توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 37507
يکشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۶
انقلابي بودن يا نبودن مسئله اين است
اين روزها شنيده مي‌شود كه رویکرد اعتدال و ميانه‌روي، خیمه نجات‌بخش انقلاب است، و اگر بخواهيم از گذشته عبرت بگيريم بايد گفتمان ما اعتدالي شده و پذيراي چنين روحيه‌اي باشيم.
انقلابي بودن يا نبودن مسئله اين است
به گزارش خط نیوز به نقل از سیاست روز؛اين درحالي است كه نگاهي به گذشته تاريخي ملت ايران نشان داده است كه هر جا كه مردم ايران بر سر مواضع انقلابي خود ايستادگي كردند و روحيه جهادي پيش گرفتند نه تنها متضرر نشده‌اند بلكه پيروز ميدان بوده‌اند و موفقيت‌هاي بسياري را بدست آورده‌اند.
فرهنگ ديني و عاشورايي ملت ايران پشتوانه اين روحيه انقلابي است و مردم با كمك همين فرهنگ ديني بود كه انقلاب ايران را شكل دادند. در حقيقت فرهنگ دینی مردم ایران، زمینه‌ساز انقلابی بود که تحولی عمیق در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی ایران ایجاد کرد. همین فرهنگ بود که توانست بر سبک زندگی مردم تأثیری شگرف بگذارد و یک نوع سبک زندگی انقلابی را شکل دهد.
پافشاری بر حفظ اصول و ارزش‌های دینی و انقلابی، استقلال و امنیت کشور و مقاومت جانانه در مقابل زیاده‌خواهی قدرت‌هاي مستکبر از ویژگی‌هاي زندگی انقلابی است. شکی نیست که تداوم حرکت توفنده انقلاب اسلامی تا رسیدن به اهداف و آرمان‌هاي متعالی نیز مستلزم حفظ همین روحیه انقلابی نزد ملت و دولتمردان و مسئولان است.

انقلابي واقعي كيست؟
انقلابی بودن و روحیه جهادی داشتن، آثار و برکات زیادی دارد که مهم ترین این آثار در ابعاد فرهنگی و اجتماعی متجلی مي‌شود.
برای یک انقلابی واقعی، گذشتن از جان و مال، مقام و موقعیت، همسر و فرزند و‌... در راه تحقق اهداف و آرمان‌هایش نه تنها اقدامی سخت تلقی نمي‌شود بلکه وظیفه‌اي مقدس شناخته مي‌شود.
فرد انقلابی، انسانی است عارف و از خود گذشته که تپش قلبش برای جامعه است و جاری بودن این روحیه در میان آحاد ملت ایران یک امتیاز و سرمایه بی‌بدیل و قابل احترام به شمار مي‌آید. داشتن چنین اعتقاد و روحیه‌اي به عنوان یک اصل مهم و سرنوشت‌ساز، اعمال و رفتار انقلابیون را تحت تاثیر قرار مي‌دهد و آنان را برای ایفای نقش تعیین‌کننده در تحولات کشور آماده مي‌سازد.
یک انقلابی هیچگاه از فدا کردن آرامش و آسایش خود برای حفظ امنیت و آرامش کشور جامعه دریغ نمي‌کند. شهدا و ایثارگران دوران دفاع‌مقدس نمونه عینی انقلابی‌گری محسوب مي‌شوند. یکی دیگر از آثار انقلابیگری و داشتن روحیه جهادی، کار برای خدا و جلب رضایت او از طریق خدمت به بندگانش است. انسانی که چنین روحیه‌اي دارد در گمنامی و خلوت به آنچه که تکلیف مي‌داند عمل مي‌کند و نگاهش همواره به سوی منافع جامعه است نه منافع خود و وابستگانش و یا حزب و گروهش.
انسانی که روحیه انقلابی و مدیریت جهادی دارد اجازه نمي‌دهد که نفسانیت‌ لجام‌سیخته بر عقل و عملش تسلط یابد. چنین فردی هیچگاه سوار اسب سرکش قدرت‌طلبی و خودخواهی نمي‌شود و درصدد حذف دیگران به هر قیمت ممکن بر نمي‌آید.
