کد مطلب: 32558
چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۵
روحانی: چرا اساتید دانشگاه از توافق ژنو حمایت نمی کنند؟
آیا زیباکلام و شیرزاد در لبیک به درخواست رییس جمهور از توافق ژنو و برچیدن تاسیسات هسته ای ایران دفاع کردند؟
یک هفته از اظهارات جنجالی و اسراییل پسند احمد شیرزاد و صادق زیباکلام در دانشگاه تهران می گذرد، سخنانی که نه تنها از سوی رییس جمهور و وزیر خارجه پاسخی داده نشده است بلکه با سکوت معنادار آنها نیز همراه شده تا بیش از پیش این شایبه در افکار عمومی تقویت شود که اظهارات نامبردگان، باب میل مقامات دولتی بوده است.
به گزارش خط نیوز، از طرف دیگر اگر به یاد آوریم که طی یک سال گذشته آقای روحانی چند نوبت از اساتید دانشگاه خواسته تا از توافق ژنو دفاع کنند، به نظر می رسد چرایی اظهارات احمد شیرزاد و صادق زیباکلام در شرایط کنونی راحت تر فهم خواهد شد.
۱۵ بهمن ماه سال گذشته رییس جمهور طی سخنانی در دانشگاه شهید بهشتی به خاطر عدم حمایت اساتید دانشگاه از توافق ژنو، به منتقدان این توافق حمله کرده بود و ضمن بی سواد خواندن آنها گفته بود: «چرا یک عده بیسواد که از بخشهایی خاص پول میگیرند باید حرف بزنند اما بزرگان، دانشگاهیان و اساتید ما سکوت میکنند؟ چرا وقتی یک اتفاق بینالمللی رخ میدهد، اساتید نامه خصوصی به رئیسجمهور مینویسند؟ چرا فریاد نمیزنید؟ چرا وارد میدان نمیشوید؟»
این گلایه رییس جمهور از اساتید دانشگاه حامی دولت به خاطر سکوت در برابر توافق ژنو و عدم حمایت از توافقنامه، به خوبی نشان می داد که به خاطر ضعف های متعدد در این توافق، بسیاری از اساتید دانشگاه حامی دولت نیز حاضر به دفاع از آن نیستند.
حال با گذشت نزدیک به یک سال از درخواست آقای روحانی از اساتید دانشگاه برای دفاع از توافق ژنو، سه تن از اساتید دانشگاه حامی دولت با گرد هم آمدن در دانشگاه تهران به اسم دفاع از این توافق، کلیت برنامه هسته ای ایران را زیر سوال بردند تا نشان دهند این توافق نامه تنها از یک جهت قابل دفاع است و آن هم زمانی است که ایران تصمیم بگیرد فعالیت هسته ای خود را برای همیشه تعطیل کند.
به عنوان نمونه در این نشست احمد شیرزاد عضو حزب منحله مشارکت گفت: «اگر جمهوری اسلامی ایران به جای ۱۰ هزار دستگاه سانتریفیوژ ۵۰۰ یا هزار و یا حتی ۱ دستگاه داشته باشد چه اتفاقی رخ می دهد؟»
صادق زیباکلام نیز تاکید کرد: «انرژی هسته ای چه گلی به سر ملت زده است و فقط به خاطر این مسئله برایمان پرونده درست شد ... من معتقدم آنقدر که هسته ای به ما ضرر زده است جنگ نزده است.»
این اظهارات در حالی از ظرف چهره های حامی دولت در دفاع از مذاکرات هسته ای دولت یازدهم با ۱+۵ در یک سال و نیم گذشته بیان شده است که توجه در محتوای آنها نشان می دهد دفاع از توافق ضعیف ژنو در شرایطی امکان پذیر است که پیش فرض حامیان این توافق، برچیدن تمام تاسیسات هسته ای کشورمان باشد، در غیر این صورت نمی توان با امید به حفظ ساختار تاسیسات هسته ای ایران، از این توافقنامه دفاع کرد.
/رجا نیوز