توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 72365
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۰
تکرار یک اشتباه کلامی توسط رئیس جمهور/ دانشجو بودن قداست نمی‌آورد
رئیس جمهور و مسئولین باید مراقب باشند که مبادا با سخنان خود در مورد دانشجویان، برخی از آنها را به اصطلاح، جَوگیر کنند! دانشجو نباید گمان کند که چک سفید امضاء به او داده اند، مقصر همیشه دیگران هستند و همیشه حق با اوست!
تکرار یک اشتباه کلامی توسط رئیس جمهور/ دانشجو بودن قداست نمی‌آورد
اخیراً رئیس جمهور در مراسمی گفته است: «نمی‌شود با دانشجو برخورد مناسبی داشت و او از ما دور شود و ما را قبول نکند، مشکل آن دانشجو نیست، مشکل ما هستیم که بلد نیستیم با رفتارمان به او اخلاق و انسانیت و عدالت و انصاف و صداقت را نشان دهیم ...».

پیش از این هم رئیس جمهور در مراسم تکریم و معارفه وزیر علوم بیان کرده بود: «دانشجو نمی‌تواند آدم بدی باشد. دانشجو کسی است که فردای مملکت ماست». در همان زمان، جهان نیوز در گزارش جداگانه ای به نقد برخی سخنان رئیس جمهور در آن مراسم پرداخت.
کانال ایتا جهان نیوز
هر چند که وظیفه داریم تا سخنان رئیس جمهور را حمل بر وجه مناسب آن کنیم و برای مثال، بگوییم که منظور رئیس جمهور این است که باید با اخلاق و برخورد مناسب، دانشجویان را جذب کنیم، اما جا دارد که رئیس جمهور نیز در استخدام برخی کلمات و جملات، توجه لازم را داشته باشد تا به دور از واقعیت به نظر نیاید و عوارض به دنبال نداشته باشد.

اینکه دانشجو را بدون مشکل توصیف کنیم و یا بگوییم او نمی تواند آدم بدی باشد، این با خصلت انسانی او در تعارض است. زیرا دانشجویان، انسان هستند نه ملائکه! خداوند به همه انسان ها از جمله دانشجویان راه صحیح و غلط را نشان داده و قدرت انتخاب و اختیار داده است. دانشجو هم مانند هر انسان دیگری در معرض لغزش و انحراف است؛ ممکن است که تشخیص اشتباه داشته باشد؛ ممکن است در برابر حقیقت، از خود، مقاومت نشان دهد. دانشجو هم می تواند انسان خوبی باشد و اگر مسیر خطا برود، می تواند حتی به یک جنایتکار و مجرم تبدیل شود.

نکته بعدی این است که رئیس جمهور به گونه ای سخن گفته است که گویا اگر دانشجویی از ما دور شود و ما را قبول نداشته باشد، حتماً مشکل از طرف ماست!
کانال تلگرام جهان نیوز
پیامبر اکرم و ائمه معصومین با وجود اینکه معصوم و انسان کامل بودند، اما همواره دشمن داشتند، عده ای سخنانشان را گوش نمی‌دانند، با آنها لجاجت می‌کردند و... . بنابراین، ارتباط برقرار کردن با دانشجو و اثرگذاری در او، مسیری یک طرفه نیست؛ هم ما وظیفه داریم که با اخلاق مناسب، او را جذب کنیم و هم او باید پذیرا باشد و مانع مستقیم و غیر مستقیم برای اثرگذاری در او وجود نداشته باشد.

نکته پایانی اینکه، رئیس جمهور و مسئولین باید مراقب باشند که مبادا با سخنان خود در مورد دانشجویان، برخی از آنها را به اصطلاح، جَوگیر کنند! دانشجو نباید گمان کند که چک سفید امضاء به او داده اند، مقصر همیشه دیگران هستند و همیشه حق با اوست! اگر خدای ناکرده چنین برداشت هایی صورت گیرد، این می تواند عوارض قابل توجه و بعضاً جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
Share/Save/Bookmark