت برخوردار نبوده‌اند.

۲- سخنان امروز رئیس جمهور روحانی تداعی کننده آن است که او خواستار بازگشت فضای رسانه‌ای به دوران سازندگی است. در واقع همانطور که در دولت سازندگی عملاً هیچ رسانه‌ی مخالفی اجازه حضور و ظهور نداشته و هاشمی رفسنجانی نیز با زندانی کردن منتقدانی چون عباس عبدی و اصغرزاده نشان داد که نسبت به هرگونه انتقادی بیشترین واکنش را نشان می‌دهد حسن روحانی هم با توجه به خواستگاه کارگزارانی خود عملاً تحمل هیچ گونه انتقادی را نداشته و الگوی مطلوب او همانی است که در دوره‌ی کارگزاران اجرا شده است.

ولی برای تحقق این الگو در حال حاضر دو مشکل وجود دارد؛ مشکل اول این است که نرخ نقد شدن شکسته است یعنی رئیس جمهور قبلی و رئیس جمهور قبل تر در رسانه ها چنان نقد شدند که رویای بازگشت به رئیس جمهور سلف اینها که آقای هاشمی است، دست نیافتنی است؛ الان حتی یک صدم انتقادات به دولت قبلی مطرح نمی‌شود، این نرخ نقد شکسته شده و دولت نمی خواهد این را بپذیرد؛

نکته دوم اینکه اشکالی که دولت با آن برخورد میکند این است که فضای کنترل و نظارتی که بر رسانه ها وجود دارد با ورود رسانه های جدید شکسته شده یعنی اگر در دوره آقای هاشمی سه روزنامه وجود داشت و آنها اگر با محتوای یک روزنامه مشکل داشتند، کسی را به چابخانه می فرستادند و جلوی انتشار آن مطلب را می گرفتند تمام می شد اما اگر امروز شما یک روزنامه را ببندید با چند میلیون سایت و وبلاگ و شبکه اجتماعی و رسانه های جدید چه کار می خواهید بکنید؟

۳- سخنان امروز حسن روحانی که توام با حمله با منتقدان بود را باید نوعی فرار به جلو دانست. درواقع دولت یازدهم به جای پاسخ‌گویی به انتقادات دقیق و کارشناسانه‌ی دلسوزان انقلاب با هجمه به آن‌ها سعی در پوشاندن نقاط ضعف خود دارد. دیپلماسی خوش‌بینانه ، برجام با ضعف‌های ساختاری و نقاط مبهم آن، مشکلات عدیده و رکورد اقتصادی تنها بخش‌هایی از نقص‌های عدیده دولت یازدهم است که مورد توجه منتقدان قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد بهتر است حسن روحانی به جای حمله و هجمه منتقدین آن هم در هر سخنرانی‌‌اش، در عمل یا پاسخ انتقادات کارشناسانه این رسانه‌ها را بدهد و یا اگر پاسخی وجود ندارد به اصلاح عملکرد خود بپردازد، در غیر این صورت ادامه این هجمه‌ها نتیجه معکوس خواهد داد و کار به جایی خواهد رسید که حنای دولت یازدهم حتی برای هوادران خود هم دیگر رنگی نخواهد داشت. وضعیت استقبال از رئیس جمهور در استان مازندران که مردم آن بیشترین رای را به حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲ داده بودند خود دلیل دیگری بر صحت این پیش‌بینی می‌باشد.
Share/Save/Bookmark