توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 30956
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۳۱
صدای آمریکا گزارش داد
تسلط جمهوریخواهان بر کنگره، قدرت مانور اوباما در مذاکرات هسته‌ای با ایران را محدود می‌کند
برخی تحلیلگران ارشد سیاست‌خارجی آمریکا با اشاره به اکثریت یافتن جمهوری‌خواهان در کنگره این کشور، بر این نظرند که این امر قدرت مانور اوباما در قبال موضوعات اساسی سیاست خارجی دولت از جمله مذاکرات هسته‌ای با ایران را محدود می‌کند.
تسلط جمهوریخواهان بر کنگره، قدرت مانور اوباما در مذاکرات هسته‌ای با ایران را محدود می‌کند
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری خط نیوز ،‌ وبگاه صدای آمریکا در گزارشی با اشاره به پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سنا و مجلس نمایندگان این کشور به تسلط این حزب بر کنگره این کشور انجامید نوشت که با آغاز کار کنگره جدید در اوایل سال آتی میلادی باراک اوباما رئیس جمهوری این کشور ممکن است طی دو سال آخر باقی مانده از دوره زمامداری‌اش با عرصه‌ای متفاوتی از سیاست خارجی روبه‌رو شود.

در همین ارتباط، "گای زیو" استاد دانشگاه امریکن در واشنگتن در سخنانی گفت: کنترل جمهوری‌خواهان بر هر دو بخش کنگره آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) فضای مانور رئیس جمهوری این کشور در مورد دو هدف عمده سیاست خارجی وی را محدود می‌کند. بنا به گفته وی: "این (وضعیت) مشکلات بسیار سخت‌تری را برای باراک اوباما به منظور ایجاد پیشرفتی که وی خواهان رؤیت آن در دو موضوع مذاکرات با ایرانی‌ها - مذاکرات هسته‌ای ایران - و فرآیند سازش اسرائیل و فلسطین است، ایجاد می‌کند."

این در حالی است که طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران اواخر ماه جاری میلادی و همزمان با تلاش مذاکره‌کنندگان بین‌المللی برای قبولاندن اعمال محدودیت‌هایی بر برنامه اتمی ایران به تهران در مقابل کاهش برخی تحریم‌های اقتصادی پایان پذیرد.

به نوشته این وبگاه، بسیاری از سناتورهای جمهوری‌خواه از توافقی که به تهران اجازه غنی‌سازی هرگونه اورانیومی را دهد نگران هستند، اما اوباما همچنان این اختیار را دارد تا بدون تأیید کنگره بتواند برخی تحریم‌های اعمالی از سوی ایالات متحده را کاهش دهد.

"جاستین لوگان" تحلیلگر ارشد "مؤسسه کاتو" در همین ارتباط گفت که این موضوع همزان با تلاش جمهوری‌خواهان برای برخورد محکم‌تر با ایران می‌تواند دستخوش تغییر شود.

به گفته وی: "در اینجا این چشم‌انداز وجود دارد که وجود یک موج بزرگ جمهوری‌خواهان و در اختیار گرفتن سنا (از سوی آن‌ها) می‌تواند چشم‌انداز (مطرح‌شدن) لوایح تحریم ضد ایران را افزایش دهد. اما این امر نیازمند مسئولیت‌پذیری کنگره و باقی گذاشتن اثر انگشت آن (مهر تأیید کنگره) بر اتخاذ چنین سیاست‌هایی است. و به طور تاریخی آن‌ها از انجام چنین چیزی نگرانی شدیدی داشته‌اند."

این در حالی است که به گفته رابرت منینگ، تحلیلگر ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک، "جان مک‌کین سناتور جمهوری‌خواه این کشور سردمداری انتقادات حزبش از حمایت کند آمریکا از شورشیان میانه‌رو در سوریه را در دست داشته و ممکن است خواستار اتخاذ نقش‌های نظامی فعالانه‌تری شود."

منینگ افزود: "من فکر می‌کنم که در مورد ابعاد امنیتی، سناتور مک‌کین ریاست کمیته نیروهای مسلح سنا را به دست بگیرد و من فکر می‌کنم که احتمالا مناقشاتی بر سر مخارج دفاعی برخی فعالیت‌های نظامی ما در خاورمیانه و دیگر نقاط وجود داشته باشد."

در حالی که آمریکا برنامه آموزش و تجهیز شورشیان سوری را آغاز کرده است اما موضوع به گونه‌ای نیست که به مبارزه ضد شبه‌نظامیان داعش منتهی شود.

جاستین لوگان در همین زمینه گفت: "در حال حاضر برنامه‌ای در حال اجرا است. این برنامه به گونه ای که مورد پسند سناتور جان مک‌کین است، هدایت نمی‌شود. بنابر این من فکر می‌کنم که تغییرات در این زمینه شامل چگونگی انجام مباحثات و گفتگوها، چگونگی برگزاری جلسات استماع، و اینکه جمهوری‌خواهان در سنا چگونه می‌توانند پوشش رسانه‌ای را تحت تأثیر قرار داده و اینکه در مورد سیاست‌های رئیس جمهوری چه چیزی گفته می‌شود."

در این میان، جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دیپلمات‌های آمریکایی به صورت یکسانی با هر کسی که کنگره را کنترل کند همکاری خواهند داشت.

وی گفت: "وزارت خارجه یک عمارت غیرحزبی است و جایی است که ما با دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان کار می‌کنیم، بنابراین ما به کار خود با این ایده و نگرش ادامه می‌دهیم."
Share/Save/Bookmark