به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: اصلاح طلبان که با شریک شدن در کارنامه دولت در سراشیبی عدم مقبولیت در جامعه قرار دارند، همه امیدواری شان به پاسخ های امروز حسن روحانی در مجلس بود تا شاید یکبار دیگر با ساختن دو قطبی های سیاسی کاذب بتوانند موج های را به نفع خود در جامعه ایجاد کنند.
به گزارش جهان نيوز، اما امروز نه تنها روحانی نتوانست از دستاوردها و عملکرد اقتصادی خود در مجلس دفاع بکند بلکه آخرین امیدهای اصلاح طلبان برای ایجاد یک جنگ جدید روانی در جامعه را نیز ناامید کرد. رسانه های اصلاح طلب دقایقی پس از پایان جلسه امروز مجلس، با سردرگمی و عصبانیت عجیبی به اظهارات روحانی پرداخته و آن را یک شکست بزرگ برای خود و دولت می دانند.
* سرمایه اجتماعی هاشمی، خاتمی، روحانی و سید حسن خمینی پرید!
در همین زمینه سایت اصلاح طلب انتخاب همه ناامیدانه تیتر زده است که بعد از جلسه امروز مجلس همه سرمایه اجتماعی هاشمی، خاتمی، روحانی و سید حسن خمینی یکجا پریده است!
انتخاب در اینباره نوشته است: پس از هفته ها پیش بینی، پیشنهاد، مخالفت و اظهارنظر درباره طرح «سوال از رییس جمهور»، سرانجام روز 6 شهریور 97، حسن روحانی در مجلس حاضر شد و پاسخ های او نه نمایندگان مجلس را قانع کرد، نه افکار عمومی و نه بدنه اجتماعی حامی او را. گروههای سیاسی اما دوباره به حضور امروز روحانی در مجلس نیز امید بسته بودند؛ اما باز هم نشد! روحانی با مجموعه ای از سخنان تکراری و کلیشه ای آمده بود؛ عین همانها که هر روز تکرار می کند و در گفت و گوهای تلویزیونی اش گفت! همانها که نزدیکانش به او مشورت داده اند و حالا همانها آمده اند و می گویند روحانی غوغا کرده است! چه غوغایی؟! کجاست تاثیرات این «غوغای موثر» در جامعه، جز ناراحتی و گلایه و عصبانیت جامعه از انفعالی محض و خروجی ای هیچ؟!
انتخاب می افزاید: چه فرقیست میان خروجی پراشکال و بی فایده نطق احمدی نژاد در مجلس ، با خروجی نطق امروز روحانی؟ یکی بگم بگم کرد و افتضاح خروجی اش هیچ تر از هیچ بود و این یکی (که تا همین دیروز محبوب قلوب بود و شعار و عملش دلچسب) منفعلانه و بر مدار کلیشه، «هیچ» نگفت و خروجی اش نیز «هیچ» بود! چه فرقیست میان احمدی نژاد و روحانی که هر دو مشکلات را به عهده نمی گیرند؟ یکی گرانی ها را دروغ خوانده و مردم را به خرید گوجه فرنگی از میوه فروشی محلشان راهنمایی می کرد و دیگری، نه تنها منشاء این اتفاقات را عملکرد تیم ضعیف اقتصادی اش در سالهای اخیر نمی داند، بلکه حتی حاضر نیست یادآوری کند که در تلویزیون و در برابر چشم میلیونها ایرانی گفت «دلار 4700 تومان کذب است و پایین می آید»! و حالا بعد از این همه انتظار، نه حتی عذرخواهی می کند و نه مشاورانش به چنین چیزی ایمان دارند! چندان که واعظی گفت «روحانی باید بابت چه عذرخواهی کند؟!»
این سایت اصلاح طلب و حامی دولت همچنین در ادامه با انتقاد شدید از مشاوران روحانی و به خصوص حسام الدین آشنا می نویسد: وضعیت امروز کشور، مرهون خونسردی و کم کاری و مشاوره های غلط شماست! سرمایه از بین رفته ی اجتماعی آیت الله هاشمی، سیدمحمد خاتمی، سید حسن خمینی و دیگر بزرگان اصلاحات حاصل دسترنج و کف با کفایت حضرتتان است! گوآنکه حضرات از اساس سرمایه اجتماعی غیری و تاثیری از مرحوم ایت الله هاشمی و دیگران در رای آوری خود نمی بینند و هر آنچه می بینند، منحصر به خود است و تیم تنگ و معدود خود! به فرض که چنین؛ چرا به این سادگی عقبه ای چنین شگرف را به «تقریبا هیچ» رساندید؟!حقیقتاً هنریست سرمایه ای به این عظمت را، 5 ساله تبدیل به «هیچ» کردن! که از پس هر کس برنیاید! اما آیا با چنان عملکرد و چنین توجیهاتی، جز این انتظاری بود؟! چه بد که روحانی محبوب سالهای گذشته، امروز دیگر سرمایه اجتماعی پیشین خود را به همراه ندارد!
مشاور ارشد خاتمی: وضعی بهتر از احمدی نژاد در انتظار روحانی نیست
از سوی دیگر عبدالله ناصر، مشاور ارشد محمد خاتمی نیز طی گفتگویی گفته است: نحوه برخورد روحانی با افکار عمومی و بی توجهی اش به نظرات کارشناسان و نخبگان به حدی رسیده که آینده و نقش مدنی خود را در جامعه بسیار مبهم و پرمسئله کرده است. اگر روحانی این روند را ادامه دهد، من واقعا شرایطی بهتر از احمدی نژاد برایش نمی توانم متصور باشم.
مدیرعامل اسبق ایرنا با اشاره به لطمات رویکرد فعلی روحانی به بزرگان اصلاحات و اعتدال که همواره از او حمایت کرده اند، نیز گفت: من معتقدم روحانی سرمایه بسیار عظیمی را ازدست داد.
عصر ایران: اگر همه مردم ایران در مجلس هم بودند، قانع نمی شدند
از سوی دیگر سایت اصلاح طلب ایرنا نیز نوشته است: اگر به جای 272 نماینده در جلسه سوال، همه مردم ایران نیز در مجلس بودند، از توضیحات رئیس جمهور قانع نمی شدند چرا که حرف زدن و شعار دادن و کلی گویی، برای مردم، نه کار روز می وشد و نه نان شب.
در این که واقعاً عده ای صاحب قدرت در کار دولت کارشکنی می کنند، تردیدی نیست ولی دولت نیز دست و پا بسته نیست. همه وزارتخانه ها و تصمیمات کلان اقتصادی در ید اختیار دولت است. مگر تصمیمات خلق الساعه ای که در چند ماه اخیر راجع به به قیمت ارز و نحوه تخصیص آن گرفته شد، از جایی خارج از دولت تحمیل شده بود؟ همه اش محصول تصمیمات غلط همین دولت بود و باید هم همین دولت پاسخگو باشد.
مگر کسی دست و پای دولت را برای حذف نظام مجوزها برای کسب و کارها را بسته است؟ مگر وزیر همین دولت (آذری جهرمی) نمی گوید 1300 امضا در زمینه مجوزها وجود دارد که هر کدام شان، هم مانع کسب و کارند و هم عامل فساد. خب! چرا دولت با استفاده از توان قانونی اش، این امضاهای فسادآور را جمع نمی کند؟
مگر ممنوعیت ناگهانی چند هزار قلم کالا، آن هم در حالی که بسیاری از بازرگانان آن کالاها را خریداری کرده بودند و اجناس شان روی کشتی به سمت ایران روانه بود، کار مخالفان دولت بود؟
مگر همین دولت نمی تواند از یک سو تسهیلات مالیاتی برای کارآفرینان و تولیدکنندگان فراهم آورد و از دیگر سو، با کار ساده ای مانند الزام برخی مشاغل پردرآمد (مانند پزشکان) به استفاده از کارتخوان بانکی، از فرار مالیاتی جلوگیری کند؟
درست است که دولت، در بسیاری از موارد واقعاً مسلوب الاختیار است ولی در عرصه هایی که مبسوط الید است نیز کارکرد چشمگیری نداشته است. دولتی که با حمایت اصلاح طلبان و بدنه اجتماعی این جریان بر سر کار آمده است، کدام اصلاح اساسی را در سیستم اداری و اقتصادی شکل داده است؟
صادق زیبا کلام: رئیسجمهور یک سطل آب خنک بر سر همه امیدها ریخت
زیبا کلام از تئورسین های اصلاح طلب نیز که پیش از این گفته بود مردم در کوچه و خیابان وی را به خاطر تشویق برای رای به روحانی می خواهند سنگسار کنند نیز معتقد است: رئیسجمهور با هر مصیبتی بود، موفق شدند یک سطل حلبی پر از آب لولهکشی خنک، بر سر همه امیدها و انتظاراتی که پیرامون حرف زدن ایشان ماههاست در سطح جامعه بوجود آمده، بریزند.
این فعال اصلاح طلب درباره جلسه سوال از رئیس جمهور، در صفحه توئیتر خود نوشت: «درست است که کشور دچار بحران آب شده اما آقای رئیسجمهور با هر مصیبتی بود، موفق شدند یک سطل حلبی پر از آب لولهکشی خنک، خالص و کاملا تمیز با خود به مجلس بیاورند و آن را با جسارت و شهامت کمنظیری ریختند بر سر همه امیدها و انتظاراتی که پیرامون حرف زدن ایشان ماههاست در سطح جامعه بوجود آمده.»