توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 68350
سه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۲۰
تامین آب شرب بخش مرزی سومار قصرشیرین پس از سال‌ها با اقدامی جهادی در ۱۴ روز
طرح بزرگ و جهادی آبرسانی به مرز سومار با انجام عملیاتی شبانه‌روزی که به مدت ۱۴ روز طول کشید بسیار بی سابقه و کم نظیر است و در نتیجه اجرای این طرح چشمگیر مشکل آب شرب مرز سومار پس از سال‌ها حل شده تا سومار از توابع شهرستان قصرشیرین از نعمت آب شرب برخوردار شود.
تامین آب شرب بخش مرزی سومار قصرشیرین پس از سال‌ها با اقدامی جهادی در ۱۴ روز
به گزارش ایرنا، بخش سومار که یکی از بخش های مرزی و مهم از لحاظ موقعیت استراتژیک است پیش از جنگ ایران و عراق نزدیک به هفت هزار نفر جمعیت داشته و با شروع جنگ تحمیلی و اینکه از خطوط مقدم جبهه های غرب کشور بوده ساکنان آن به تدریج شهر را ترک می کنند و برخی نیز با وجود جنگ همچنان در این بخش مرزی اقامت داشتند.

قبل از جنگ تحمیلی شهر سومار ۲ هزار و نفت شهر پنج هزار نفر جمعیت داشتند که پس از پایان جنگ تحمیلی به دلیل شرایط موجود و حضور نیروهای نظامی و میادین مین بازگشت مردم به این ۲ شهر میسر نبود اما با تلاش های انجام شده میادین مین این منطقه پاکسازی شده و شرایط برای بازگشت مردم به تدریج در حال فراهم شدن است.

در سال ۱۳۵۹ سومار هدف بمباران شیمیایی قرار گرفت و در زمان جنگ ایران و عراق به تصرف نیروهای عراقی درآمد. از جمله عملیات‌های جنگی انجام‌شده در این منطقه عملیات مطلع‌الفجر بود.

سومار کم جمعیت‌ترین شهر ایران و از شهرهای تابعه شهرستان قصر شیرین است که بین ۲ استان کرمانشاه و ایلام است که به لحاظ آب و هوایی سومار دارای آب و هوایی ملایم در زمستان و گرمای بسیار طاقت فرسا در تابستان است و یکی از مناطق مستعد کشاورزی و دامپروری و محصولات باغی مرکبات، خرما و انگور آن بسیار معروف است.

بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده و با کشور عراق ۸۶ کیلومتر مرز مشترک دارد، این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.

یکی از دلایل عدم بازگشت مردم در این بخش مشکل آب شرب و کشاورزی بود که خوشبختانه با یک عملیات جهادی و پس از سالیان سال با عنایت امام حسین (ع) و به برکت اربعین انجام شد و اکنون این بخش مرزی از نعمت آب شرب تا نقطه صفر برخوردار است.

تامین آب شرب بخش مرزی سومار قصرشیرین پس از سال‌ها با اقدامی جهادی در ۱۴ روز

تامین آب شرب، صنعتی و کشاورزی از محل سد شرفشاه

به گزارش ایرنا ، سد شرفشاه از نوع خاکی هسته رسی در حوزه استحفاظی شهرستان گیلانغرب با حجم بیش از ۱۰۱ میلیون مترمکعب بر روی رودخانه «کنگیر» واقع شده و شبکه پایاب آن در شهرستان قصرشیرین توسعه یافته است در سال ۹۹ با ۵۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.

از اهداف ساخت این تامین آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی دشت‌های سومار و نفت شهر به میزان سه هزار و ۵۵ هکتار، تامین آب مورد نیاز شرب و صنعت در شهرهای سومار، نفت شهر و بازارچه مرزی به میزان ۱۱/۳ میلیون متر مکعب و تامین آب موردنیاز زیست محیطی منطقه به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب است.

این سد در وسعت ۴۱۸ هکتار در رقوم نرمال بر روی رودخانه کنگیر و در مجاورت روستای شرف شاه احداث شده که ۸۳ متر ارتفاع آن از پی بوده و طول تاج آن هم ۸۰۵ متر است.

رونق تولید و توسعه کشاورزی و نگه‌داشت جمعیت در نوار مرزی، توسعه صنعت توریسم و کنترل سیلاب های رودخانه «کنگیر» را از دیگر اهداف ساخت این سد اعلام کرد.

در آبرسانی به سومار با کار جهادی رکورد زدیم

استاندار کرمانشاه در ارتباط با آبرسانی به سومار به خبرنگار ایرنا گفت: ما در مرز سومار آب پایداری نداشتیم که یکی از رکوردهای ما این بود که ظرف ۱۴ روز ۱۴ کیلومتر آب لوله کشی از سد شرفشاه به سمت سومار و از سومار به پایانه انجام شد که این یکی از کارهای ماندگاری بود که صورت گرفت.

