از آغاز زمزمه های کاندیداتوری حسن روحانی این رسانه هاي بیگانه و آلوده به فتنه سال ۸۸ بودند که بر طبل تخریب افرادی چون حسن روحانی و عارف کوبیدند و علناً از آنها به عنوان اصلاح طلباني «بدلي»، «تحريك شده» و «ساخت و پاخت كرده با حاكميت»! و... ياد كردند.
خط نیوز _ حسن روحانی نماینده مجلس خبرگان رهبری و رئیس مرکز مطالعات استراتژیک از جمله افرادی بود که گمانه زنی های زیادی پیرامون کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ وجود داشت که در نهایت قرار بر این شد تا در نشست خبری خود در انتهای همین هفته به طور رسما کاندیداتوری خود را مطرح کند.
_ حسن روحانی کیست؟
شیخ حسن فریدون روحانی در سال ۱۳۲۷ در شهر سرخه در شهرستان سمنان زاده شد. در سال ۱۳۴۰ در سن ۱۳ سالگی به قم رفت و تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد، ایشان بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، نمایندهی مردم در دورههای اول تا پنجم مجلس شورای اسلامی بود. از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶، ریاست قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص) را بر عهده گرفت و از همان سال (۱۳۶۴) تا پایان جنگ، مسئولیت فرماندهی ستاد کل پدافند هوایی کشور را نیز عهدهدار بود.
دکتر روحانی از سال ۱۳۶۸ که "شورای عالی امنیت ملی" کشور تشکیل شد، به عنوان نمایندهی رهبر انقلاب وارد شورا شد و هم اکنون نیز يكي از نمایندههاي ولیفقیه در شورای عالی امنیت ملی و نیز رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است، وی از سال ۱۳۷۰ تاکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس کمیسیون سیاسی ـ امنیتی ـ دفاعی آن مجمع است.
همچنین در دورهی سوم مجلس خبرگان رهبری، نمایندهی مردم استان سمنان و در دورهی جدید، نمایندهی مردم استان تهران در این مجلس است.
_ فعالیت در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
حسن روحانی به مدت ۱۶ سال مسئولیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت؛ سمتی که در دولت هاشمی به او رسید و در دولت خاتمی نیز ادامه یافت؛ اما دوران تصدی وی در پرونده هستهای تنها ۶۷۸ روز (از ۱۳۸۲/۷/۱۴ تا ۱۳۸۴/۵/۲۴) بود.
با تشدید تنشها و باتوجه به اختلافات موجود میان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی، با پیشنهاد کمال خرازی وزیر امور خارجه و موافقت رئیس جمهور و همچنین سایر اعضای جلسه سران نظام، تصمیم گرفته میشود تا با تشکیل یک هسته قوی کارآمد سیاسی-فنی-حقوقی، مسئولیت مذاکرات برعهده حسن روحانی گذاشته شود تا با اختیارات ویژه، برنامه جامعی برای ادامه کار تهیه کند و هماهنگی لازم بین ارگانهای ذیربط را برقرار نماید. بدین ترتیب با حکم سید محمد خاتمی حسن روحانی در تاریخ ۱۳۸۲/۷/۱۴ مسئول پرونده هستهای میشود و از آن تاریخ، این پرونده بطور کامل به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی محول میگردد. متعاقباً مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی از تهران (سعدآباد) شروع و در ماههای بعد در بروکسل، ژنو و پاریس ادامه مییابد.
بعد از روی کار آمدن دولت نهم، روحانی در تاریخ ۱۳۸۴/۵/۲۴ از سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی بعد از ۱۶ سال کنارهگیری کرد.
_ آغاز فعالیت های انتخاباتی
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک از جمله افرادی بود که از چند ماه پیش گمانه زنی های زیادی پیرامون کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ وجود داشت که با حواشی زیادی همراه بود.
او پیش از این نیز در مصاحبه های خود به این نکته اشاره کرده بود که "برای کاندیداتوریاش به شدت تحت فشار" است.
_تخریب حسن روحانی توسط اصلاح طلبان ساختارشکن
از آغاز زمزمه های کاندیداتوری حسن روحانی این رسانه هاي بیگانه و آلوده به فتنه سال ۸۸ بودند که بر طبل تخریب افرادی چون حسن روحانی و عارف کوبیدند و علناً از آنها به عنوان اصلاح طلباني «بدلي»، «تحريك شده» و «ساخت و پاخت كرده با حاكميت»! و... ياد كردند.
منشا این تخریب ها به شکاف اردوگاه اصلاح طلبان بعد از انتخابات سال ۸۸ بر می گردد، شکافی که آنها را به دو جریان (معتدل _ تندرو) و یا (درون نظام - اپوزیسیون) تقسیم کرد.
عبور از مرزهای قانونی، عبور از قانون اساسی، عدم التزام به ولایت فقیه، عدم التزام به حاکمیت جمهوری اسلامی به همراه تلاش از طریق راه های سیاسی و امنیتی برای تغییر نظام در ایران از ویژگی های بارز جریان تندرو و ساختارشکن است که بعد از فتنه سال ۸۸ از سوی مردم طرد شد و در انتخابات ۹۲ عزم جزم کرده است تا اصلاح طلبان میانه رو را به هر طریقی از ورود به عرصه انتخابات نهی کند، تا زمینه برای ورود مهره های اصلی این جریان فراهم شود.
حسن روحانی از جمله اصلاح طلبانی است که در سال ۸۸ صف خود را از ساختارشکنان جدا کرد و اکنون به عنوان کاندیدای معتدل و همچنین از گزینه های انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در عرصه رقابت های ۹۲ از آن نام برده می شود.
_ آغاز دیدارهای انتخاباتی روحانی ۶۴ ساله
روحانی از اعضای جامعه روحانیت مبارز نیز محسوب می شود. او تنها عضو این تشکل نیست که حضورش در رقابتهای انتخاباتی یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، جدی شده است. مصطفی پورمحمدی و حسن ابوترابیفرد نیز در قالب ائتلاف اکثریت اصولگرایان وارد این صحنه رقابت های انتخاباتی شدهاند. اما حسن روحانی تنها کسی است که حمایت اصلاح طلبان را نیز می تواند در سبد آراء خود داشته باشد.
فعالیتهای انتخاباتی این روحانی ۶۴ ساله درحالی شدت بیشتری می گیرد که محمدرضا نعمت زاده و اکبر ترکان، دو مدیر میانه رو در دولتهای هاشمی و خاتمی این روزها به او یاری میرسانند. دیدار با علمای خراسان، نمایندگان ادوار مجلس، دانشجویان و دانشگاهیان، فعالان عرصه زنان و جامعه وعاظ مجموعه دیدارهای انتخاباتی وی درسال ۹۱ بود که شائبه نامزدی وی را جدیتر مینمود.
_ آغاز به کار ستادهای انتخاباتی
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه از حمایت حزب متبوعش از کاندیداتوری حسن روحانی خبر داد و نامزدی روحانی در انتخابات ۹۲ را قطعی خواند. غلامعلی دهقان گفت: ستادهای انتخاباتی حسن روحانی در تهران و مراکز استانها مشخص شده است و آقای نعمتزاده وزیر صنایع آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس ستاد انتخاباتی اوست و اکبر ترکان نیز به عنوان قائم مقام ستاد مشخص شدهاند.
_ روحانی پنجشنبه اعلام نامزدی میکند
ترکان قائم مقام ستاد روحانی با بيان اينکه روحانی در نظر دارد پنجشنبه همین هفته در جمع دوستان و همکاران خود، رسما اعلام کانديداتوري کند، گفت: جمعي از حاميان دکتر روحاني در سراسر کشور نيز در اين مراسم حضور خواهند داشت تا از اين پس به عنوان اعضاي ستاد انتخاباتي ايشان به فعاليت خود ادامه دهند.
وي از آغاز فعاليت جدي اين عضو جامعه روحانيت مبارز براي حضور در رقابتهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خبر داد و با معرفي مرتضي بانک مسئول امور استانهاي ستاد انتخاباتي روحاني، از تدوين برنامه منظمي براي سفرهاي انتخاباتي وي سخن گفت.
_ ارائه برنامه عملیاتی با صدها محور درباره مسائل مختلف کشور
ترکان در پاسخ به سوالي که به برنامههاي روحاني براي رياست جمهوري اشاره داشت، از تدوين برنامهاي جامع برآمده از سالها تجربه وي در مصادر مختلف از نمايندگي مجلس گرفته تا دبيري شوراي امنيت ملي ياد کرد و افزود: ايشان برنامهاي در صدها محور در حوزه اقتصاد، سياست خارجي و سياست داخلي، فرهنگ و جامعه دارند و از آنجا که مشکل اصلي کشور مباحث هستهاي است؛ برنامه مشخصي هم براي پيشبرد اين امر تدوين کردهاند.
وي با بيان اينکه انشالله اين برنامه به موقع ارائه خواهد شد، از اشاره به جزئيات آن خودداري کرده و تنها به بيان اين نکته اکتفا کرد که «محورهايي از اين برنامهها در سخنراني اعلام نامزدي ايشان عنوان خواهد شد».
مشاور حسن روحاني همچنين از احتمال معرفي برخي از اعضاي تيم و کابينه وي تا پيش از برگزاري انتخابات رياست جمهوري، ابراز بياطلاعي کرد.
_ آیا حسن روحانی می تواند گزینه اصلاح طلبان در انتخابات ۹۲ باشد؟
با جدی شدن کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و همچنین مطرح شدن نام او به عنوان گزینه طرح وحدت ملی که هاشمی رفسنجانی در عرصه رقابت های سیاسی همواره از آن استفاده میکند باید دید آیا اصلاح طلبان حاضر به حمایت از این چهره سیاسی خواهند شد یا نه؟!
حسن روحانی در هفته های گذشته دیدارهایی را با برخی از چهره های دیگر اصلاح طلب نیز داشته است تا حمایت آنان را برای نامزدی خود جلب نماید. پس از این دیدارها جلسه هایی برای بررسی پیشنهاد روحانی برگزار شد که نتایج متعددی داشت.
موافقان
_ برخی از اصلاح طلبان به ۳ دلیل عمده حاظر به حمایت از حسن روحانی در انتخابات ۹۲ شدند: ۱- آنها معتقدند حسن روحانی توان جمع آوری آراء نسبتا خوبی را در جامعه و از هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا دارد. ۲- حسن روحانی توان تعامل با دوجریان اصولگرا و اصلاح طلب را دارد و می تواند دولتی مرکب از فعالان این دو جریان را تشکیل دهد. ۳- تجربه نشان داده کاندیدای احتمالی که در نظر سنجیها رای منفی پایینی دارد، در انتخابات گذشته جایگاه ممتازی را کسب کرده اند و رای منفی حسن روحانی در نظرسنجیهای کنونی پایین است.
مخالفان
_ اما در مقابل برخی از اصلاح طلبان معتقدند به سه دلیل عمده از نامزدی حسن روحانی حمایت نمی شود: ۱- موضع روحانی درباره جریان اصلاحات هیچ گاه شفاف نبوده و نیست. ۲- حسن روحانی عضو جامعه روحانیت و وابسته به طیف اصولگرایان است. بنابراین این جبهه نمی تواند از کاندیدایی که در تشکل های اصولگرایی عضویت دارد حمایت کند. ۳- وی دارای جاذبه و ادبیات لازم برای جلب آرای مردم نیست.
حال باید دید حسن روحانی که در سال ۸۸ صف خود را از طیف های ساختارشکن اصلاح طلب جدا کرده است و اکنون به عنوان کاندیدای معتدل و همچنین از گزینه های انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در عرصه رقابت های ۹۲ از آن نام برده می شود، در اولین نشست انتخاباتی خود چه موضعی را اتخاذ می کند و کدام رویه را برای ورود به عرصه رقابت ها انتخاب می کند.