به گزارش خط نیوز، حزب ندای ایرانیان در نامهای به حسن روحانی رئیس جمهور به ضرورت بهبود جوانگرایی در عرصه مدیریت کشور تأکید کرد.
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای حسن روحانی
با سلام و تحّیات
به گاه سنجاق کردن امیدهای خود بر سینهی شهر در کشاکش کارزار انتخابات، در هیاهوی خوف و رجا، شرارههای امید، از پس تَکرار حضور، در باورمان زبانه کشید و سبابه اِمان، رنگ تدبیر و امید را بر شناسنامهی تاریخ تا ابد نقشبست. همانند هزاران عرصهی دیگر که اگر احتیاج بود، جوان جویای عدالت و اصلاح و تدبیر با هزار امید، درصحنه حاضر شد. از آرش و فریدون تا همت و باکری، از هزارههای اساطیر تا برهههای حساس کنونی، این جوان ایرانی بوده است که نام جاوید وطن را بر ستیغ تاریخ استوار نگهداشته است.
جناب آقای دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور محترم دولت دوازدهم، در هفتهی جوان که به نام جوان عدالتجوی دشت کربلا، حضرت علیاکبر (ع)، مزین گشته، جوانان ایران اسلامی از هر طیفی، حرف دلهایشان را به طرق مختلف به گوش شما و دیگر اعضای محترم هیئت دولت رساندهاند؛ اما حزب ندای ایرانیان که شاکلهی اصلی آن را جوانان پرشور اصلاحطلب تشکیل داده است، بهواسطهی اشراف حضرتعالی بر حقوق و وجه تمایز متعالی آن جناب در التزام علمی و عملی به اجرای قانون، بر خود وظیفه میداند با عنایت به نقش احزاب، مندرج در اصل 26 قانون اساسی جمهوری اسلامی و با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص نقش تحزب در هدایت صحیح فکری مردم، ضمن پاسداشت اقدامات ارزندهی دولتهای یازدهم و دوازدهم، در راستای اجرای بند ب مادهی 13 قانون احزاب که بر انجام فریضه امربهمعروف و نهی از منکر در چارچوب قوانین و مقررات تأکید دارد، با استناد به مطالعات مستند مراکز معتبر، مواردی را به استحضار حضرتعالی و عموم شهروندان عزیز برساند؛ باشد که نقش روشنگری و مطالبه گری احزاب، جان تازهای گرفته و فارغ از دعواهای سیاسی که نتیجهای جز گسترش ناامیدی و دشمن شادی ندارد، در راستای رفع معضلات و پا به پای ارگانهای اجرایی و قانونگذار جامعه، نقشی در تعالی و سربلندی ایران اسلامی ایفا نماید.
مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری در تلاش خود برای شناسایی پنجاه اَبَر بحران ایران در سال نود و شش، کاهش میزان سرمایه اجتماعی یا اعتماد عمومی در جامعه را یکی از مهمترین بحرانهای فعلی جامعهی ایران معرفی کرده است. با توجه به آمارهای فرهنگی و اجتماعی، ناگفته پیداست که گسست پیوندهای خانوادگی، افت کارایی قوانین در نگاه مردم، افول ارزشهای رفتاری و گسست دولت و مردم، منشأ آسیبهایی است که سرمایههای اجتماعی را تهدید میکند. چنانچه حضرتعالی دریکی از سخنرانیهای خود، بهدرستی به این نکته اذعان داشتهاید که سرمایهی اجتماعی و اعتماد عمومی، بالاترین ثروت است و بدون آن، سنگ بر روی سنگ بند نمیشود.
نتایج پژوهش در قرآن و نهجالبلاغه، تأکیدی است بر نقش عمده حاکمان در ایجاد و ارتقای سرمایه اجتماعی در جامعه اسلامی و توجه به توده مردمان، جوانگرایی، نفی تبعیضگرایی، نفی خواص گرایی، تأکید بر انصاف و عدالت محوری، وفای به عهد، صداقت و اعتدال را از مهمترین مؤلفههای حفظ و ارتقای سرمایهی اجتماعی در جامعه اسلامی بیان داشتهاند.
حزب ندای ایرانیان، با رصد وضعیت موجود و نتایج پژوهشهای صورت گرفته و نیز به استناد آموزههای دینی، ضمن تذکر به دولت دوازدهم در خصوص خطر کاهش اعتماد عمومی، رجوع به وعدههای انتخاباتی، لزوم اخذ تصمیمات جهادی در خصوص رفع معضلات مردم، پرهیز از تسری اختلافات سطوح بالای مدیریتی به بطن جامعه و افزایش مشارکت احزاب و تشکلهای فراگیر در تصمیمسازیهای کلان و منطقهای را بهعنوان راهکارهای حفظ سرمایههای اجتماعی پیشنهاد مینماید.
