به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: شهر تهران از زمان روی کار آمدن اصلاح طلبان در شورای شهر دچار چالش مدیریت بوده است و از این رو طی یکسال گذشته پایتخت در حوزه های مختلف نه تنها رشد قابل توجهی نداشته بلکه مشکلاتی که برای آن رخ داده نیز نتوانسته به خوبی مدیریت کند. سیاسی کاری برای انتخاب شهردار در جریان اصلاحات بر کارآمدی ارجحیت زیادی پیدا کرده است تا جایی که «محسن هاشمی» در برابر این سئوال که به عنوان گزینه اصلی حزب کارگزاران برای شهرداری تهران محسوب میشود، پاسخ داد: «شهردار تهران را اعضای شورای شهر انتخاب میکنند و احزاب در این مورد تصمیم گیرنده نیستند.»
اما در دور قبل انتخاب شهردار تهران دیده شد که چطور اعضای حزب «اعتماد ملی» در شهردار شدن هم حزبی خود در شورای شهر تاثیرگذار بودند. حالا باید گفت که دوباره که نه سه باره بایستی اصلاح طلبان شروع به روند انتخاب شهردار کنند. روندی که در آن 30 نفر در ابتدا اعلام آمادگی و کاندیداتوری می کنند و سپس نیمی از آنها غربالگری و سپس از میان آنها یکی انتخاب می شود. بازهم شاهد آن هستیم که همان سناریو چیده شده است.
یک زن به عنوان کاندیدا برای خالی نبودن عریضه و اینکه اصلاح طلبان نشان دهند که برای شهرداری یک زن کاندیدا شده است، در این لیست دیده می شود. اینبار ابتکار مطرح شده است و تا قبل از این «الهه کولایی» استاد اصلاح طلب این وظیفه نمایشی را برعهده داشت. بازهم اخباری به گوش میرسد که محسن هاشمی توسط اصلاح طلبان حلقه انحصار طلب قدرت در جریان اصلاحات کنار گذاشته شده است و بازهم اخباری به گوش می رسد که اصلاح طلبان از پیش شهردار خود را انتخاب کرده اند.
در همین رابطه، «ابراهیم امینی»، نایب رئیس شورای تهران درباره عملکرد این شورا گفت: «شورا ماشین مشدی ممدلی شده که نه بوق دارد نه صندلی! ما نه جایگاه داریم و نه ابزار نظارت. شورا بودجه را تصویب می کند ولی ما ابزار نظارتی بر عملکرد شهرداری نداریم. اعضای شورا هم در توانشان نیست و فرصت را هم ندارند به سازمانهای شهرداری سرک بکشند. نه ساز و کار داریم، نه ابزار داریم.»
چندی پیش، «حسن خلیل آبادی» عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: «جلسه ای با آخوندی در خانه وارطان واقع در خیابان طالقانی داشتیم. با آخوندی در مورد مسائل شهر گفت و گو کردیم و نقطه نظرات همدیگر را شنیدم. نتیجه بعداً معلوم می شود. ما در خصوص برنامه شهرداری با آخوندی صحبت کردیم.»
حالا نام آخوندی در نام استعلام بازنشستگی کاندیداهای شهرداری تهران دیده می شود که گفته شده سه سال تا بازنشستگی فرصت دارند. آخوندی 61 سال سن دارد و از «محمد علی افشانی»، شهردار بازنشسته تهران هم بزرگتر است اما مشخص نیست چطور وی سه سال تا بازنشستگی فاصله دارد.
آخوندی در مرداد ماه سال ۱۳۶۱ از سوی وزیر کشور به عنوان معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور منصوب شد. از آن سال 36 سال می گذرد با این حال در بازنشستگی وی ابهام وجود دارد!
آخوندی درحالی به عنوان کاندیدای مطرح در این حوزه شناخته می شود که کارنامه قابل قبولی در پست سابق خود یعنی وزارت راه و شهرسازی ندارد و در آخر وی مجبور به استفعا از این پست شد.
برخی اخبار از رای گیری استمزاجی در شورای شهر تهران برای چند گزینه تصدی شورا حکایت دارد که در این میان گویا عباس آخوندی توانسته است با 11 رای بیشترین آرا را نسبت به سایر نامزدها کسب کند و جالبتر اینکه رای محسن هاشمی از چند گزینه دیگر کمتر بوده است.
اگر آخوندی در این روند انتخاب شود علاوه بر موضوع ابهام در بازنشستگی وی موضوع چرخه مدیران ناکارآمد در شهرداری تهران تکمیل می شود. سیاسی کاری سبب شده که افراد ناکارآمد در جریان اصلاحات از پستی به پست دیگر بروند. باید پرسید که اگر آخوندی گزینه مناسبی است چرا از دولت جدا شد و برای پاستورنشینان بعد از 5 سال کار نکرد. از سوی دیگر باید پرسید آخوندی در این 5 سال چه کارنامه کاری از خود به جای گذاشته است که در شهرداری تهران بتوان از آن بهره مند شد.
در میان کارآمدی و منافع سیاسی باید مقایسه ای صورت گیرد. آخوندی در حوزه کارآمدی چندان کارنامه مطلوبی ندارد اما از لحاظ سیاسی برای اصلاح طلبان هم یک اصلاح طلب شناخته شده است، هم ضدیت خاصی با قالیباف، شهردار اصولگرایی که کارنامه کاری 12 ساله مطلوبی داشته، دارد. از این رو می توان آخوندی را مهر تاییدی برای جناح بازی اصلاح طلبان در شورای شهر به حساب آورد.
چنان این روند سابقه دار و تکراری است که همه به نوعی می دانند که در شورای شهر برای انتخاب شهردار سوم چه اتفاقی می افتد. محسن هاشمی در این روند حذف می شود و با سیاسی کاری یک فرد مطلوب جناح اصلاحات انتخاب می شود که اصلا کارنامه کاری او مطرح نیست. اما باید گفت که مردم تهران چه گناهی کرده اند که بایستی چوب سیاسی کاری اصلاح طلبان را بخورند. بعد از اشتباه اصلاح طلبان در دو مورد قبلی چرا این جناح سیاسی باید اشتباه خود را تکرار کند.