کد مطلب: 34080
چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۲
به بهانه برگزاری دو کنسرت موسیقی «راک» در تهران
شیب تند «ارشاد» در ارائه مجوز به گروههای زیرزمینی مروج موسیقیهای کابارهای غرب
ای کاش توجه آقای وزیر بیش از این به مشکلات و مسائل موسیقی سنتی کشور بود که بواسطه کمبود امکانات روزبه روز مهجورتر میشود. از طرف دیگری موسیقی فولکلور و بومی کشورمان نه به دلیل عدم محبوبیت بلکه به دلیل نداشتن امکانات رو به انقراض میرود.
گروه فرهنگ خط نیوز ـ در روزگاری که وضعیت موسیقی فولکلور کشور به دلیل مشکلات مادی در شرایط بسیار سختی به سر میبرد به لطف مسئولین وزارت ارشاد بازار صدور مجوز برای گروههای موسیقی راک و متال به شدت گرم است. سبکی از موسیقی که نهتنها هیچ تناسبی با شرایط فرهنگی کشور ندارد بلکه دروازه بسیاری از مفاسد جمعی است.
اخیرا برخی رسانه های خبری تخصصی حوزه موسیقی اقدام به انتشار خبر و تبلیغات مربوط به برگزاری کنسرت دو گروه موسیقی راک در برج آزادی و اریکه ایرانیان نموده اند، که پیش از این نیز در همین دولت مجوز اجرا به آنان داده شده بود. این دو گروه که پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم از جمله گروه های زیرزمینی موسیقی به حساب می آمدند، توانستند در دولت جدید مجوز انتشار آلبوم و برگزاری کنسرت از وزارت ارشاد دریافت کنند.
راک نوعی موسیقی عامه پسند است که در دل کوچه و پسکوچههای تاریک شهرهای بزرگ انگلستان و آمریکا متولد شد. کابارهها، فاحشهخانهها و محافل شب نشینی اراذل و اوباش این شهرها برای خالی کردن هیجانات ناشی از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی نیازمند یک موسیقی پرجنب و جوش بودند و راک و زیرمجموعههای متعدد آن چون «راک اند رول» و «هوی متال» میتوانستند این هیجان را تخلیه کند. هر چند این سبک کوچکترین ارتباطی با عناصر فرهنگ ایرانی ندارد اما کم کم به دست مدعیان یقه بسته وزارت ارشاد به سالنهای موسیقی کشورمان راه پیدا میکند.
کنسرت یک گروه راک در تهران ـ ۲۷ مهر ۹۳
جالب آنجاست که موسیقی های زیرمجموعه راک کمترین میزان محبوبیت را در جامعه جوانان کشورمان دارد اما وزارت ارشاد مُصر است تا این شیوه مبتذل موسیقی را در کشور احیا نماید.
چندی است که آقایان وزارت ارشاد تلاش فوقالعادهای را آغاز کردهاند تا هر آنچه که میتواند فضای جوانان کشور را از سنتها منحرف کند، احیا نمایند. اگر قرار باشد هر فیلم، موسیقی، مجله با هر محتوای هنجارشکنانه ای در جامعه عرض اندام نماید فلسفه وجود وزارت ارشاد چیست؟
وزارت ارشاد وظیفه دارد تا حامی تولیدات فرهنگ داخلی باشد نه اینکه به هر قیمتی به گروههای بیهویت و افراد شبه هنرمند، مجوز دهند تا برخی برای رسانهها پز روشنفکری و دگراندیشی دهند. قابل توجه مسؤولان وزارت ارشاد اینکه عمده کنسرتهای موسیقی متال در جهان با مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر همراه است و احتمالا در فاز بعدی وزارت ارشاد برای هرچه اصیل تر شدن شیوه برگزاری موسیقی فحشا، به فکر توزیع این قبیل بستهها هم بیفتد!
ای کاش توجه آقای وزیر بیش از این به مشکلات و مسائل موسیقی سنتی کشور بود که بواسطه کمبود امکانات روزبه روز مهجورتر میشود. از طرف دیگری موسیقی فولکلور و بومی کشورمان نه به دلیل عدم محبوبیت بلکه به دلیل نداشتن امکانات رو به انقراض میرود.
ظاهرا جهت گیری فرهنگی دولت تدبیر و امید به جای حرکت در مسیر اعتدال در فضای فرهنگی کشور به سمت مرام و مسلک افراطیهای لیبرال میل کرده و حتی توانایی مقابله با اراذل و اوباش شبه فرهنگی را هم ندارد.
شیب تند وزارت ارشاد در طول یک سال و نیم گذشته اگر با تذکر مردم، مراجع تقلید و مسئولان فرهنگی روبرو نشود احتمالا به یک فاجعه منجر خواهد شد چرا که آقای وزیر از صلاحیت لازم برای تشخیص اقتضائات فرهنگی دینی و ملی کشور برخوردار نیست.
/جها نیوز