کد مطلب: 19129
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۱
بهتر است روحانی پس از اطلاع از نظر نمایندگان وزرای جدید را معرفی کند
عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد بهتر است رئیسجمهور قبل از معرفی رسمی سه وزیر برای تصدی وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و ورزش و جوانان به مجلس، پس از مطلع شدن از نظر اکثریت نمایندگان، آنان را پیشنهاد دهد.
محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، درباره روند سپری شدن رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی در مجلس، اظهار داشت: روندی که پشت سر گذاشتیم بر اساس فرآیند قانونی بود و بحثهای بسیار جدی با توجه به منافع ملی صورت گرفت.
وی افزود: به طور کلی مجلس با نهایت همراهی و همکاری با دولت، حساسیتها و نقطهنظرات خود را نیز با اعمال رأیهایی که داشت، منتقل کرد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس ابراز امیدواری کرد که انشاءالله معرفی وزرای جدید مورد توجه قرار گیرد و زمینه برای یک تعامل منطقی و تأثیرگذار فراهم شود.
وی در ادامه مجلس پویا و تأثیرگذار را مجلسی دانست که بتواند واقعبینانه و نقادانه با توجه به مصالح کشور و منافع ملی تصمیمگیری کند.
فرهنگی همچنین در پاسخ به این پرسش که عدهای معتقد بودند که مجلس باید به همه وزرای پیشنهادی رأی اعتماد میداد، نظر شما در این باره چیست؟ توضیح داد: این نظر در داخل مجلس نیز موافقانی داشت و برخی در مجلس به این اعتقاد خود عمل کردند اما اکثریت نمایندگان مجلس چنین نگاهی نداشتند.
وی ادامه داد: در آرای وزرایی که موفق به اخذ رأی اعتماد شدند تفاوتهایی بین بالاترین و پایینترین رأی وجود داشت، به گونهای که شاید اختلافی بیش از 110 رأی به چشم میخورد که این موضوع بیانگر یکپارچه نبودن نظرات نمایندگان نسبت به وزرا بود.
فرهنگی معتقد است که اگر وزرایی معرفی میشد که حساسیتها را در نمایندگان به وجود نمیآورد، تمام وزرای پیشنهادی میتوانستند رأی اعتماد بگیرند و به گفته وی، مجلس حساسیتی برای اینکه چه تعداد از وزرای پیشنهادی رأی بیاورند یا نیاورند، نداشت.
وی اضافه کرد: طبق اصل 135 قانون اساسی، وزرا تا زمانی که عزل نشدهاند و یا بر اثر استیضاح یا درخواست رأی اعتماد، مجلس به آنها رأی عدم اعتماد نداده است در سمت خود باقی میمانند. استعفای هیئت وزیران یا هر یک از آنان به رئیسجمهور تسلیم میشود و هیئت وزیران تا تعیین دولت جدید به وظایف خود ادامه خواهند داد، بنابراین رئیسجمهور میتواند برای وزارتخانههایی که وزیر ندارند، حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین کند.
فرهنگی خاطرنشان کرد: طبق تبصره 2 ماده 206 آییننامه داخلی مجلس، چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رأى اعتماد نداد و یا وزارتخانهای به هر دلیل وزیر نداشته باشد، رئیسجمهور موظف است با رعایت اصل 135 قانون اساسى، حداکثر قبل از سه ماه فرد یا افراد دیگرى را براى أخذ رأى به مجلس معرفى نماید.
این نماینده مجلس تأکید کرد: البته بهتر است رئیسجمهور قبل از معرفی رسمی وزرای پیشنهادی به مجلس، اجمالاً بررسیهایی در مجلس صورت بگیرد و رئیسجمهور پس از مطلع شدن از نظر اکثریت نمایندگان، وزرا را پیشنهاد دهد.