یکی از وعدههای حضرتعالی به جوانان در دوران تبلیغات انتخاباتی، جذب 2000 دستیار جوان در بدنهی دولت بود که علیرغم وجود جوانان برنا، شایان و خردورز در میان جوانان ایران عزیز، متأسفانه هنوز این وعدهی مهم انتخاباتی بهطوری شایسته محقق نشده است.
جناب آقای دکتر روحانی، هرچند که تسلط وزیر جوان کابینهی دوازدهم به اصول اخلاقی، فنی و مدیریتی، نمونه بارزی از شایستگیهای نسل جوان ایرانی است، اما میانگین سنی دولت دوازدهم، نشانی از عزم جدی دولت در جذب نخبگان جوان ندارد.
علیرغم پیگیریهای صورت گرفته، متأسفانه بعد از گذشت یک سال از تشکیل دولت دوازدهم، هنوز سازوکار ویژهای برای تحقق وعدهی جذب دستیاران جوان بهدوراز تأثیرات منفی روابط شخصی به ارگانهای ذیربط ابلاغ نشده است. عنوان جذب 2000 دستیار جوان، عنوان پرطمطراقی است که هنوز دولت محترم در خصوص اهداف، کارایی و اثربخشی آن، سندی منتشر نکرده است.
احساس دِین، نسبت به هموندان، هواداران و شهروندانی که به تشویق حزب ندای ایرانیان، در انتخابات گذشته، به نفع حضرتعالی درصحنه حضور پیدا کردند، نقش پرسشگری حزب را پررنگتر نموده و حزب ندای ایرانیان را بر آن داشت تا این نکتهی بسیار مهم و حیاتی برای جریان اعتدال و اصلاحطلبی را گوشزد مینماید که ادامهی طریق اعتدال و اصلاحات با پیرسالاری حاکم بر مجموعهی دولت، به سرمنزل مقصود نخواهد رسید و لزوم جوانگرایی و تربیت مدیران جوان برای طی طریق بر روال اعتدال و اصلاحات از موارد مغفول دولت دوازدهم است.
حزب ندای ایرانیان، باور دارد که توجه ویژه به نخبگان جوان، بهعنوان یکی از سرمایههای اجتماعی، تأثیر عمدهای در توسعه و پیشرفت جامعه و برنامههای دولت محترم دارد؛ اما برای حرکت در مسیر پیشرفت و توسعهی همهجانبه، لازم است که بااهمیت دادن به نقش احزاب و انجمنهای مردمنهاد بهعنوان کانالهای ارتباطی با بطن و سرآمدان جامعه، راههای مشارکت گسترده از هر طیف و جناحی را فراهمسازید.
اما آنچه در این مسیر، به یکی از دغدغهها و مطالبات جوانان تبدیلشده است، راهکارهای دولت محترم در خصوص شناسایی، جذب و بهکارگیری این سرمایههای اجتماعی در دولت است.
حزب ندای ایرانیان، پیشنهاد میکند طرح جذب نخبگان جوان که بهصورت جذب 2000 دستیار جوان در ایام انتخابات مطرح شد، از طرف حضرتعالی بهصورت یک گزارش خبری، برای مردم و مسئولین تبیین گردد. پیشنهاد میشود این طرح شامل برنامهی زمانبندی، زمینهها و تخصصهای موردنیاز و الزام وزارتخانههای ذیربط به ارائهی گزارش دورهای در خصوص روند اجرای طرح باشد.
امید است که با اجرای موفق این طرح، در انتهای دولت دوازدهم، با حضور جمع کثیری از جوانان آمادهی پذیرش مسئولیتهای مهم مدیریتی و دولتی که در دولت تدبیر و امید پرورشیافتهاند، شاهد افزایش مشارکت جدی جوانان در مدیریت کلان کشور باشیم.
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای دکتر حسن روحانی با شناختی که از نظم فکری و ذهنی حضرتعالی وجود دارد، به یادآورید زمانی را که در ستاد جنگ، با تکیهبر استعداد جوانان رزمنده، پیروزی حق بر باطل رقم خورد و جوان ایرانی، خون داد تا خاک ندهد. حال نیز با اعتماد به جوانان برومند و سربلند ایران اسلامی که بهحق سرمایههای اجتماعی گرانسنگ این مرزوبوم هستند، بار دیگر موجبات تحقق آرمانهای ناب انقلاب اسلامی را رقم زنید و دولت دوازدهم را به مصداق موفقی از جوانگرایی تبدیل نمایید.
اسعدالله ایامکم
و من الله التوفیق
حزب ندای ایرانیان