«بهمن امیری مقدم» ادامه داد: از تمام دست اندرکاران شرکت آب منطقه‌ای و آبفای استان تشکر می کنم و مثل همیشه کارهای جهادی در استان کرمانشاه فعال تر از گذشته صورت خواهد گرفت.

پروژه بزرگ آبرسانی به سومار با ۱۴ میلیارد تومان اعتبار

سرپرست فرمانداری قصرشیرین نیز گفت: پروژه بزرگ آبرسانی به سومار با ۱۴میلیارد تومان اعتبار یکی از پروژه های بزرگ ملی است که آب شرب را از سد شرفشاه تا پایانه مرزی سومار منتقل کرده است.

«محمد حیدری» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبار با تلاش های استاندار کرمانشاه و از محل اعتبارات استانی تامین شده تا مشکل آب شرب این بخش مرزی مرتفع شود.

وی اظهار داشت: قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران متولی اجرای این عملیات بزرگ بود که کمتر از ۷۲ ساعت از تصویب این طرح عملیات اجرایی آن آغاز و ظرف مدت ۱۴ روز به انجام رسید.



تامین آب شرب بخش مرزی سومار قصرشیرین پس از سال‌ها با اقدامی جهادی در ۱۴ روز

اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی سومار در سفر رییس جمهور

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: همچنین در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه به بخش مرزی سومار برای تامین آب مورد نیاز این منطقه در بخش کشاورزی و اجرای خطوط انتقال آن به منظور سیراب نمودن زمین آن ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که امید است تا ۲۲ بهمن امسال بتوانیم با اجرای خطوط اصلی انتقال آب از سد شرفشاه به پایاب این منطقه شاهد رونق بخش کشاورزی و بازگشت مردم به این منطقه و برخورداری روستاهای آن از آب باشیم.

او اضافه کرد: اکنون سومار در زمینه آب شرب پس از سال های سال که آبرسانی به آن مشکل داشت و این بخش مرزی مغفول مانده بود از نعمت آب شرب برخوردار است و روستاها می توانند از انشعاب آب شرب برخوردار شوند و پایانه مرزی سومار نیز تامین آب شده که در اربعین امسال نیز تنها مرزی بود که برای تردد موکب های خدمات رسانی به زائران اختصاص یافته بود.

وی گفت: تلاش های قرارگاه نجف اشرف در کنار بخشداری، شهرداری و آب و فاضلاب به صورت تمام وقت برای پیشبرد و اجرای این پروژه جهاد بزرگ آبرسانی سونمار قابل تقدیر است.

حیدری اضافه کرد: سومار سرزمین خون و شهادت و از مناطق سوق الجیشی، مهم و راهبردی از لحاظ دفاعی و آفندی است که در دوران جنگ تحمیلی، رژیم بعثی عراق روی این منطقه بسیار سرمایه گذاری کرد و نقطه قوت ارتش صدام در اشغال و تصرف ارتفاعات این منطقه بود.

وی با بیان اینکه هیچ محدودیت و ممنوعیتی در سومار برای حضور و بازگشت مردم وجود ندارد، گفت: نیروهای نظامی ما در اینجا آغوششان برای حضور مردم و سرمایه گذاران باز است.



تامین آب شرب بخش مرزی سومار قصرشیرین پس از سال‌ها با اقدامی جهادی در ۱۴ روز

تامین آب شرب و کشاورزی بخش سومار

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز پیش تر به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه در سال های گذشته آب پایدار در سومار نداشتیم طی ۲۰ روز عملیات آبرسانی با تلاش مشترک آب و فاضلاب با قرارگاه نجف اشرف انجام و آب به طول ۱۴ کیلومتر به پایانه مرزی سومار انتقال یافت و روستاهای مسیر نیز از آب برخوردار شدند و آب پایدار این نقطه تامین شد.

«رضا داودی» افزود: آبرسانی شهر، پایانه مرزی و روستاهای آن به طور کامل و همیشگی در دستور کار قرار گرفته و میزان آب مورد نیاز آنها تأمین خواهد شد.

وی اضافه کرد: سیستم تصفیه آب به کار گرفته شده در پایانه مرزی سومار یکی از بهترین و مجهزترین سیستم های موجود است و هم اکنون این مرز مجهز به سیستم تصفیه آب بوده که تمام مراحل انجام آن با مشارکت شبانه روزی سایر دستگاه های مربوطه در دمای ۶۰ درجه هوا انجام گرفته است.

شهرستان قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب استان کرمانشاه دارای ۲ بخش سومار - نفت شهر و بخش مرکزی است که بخش مرکزی این شهرستان دارای ۲۶روستای خالی از سکنه و ۲۶ روستای دارای سکنه است.

مرز سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر نفت شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است. فاصله سومار در نوار مرزی جمهوری اسلامی ایران با شهر مندلی عراق ۱۵ کیلومتر است.

بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز مشترک دارد. این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.

در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.

مرز رسمی سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاه‌تر کرده است و اکنون عمده کالا از این معبر به استان‌های شرقی عراق صادر می‌شود.
Share/Save/Bookmark