توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 68431
دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۶
درخواست برای افزایش ظرفیت تامین آب کرمانشاه از سد "گاوشان"
درخواست برای افزایش ظرفیت تامین آب کرمانشاه از سد "گاوشان"
یکی از مهمترین موارد مطرح شده در جلسه امروز (اول آبان) قرارگاه تامین آب شهر کرمانشاه، درخواست برای افزایش ظرفیت تامین آب شرب شهر بود و عنوان شد که از هم اکنون باید برای تامین آب مورد نیاز کرمانشاه در بلندمدت فکری کرد.

محمودرضا شهلایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر پنج مترمکعب در ثانیه آب برای شهر کرمانشاه تامین می‌شود، گفت: در بلندمدت به سد بیستون و سامانه سردسیری برای تامین آب شهر کرمانشاه نیاز داریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای جمعیت بیش از یک میلیون نفری شهر کرمانشاه پنج مترمکعب در ثانیه آب از منابع مختلف تامین می‌شود، افزود: این میزان یعنی سرانه آب تامین شده برای هر شهروند ۴۳۰ لیتر در ثانیه است که عدد کمی نیست.

وی بخش قابل توجهی از این میزان آب را مربوط به سد گاوشان دانست و ادامه داد: میزان آبی که از سد گاوشان تامین می‌شود برای افق سال ۱۴۱۵ است، اما اکنون هم در حال استفاده از این میزان آب هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در پاسخ به درخواست شرکت آب و فاضلاب درباره افزایش سهم کرمانشاه از آب سد گاوشان برای تامین آب بیشتر شهر، خاطرنشان کرد: گاوشان سدی بین دو استان کرمانشاه و کردستان با منابع و مصارف مشخص است.

شهلایی با بیان اینکه همین حالا نیز از تخصیص ۲۰۰ میلیون مترمکعبی این سد حدود ۷۰ درصد یعنی ۱۴۰ میلیون مترمکعب آن برای کرمانشاه است، اضافه کرد: البته ۷۰ درصد حوزه آبریز این سد نیز متناسب با سهمی که از تخصیص آن داریم، مربوط به استان کرمانشاه است.

وی معتقد است، در چنین شرایطی باید برای تامین آب بلندمدت شهر کرمانشاه به فکر منابع دیگری هم باشیم که یکی از مهمترین این موارد احداث "سد بیستون" به عنوان یک مطالبه مهم کرمانشاه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه پیشنهاد اولیه احداث سد بیستون به منظور تامین آب مورد نیاز صنایع منطقه اعلام شده، خاطرنشان کرد: اما به این جهت آنکه رویکرد وزارت نیرو برای آب صنایع استفاده از پساب تصفیه شده است، ممکن است این امر مورد موافقت قرار نگیرد.

به گفته شهلایی، می‌توان سد بیستون را با هدف کمک به تامین آب شرب کرمانشاه احداث کرد که ظرفیت آن نیز ۴۰ میلیون مترمکعب است.

وی یکی از دیگر از منابعی که می‌تواند در بلندمدت به کمک تامین آب شرب شهر کرمانشاه بیاید را سامانه سردسیری دانست که اکنون با جدیت دنبال می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه، تامین اعتبارات برای احداث مخازن و خطوط بین مخازن، اصلاح شبکه های توزیع به منظور جلوگیری از هدررفت آب و ... را نیز در کنار همه این موارد ضروری دانست.

به گزارش ایسنا، رضا داوودی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در این نشست نیاز کنونی شهر کرمانشاه به آب را پنج هزار لیتر در ثانیه اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه معتقد است با توجه به نیاز آبی که شهر دارد و ساخت پروژه های اقدام ملی مسکن، در بلندمدت نیاز آبی شهر افزایش هم خواهد یافت.

وی خواستار افزایش سهم کرمانشاه از تخصیص آب سد گاوشان شد و یادآوری کرد: پیگیری برای این افزایش تخصیص باید از هم اکنون استارت بخورد.

در ادامه مهدی رشیدپور مدیر آب و فاضلاب شهرستان کرمانشاه نیز با بیان اینکه تامین پنج هزار لیتر در ثانیه آب برای شهر کرمانشاه با واقعیت فاصله دارد، افزود: در احتساب این آمار تامین آب از محل چاه‌های میان دربند دو هزار لیتر در ثانیه در نظر گرفته شده، در حالیکه در بهترین حالت و در زمان ترسالی ۱۷۰۰ لیتر در ثانیه از این منابع برداشت صورت می‌گیرد و برداشت فعلی آن نیز ۱۳۴۰ لیتر در ثانیه است.

وی ادامه داد: همچنین ۲۰۰ لیتر در ثانیه از محل چشمه طاقبستان و ۱۰۰ لیتر نیز از سراب قنبر در نظر گرفته شده که در حال حاضر هر دو منبع به طور کامل خشک هستند.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کرمانشاه تنها منبع اصلی تامین آب برای شهر کرمانشاه را سد گاوشان اعلام کرد و یادآور شد: تقاضا داریم تخصیص آب از این محل از ۶۳ میلیون مترمکعب در سال به ۹۳ میلیون مترمکعب افزایش یابد.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark