سیداحسان احسانی، روز(۲۴ مهر) در جمع خبرنگاران در خصوص چرایی عدم تشکیل جلسات شورای شهر کرمانشاه، با بیان اینکه مرخصی حق اعضای شورا است گفت: طبق قانون هر عضو شورا می تواند یک ماه مرخصی داشته باشد و این حق قانونی اعضای شورا است که از مرخصی خود استفاده کنند.
وی در خصوص اینکه چرا این مرخصی ها دقیقا مطابق با زمان تشکیل جلسات رسمی شورا است، گفت: قانون حق مرخصی داده و حال ممکن است در روز مرخصی جلسه باشد، یا نباشد.
احسانی گفت: طبق قانون اگر هر عضو شورا شش جلسه پیاپی در جلسات نباشد سلب عضویت می شود، اما بازهم طبق قانون جلسات شورا باید ماهانه دو بار برگزار شود، نه اینکه چند جلسه متوالی پشت سر هم در یک مدت کوتاه برگزار شود و بگوییم اعضا نیامدند بنابراین سلب عضویت شوند.
وی افزود: معتقدم مرخصی برخی اعضا در جلسات اخیر عمدی نیست و هرعضو شورا می تواند از حق قانونی خود استفاده کند.
احسانی در خصوص اینکه چرا این مرخصیها همزمان با هم و در سه جلسه پیاپی رخ داده گفت: از خود آقایانی که مرخصی رفته اند باید این سوال را پرسید، اما نمی شود بدون اطلاع قضاوت کرد.
احسانی در ادامه در خصوص سلب عضویت او و دو عضو دیگر شورا با رای هیات حل اختلاف استان به دلیل عدم حضور در جلسات هم گفت: هیات حل اختلاف استان دبیرخانه دارد و دبیر آن معاون عمرانی استانداری کرمانشاه و رییس آن استاندار کرمانشاه است، بنابراین در این زمینه و ابلاغ یا عدم ابلاغ رای این هیات باید با خود آنها صحبت کرد. هنوز هیچ چیزی ابلاغ نشده است.
وی افزود: عدم حضور پیاپی برخی اعضا در جلسات شورای شهر زمانی معنی پیدا می کند که دو بار جلسه در ماه برگزار شود، نه اینکه ظرف ۱۰ روز، هفت جلسه برگزار کرده و بگوییم برخی اعضا شش جلسه پیاپی نیامند پس سلب عضویت شوند. زمانی شش جلسه غیبت پیاپی معنی پیدا می کند که ظرف سه ماه شش جلسه برگزار و یک عضو شورا در هر شش جلسه حاضر نشود.
وی افزود: اگر یک عضو شورا در بیمارستان بستری شود و یا به مسافرت برود، نمی توانیم در نبودش تند تند جلسه برگزار کرده و بگوییم نیامده و برویم دنبال سلب عضویت او. از طرفی زمانی رای هیات حل اختلاف قطعیت پیدا می کند که هیات مرکزی آن را تایید کند.
احسانی یادآور شد: این عدم حضور برخی اعضاء هم ابتدا باید در جلسه خود شورا مطرح شود، نه اینکه مستقیما به هیات حل اختلاف برود و اگر اعضا قانع نشدند باید به هیات حل اختلاف ارسال شود.
احسانی گفت: من نه اختلاس کرده و نه رانت خواری کرده و نه دست در جیب کسی کردهام و تنها به خاطر عدم حضور در چند جلسه پیاپی که ظرف مدت تنها ۱۰ روز برگزار شده، این موضوع در هیات حل اختلاف مطرح شده است.
احسانی که یکی از پنج عضو اقلیت شورای شهر کرمانشاه است در ادامه با انتقاد از موضوعات اعلام شده برای طرح در جلسات اخیر شورای شهر گفت: کلی لوایح مهم داریم که یکی از آنها تعیین تکلیف وضعیت ۱۸۰۰ نیروی شهرداری است، اما به جای این مسائل طرح سوال از شهردار قرار است در این جلسات مطرح شود.
وی افزود: ما پنج نفر از اعضای شورا نامه زده ایم به هیات رییسه که این موضوع مهم در دستورکار قرار گیرد، اما توجهی به این موضوع نشده و بحث سوال از شهردار برای جلسه مطرح می شود.
وی افزود: در خصوص لوایح، نامه ها و ... باید برای طرح در جلسات شورای شهر اولویت بندی صورت گیرد، تا موضوعات بر حسب اهمیت در جسات شورا مطرح شوند.
احسانی گفت: سوال از شهردار مانند بسیاری موارد دیگر شورا روال خاص خود را دارد و هر عضو باید درخواست، سوال و ... خود را به شورا تحویل دهد و شورا به کمیسیون مربوطه ارجاع داده و پس از بررسی در کمیسیون به هیات رییسه ارسال شده و بعد در جلسه شورا مطرح شود. بطور مثال در خصوص سکونت شهردار در کرمانشاه باید این مسئله در کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد و حتی قانون اجازه داده که در برخی موضوعات کمیسیون تحقیق و تفحص تشکیل شود، اما هیچ کدام از این اقدامات صورت نگرفته و عنوان می شود که سوال از شهردار در دستور کارجلسه رسمی شورا است.