روحیه جهادی داشتن، انسان را فوق العاده فرز و فعال مي‌کند و او را برای انجام کارهای بزرگ آماده مي‌سازد. کار و همت مضاعف داشتن یکی از اوصاف مدیریت جهادی است و انسان انقلابی در هر مقام و موقعیتی که باشد، فردی با اراده جدی، پرتلاش و بلندهمت است و مي‌تواند گره‌هاي بزرگ و باز نشدنی را با توجه به روحیه جهادی خود باز کند.
جدی بودن و سخت کوش بودن و به تعبیری انقلابی بودن، نیاز امروز و هر روز مدیران و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی است تا امکانات محدود را به بهترین و مناسب‌ترین شیوه بکار گیرند.
انقلابی بودن و انقلابی ماندن و انقلابی شهید شدن از ویژگی‌هاي منحصر به فرد دولت شهید رجایی و شهید باهنر بود. این دولت توانست در عمر کوتاه خود یادگاران بزرگی از خود به جاي بگذارد. مواضع انقلابی شهید رجایی هیچ‌گاه در سازمان ملل از یاد نمي‌رود.

كمرنگ نمودن روحيه انقلابي
یقینا بخاطر همین خصوصیات است که دشمنان عزت و سربلندی ایران اسلامی تمام سعی و تلاش خود را معطوف به حذف و یا کمرنگ نمودن روحیه انقلابی و جهادی کرده‌اند.
برخی‌ها نیز در داخل با تئوری‌ها و توجیه‌های مختلف مشغول تکمیل کردن پازل دشمنان در این مورد هستند. آنها در تلاشند تا روحیه«انقلابی بودن» را در تاریخ دفن کنند. بعضی‌ها هم دچار توهم شده و اعلام مي‌کنند که این نوع تفکر خود به‌ خود در حال دفن شدن است و برای ایام بعد از آن، توطئه و دسیسه مي‌چینند.
رهبر معظم انقلاب در ديدار با دانشگاهيان در اين زمينه هشدار دادند و فرمودند: این دغدغه در ذهن من هست که فرهنگ جنگ و فرهنگ انقلاب و درحقیقت روحیه‌ انقلاب - آن روحیه‌ای که در جنگ، میدانی برای رشد و بالندگی پیدا کرده بود - از بین برود.
یکی از توجیهات آنان این است که انقلابی بودن، اقتضای زمانه خاصی بوده و الان باید در یک وضعیت دیگری باشیم . این عده طوری حرف مي‌زنند که انگار انقلابی بودن با قانونمند بودن، اعتدال و عقلانيت منافات داشته و سبب عقب‌ماندگی مي‌شود!
مذاکرات هسته‌اي يكي از مواردي است كه اين گروه به آن استناد مي‌كنند و به عنوان اتفاقی مطرح مي‌شود که باعث شد انقلاب نجات یابد یا عنوان مي‌شود سایه شوم تهدید و تحریم و حمله نظامی از سر ایران برچیده شد.
آنها اين محصول را هم دستاورد میانه‌روهایی عنوان مي‌کنند تا نقش انقلاب و انقلابی بودن و انقلابی‌گری در تاریخ انقلاب اسلامی کمرنگ شود و از ذهن مردم به ویژه جوانان کشور که نسل تازه هستند، پاک شود.
اما آیا مي‌توان تنها ادعا کرد که میانه‌روها و سیاست‌هاي میانه‌روی باعث شد تا آمریکایی‌ها بر سر موضوع هسته‌اي پای میز مذاکره بنشینند؟ مي‌توان نقش اقتدار دفاعی و نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با پشتوانه مردمی را نادیده گرفت؟
آمریکایی‌ها از اقدامات سخت بی‌نتیجه علیه ایران در این ۳۶ سال خسته شده بودند به همین خاطر رویه گفت‌وگو و مذاکره را برای حل برخی از مسائل که به خاطر آنها ایران را تحت فشار قرار داده بودند انتخاب کردند.
حل برخی از مسائل مابین ایران و آمریکا تنها شاید برخی از تنش‌هاي فی مایبن را برطرف کند اما باعث نمي‌شود که دشمنی‌هاي آمریکا علیه ایران از بین برود و تبدیل به دوستی شود.
اتفاقاً در‌پی دستیابی به توافق هسته‌اي که البته هنوز نهایی نشده است، تهدیدات آمریکا افزایش هم یافته است به گونه‌اي که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند با اجرای توافق هسته‌ای، بمباران ایران تسهیل مي‌شود.
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در اين‌باره گفت: متأسفانه برداشت‌هایی شده که با مذاکره و توافق سایه شوم جنگ برداشته شده، در حالی که بازدارندگی نظام و روحیه انقلابی مردم مانع جنگ شده است.
وي افزود: این نوع برداشت‌ها حق مردم ایران، فداکاری و حماسه‌های آنان و مولفه‌های اصلی قدرت جمهوری اسلامی نیست. فرمانده كل سپاه پاسداران با بیان اینکه دشمن اگر بتواند تعرض می‌کند، گفت: به اقرار دوست و دشمن آنچه مانع عملی شدن تهدیدات یا تحمیل جنگ دیگری بر کشور ما بوده روحیه دشمن‌ستیزی، غیرت و انقلابی مردم، برخورداری از رهبری مقتدر، هوشمند، انقلابی و حکیم و اعتماد مردم به نظام و رهبری است.

دور شدن از روحيه انقلابي
در هر کجا کم و کاستی مشاهده مي‌شود، به روشنی مي‌توان رد و پای دور شدن از روحیه انقلابی و مدیریت جهادی را مشاهده کرد.
حوادث جاری در گوشه و کنار دنیا همراه با تهدیدات و خط و نشان کشیدن‌هاي توهین‌آمیز دشمنان نسبت به ملت ایران نیز این نکته را یادآوری مي‌کنند که غفلت از اصول و آرمان‌هاي دینی و ملی، و فراموشی روحیه انقلابی و مدیریت جهادی، صدمات غیر‌قابل جبرانی را به دنبال خواهد داشت.
رهبرمعظم انقلاب نيز در همين زمينه در دیدار با اعضای هیات دولت، تأکید کردند: باید در هر شرایطی در اتخاذ مواضع انقلابی صراحت داشت و صریح و بدون رودربایستی، در مقابل دشمن مواضع انقلاب و مبانی امام را بدون ترس و خجالت بیان کرد.
در حقيقت اين روحیه انقلابی مسئولین است كه باعث به وجود آمدن امنیت برای کشورمان ایران و ایستادگی مردم جهان در برابر دشمنان شده است.
از سوي ديگر پایداری بر اصول، حفظ روحیه انقلابی وحفظ روحیه تهاجمی در مقابل سلطه بخشی از راه‌هاي مقابله با نفوذ غرب و بخصوص آمریکا است. تضعیف روحیات انقلابی ملت ایران طبیعتا یکی از نکاتی بوده که برای نفوذ مدنظر طرف آمریکایی است و آنها از این طریق مي‌خواهند مواضع انقلابی این ملت را تضعیف کنند.
در حقيقت آمریکایی‌ها با تضعیف روحیات و مواضع انقلابی ملت ایران مي‌خواهند خطراتی را که آنها را تهدید مي‌کند خنثی کنند، و برای موفقیت در این مسیر تلاش مي‌کنند راه‌هاي نفوذ خود را در چارچوب تعاملات غیر‌متعارف ایجاد کنند.
در این که آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمنان درجه یک جمهوری اسلامی ایران هستند هیچ شک و تردیدی وجود ندارد. حال با چنین دشمنانی که منتظر فرصت برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی هستند، مي‌توان اعتماد کرد و از سر مدارا و میانه‌روی با آنها رفتار کرد؟
Share/Save/Bookmark