کد مطلب: 65804
سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۸
تحریف نکنید! ستاره خلیج فارس را با ۷۰ درصد پیشرفت تحویل گرفتید
وزیر نفت برای آنکه راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیجفارس را به نام دولت و البته دوره فعلی وزارت نفت تمام کند، نه تنها تاریخ را تحریف میکند، بلکه با نقض نامه چند سال گذشته خود، همهچیز را فراموش کرده است.
به گزارش خط نيوز، یکی از افتخارات صنعتی تاریخ جمهوری اسلامی ایران، ساخت و راهاندازی بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان است؛ پالایشگاهی که در بندرعباس طراحی، ساخته و اجرا شد تا بهواسطه راهاندازی آن، ایران از واردات بنزین و سایر فرآوردههای نفتی بینیاز شده و به صادرکننده بنزین تبدیل شود.
بر اساس گزارش جوان، کلنگ این پالایشگاه در دولت گذشته به زمین زده شد، اما روند توسعه آن بهدلیل انصراف سرمایهگذاران خارجی و صاحبان قرارداد، به کندی پیش رفت و تصمیم گرفته شد عملیات ساخت این ابرپروژه به شرکتهای ایرانی به سرپرستی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء واگذار شود. این پالایشگاه، سومین واحد پالایشی بود که در جمهوری اسلامی ایران ساخته میشد؛ دو پالایشگاه بندرعباس و شازند اراک در دوره دولت کارگزاران ساخته شد. دولت اصلاحات با توقف روند نهضت پالایشی، اجازه نداد هیچ پالایشگاهی ساخته شود تا در هشت سال نخست حکومت زنگنه بر نفت، به میزان واردات بنزین کشور افزوده شود.
در دوره بعد از اصلاحات، پالایشگاه ستاره خلیجفارس ساخته شد و با پیشرفت ۷۰ درصدی تحویل دولت یازدهم شد؛ دولتی که چارهای جز تکمیل این پروژه نداشت و بر همین اساس، با تأخیرهای فراوان این پالایشگاه را به بهرهبرداری رساند.
جلیل سالاری قائممقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش میگوید: «در سال ۹۶ گفتند فاز اول آن بهرهبرداری شده، در صورتی که تولید صفر بود. با توجه به اینکه تمامی تجهیزات و مسیر منابع مالی این پروژه قبلاً تأمین شده بود، ستاره خلیج فارس باید سال ۹۴ به بهرهبرداری میرسید، ولی آزمون و خطای آقایان باعث شد پروژه به سال ۹۷ کشیده شود. سال ۹۶ هم در واقع افتتاحش بدون تولید و به نوعی نمادین بود.» وی ادامه داد: «زمانی که زنگنه وارد وزارت نفت شد، کلاً با طرح ستاره خلیجفارس مخالف بود و گفت این پروژه را به عنوان یک کیس به دانشگاه بدهند تا بررسی کنند و به مشاور عالی وزیر در امور پروژهها مأموریت داد که به این مسئله رسیدگی کند. او هم گروهی را برای بررسی گذاشت و بعد نامهای به زنگنه داد که این پروژه اصلاً مشکلی ندارد. بعد هم گفتند اگر برجام نبود این پروژه به بهره برداری نمیرسید. اینها شعارهایی بود که داده شد.»
زنگنه که علاقه دارد افتخار سایرین را به نام خود تمام کند، در جدیدترین اظهارات خود با بیان اینکه در دوره گذشته، یک اغتشاش مدیریتی در روند ساخت این پالایشگاه بهوجود آمده بود، اینگونه القا کرد که اصلاً در دولت گذشته اقدامی صورت نگرفته و هر چه بود در این دولت انجام شده است! وی پیشرفت واقعی این پروژه را در سال ۹۲ بین ۳۰ تا ۴۰ درصد عنوان کرد و این در حالی است که ۲۷ آبان ۱۳۹۲، پیشرفت این پروژه را ۶۹ درصد بیان کرده بود. ضمن اینکه بر اساس گزارشی که از طریق خود کارفرما و پیمانکار پروژه داده شده، این پروژه تا سال ۹۲، ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. تصویر این نامه که بارها در رسانهها منتشر شده، به وضوح نشان میدهد ادعای اخیر وزیر نفت، با نامه کتبی او در سال ۹۲ چه تفاوت چشمگیری دارد، اما از آنجا که سیاسیکاری و مصادره افتخارات کشور به نام خود، باید کارنامهسازی را به بار بیاورد، اینچنین جعل تاریخ و تحریفهای فنی میشود.
البته این نخستین بار نیست که وزارت نفت چنین رویکردی را پیاده میکند؛ وقتی فازهای پارسجنوبی هم با پیشرفتهای بالای ۷۰ درصد به دولت روحانی تحویل شد و دولت هم چارهای جز تکمیل آن نداشت، باز هم گفته شد که در دولت قبل «آشوب صنعتی» رخ داده بود و اگر زنگنه نبود، این پروژهها به ناکجا آباد میرسیدند!