توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 32098
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۷
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس:
انگلیس خط قرمز نیست/ زمان بازگشایی سفارت
عباسعلی منصوری آرانی گفته است: «انگلیس برای ما خط قرمز نیست که سفارتخانه‌اش در تهران بازگشایی نشود و مشکل قانونی هم برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران نداریم.»
به گزارش خبرگزاری خط نیوز، سایت های انگلیسی و آمریکایی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) و رادیو فردا (RADIOFARDA) سخنان رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و انگلستان را پوشش دادند که در آن از بازگشایی سفارت انگلستان در تهران گفته است.


سایت بی بی سی فارسی نوشته است: رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و بریتانیا در مجلس ایران می‌گوید احتمال دارد سفارت بریتانیا در تهران تا پایان سال خورشیدی جاری بازگشایی شود. او تاکید کرده است که در اولین گام، سفارت بریتانیا باید صدور روادید در تهران را از سر بگیرد.

عباس‌علی منصوری آرانی، نماینده مجلس ایران، تاکید کرده است که در اولین گام، سفارت بریتانیا باید صدور روادید در تهران را از سر بگیرد.

وزارت امور خارجه ایران در روزهای گذشته گفته است که فعال‌شدن سفارتخانه‌های بریتانیا و ایران در دو کشور در یک روند "گام‌به‌گام و تدریجی" در حال انجام است.

سه سال پیش در آذر ۱۳۹۰، پس از حمله گروهی از تظاهرات‌کنندگان به سفارت بریتانیا، این کشور سفارت خود را در تهران بست و از دیپلمات‌های ایرانی و خانواده‌های آنها نیز خواست خاک بریتانیا را ترک کنند.

در حال حاضر ایران و بریتانیا کاردار غیرمقیم در کشورهای یکدیگر دارند. در یک سال گذشته و به‌خصوص پس از دیدار حسن روحانی، رئیس ‌جمهور ایران، با دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، در مهر ماه که نخستین دیدار عالی‌ترین مقام‌های اجرایی دو کشور پس از انقلاب ایران به شمار می‌رفت، احتمال بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور قوت گرفت.

'لزوم' از سر گیری صدور روادید

عباس‌علی منصوری آرانی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و بریتانیا در مجلس شورای اسلامی، گفته است قابل‌قبول نیست که سفارت بریتانیا در تهران بازگشایی شود، ولی اتباع ایرانی برای ویزا به سایر کشورها مراجعه کنند.

در سه سال گذشته شهروندان ایرانی برای گرفتن روادید بریتانیا باید به سفارتخانه‌های آن در کشورهای دیگر مانند ترکیه و امارات مراجعه می‌کرده‌اند.

از تابستان سال جاری خدمات کنسولی و صدور روادید در محل سفارت ایران در لندن از سر گرفته شده است.

اواخر خردادماه گذشته، آجی شارما، کاردار غیرمقیم بریتانیا در تهران، در توییتر خود ابراز امیدواری کرد که خدمات ارائه روادید "در‌چند ماه آینده" در سفارت بریتانیا در تهران از سر گرفته شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و بریتانیا در مجلس ایران در عین حال ابراز امیدواری کرده است "مسائل جانبی و حواشی" که جلوی بازگشایی سفارت بریتانیا را گرفته‌اند، رفع شوند.

هفته پیش فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا گفت که تلاش‌ها برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران به دلیل موافقت‌نکردن دولت ایران با ورود تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز سفارت، به مانع خورده است.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در پاسخ به این اظهارات گفت که با سفارت بریتانیا نیز همانند سایر سفارتخانه‌های خارجی مقیم تهران رفتار می‌شود.

در زمان اعلام تصمیم دو طرف به ترمیم روابط و در نهایت بازگشایی و فعالیت عادی سفارتخانه‌های خود، برخی منابع از موانعی مانند مانند پرداخت غرامت یا خسارت اموال تخریب‌شده در جریان حمله سه سال پیش خبر داده‌اند اما مشخص نیست این موضوعات به چه شکلی حل و فصل شده است.


سایت رادیو فردا نیز نوشته است: رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و بریتانیا در مجلس ایران روز جمعه، ۱۴ آذر، پیش‌بینی کرد که سفارت بریتانیا در تهران تا پایان سال ۹۳ بازگشایی شود و گفت که در اولین گام «باید با راه‌اندازی بخش کنسولی این سفارت» به مردم ایران ویزا داده شود.

عباسعلی منصوری آرانی، نماینده مجلس، در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «ما عجله‌ای برای بازگشایی سفارت نداریم و البته تمایل هم نداریم این سفارتخانه بازگشایی نشود.»

آقای منصوری آرانی اضافه کرد: «اگر بازگشایی در تهران صورت بگیرد، باید مشکل ویزا مرتفع شود و اولین بخش سفارت باید فعال شدن بخش کنسولی باشد.»

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه، ۱۲ آذر، گفته بود که فعال شدن سفارتخانه‌های بریتانیا و ایران در دو کشور «گام به گام و به طور تدریجی» در حال انجام است.

عباسعلی منصوری آرانی گفته است: «انگلیس برای ما خط قرمز نیست که سفارتخانه‌اش در تهران بازگشایی نشود و مشکل قانونی هم برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران نداریم.»

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: «فکر می‌کنم سفارت انگلیس در تهران تا پایان امسال بازگشایی شود.»

فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا، روز سه‌شنبه، چهارم آذر، در پاسخ به سوال یک نماینده حزب کارگر این کشور، در مورد علت باز نشدن سفارت بریتانیا در تهران گفته بود: «با مقام‌های ایران در این باره مذاکراتی داشته‌ایم، اما نتوانسته‌ایم درباره مسائل فنی چون تامین تجهیزات لازم برای سفارتخانه و خدمات صدور ویزا به توافق برسیم.»

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز پنجم آذر در پاسخ به این سخنان آقای هموند گفت که وزارت امور خارجه ایران انتظار دارد که مقررات داخلی و گمرکی ایران که ناظر بر ورود و خروج محموله‌های بار و پست سیاسی است مورد توجه و احترام همه کشورها قرار گیرد.

رایزنی‌ها برای بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور در حالی ادامه می‌یابد که بر اساس مصوبه مجلس ایران در روز دوم آذر سال ۹۰ وزارت خارجه ایران موظف شد روابط سیاسی با بریتانیا را به سطح کاردار تنزل دهد.

بر اساس تبصره مصوبه مجلس ایران با عنوان «قطع روابط با انگلیس»، در صورت تغییر سیاست‌های به گفته نمایندگان مجلس «خصمانه» بریتانیا، با گزارش وزارت امور خارجه و تصویب مجلس ایران سطح روابط ارتقا می‌یابد.

با این حال به گفته علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، در مردادماه، این مصوبه مجلس همچنان به قوت خود باقی است.




/جام نیوز
Share/Save/Bookmark