توصيه مطلب 
 
کد مطلب: 52096
يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۶
جنگ روایت‌ها
توافق روسیه با اسرائیل برای اخراج ایران از جنوب سوریه؟!/ واکنش و پاسخ قابل تامل ایران به روس‌ها
اولویت روس‌ها، پایان دادن به حیات تروریست‌‌‌ها و مداخله کشورهای حامی آنها در جنوب بود و لذا برای روسیه اینگونه دام‌گذاری کردند که اگر ایران و مقاومت از جنوب سوریه حذف شوند، دستور کار روسیه را برای مذاکرات مربوط به جنوب سوریه و دیگر مناطق مثل تنف خواهند پذیرفت
توافق روسیه با اسرائیل برای اخراج ایران از جنوب سوریه؟!/ واکنش و پاسخ قابل تامل ایران به روس‌ها
به گزارش خط نیوز به نقل از جهان نيوز: سفیر روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که روسیه و اسرائیل بر سر خروج نیروهای همپیمان ارتش سوریه از جنوب غرب سوریه، توافق کرده‌اند و انتظار می‌رود این توافق به زودی اجرا شود.

به گزارش جهان نيوز، پیشتر رسانه‌های اسرائیل گزارش‌هایی منتشر کرده بودند مبنی بر این که رژیم صهیونیستی در صورتی که نیروهای ایرانی از سوریه عقب نشینی کنند، با مستقر شدن نیروهای سوری در مرزهای جنوبی این کشور موافقت خواهد کرد.

به دنبال انتشار این اخبار، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پنج شنبه به روسیه سفر کرد و در این سفر دیدارهایی با همتای روسی خود، سرگئی شویگو داشت.

در همین زمینه، هری کورین، سفیر اسرائیل در روسیه نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری "تاس" گفت: مقامات اسرائیل با موضع روسیه درباره عدم حضور نظامی ایران در مرزهای سوریه و اراضی اشغالی، موافق هستند.

پیشتر نیز سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با اشاره به توافق مربوط به ایجاد مناطق کاهش تنش در خاک سوریه گفته بود که نیروهای خارجی باید از مناطق کاهش تنش عقب‌نشینی کنند و تنها نیروهای سوریه در این مناطق بمانند.

به هر روی،هر چند روسیه از ایران و حزب ا... خواسته است از نزدیکی به مرز جولان در جنوب سوریه خودداری کنند اما با توجه به این که در امتداد مرزهای سوریه و رژیم صهیونیستی بیش از 10 هزار نیروی مسلح تکفیری از داعش و النصره گرفته تا دیگر گروه های مسلح مستقر هستند و در چند سال گذشته از انواع حمایت های رژیم صهیونیستی برخوردار بودند، حال سوال این است که آیا ارتش سوریه به تنهایی قادر خواهد بود از پس این همه نیروی مسلح بر آید؟ و اگر نیاز به پشتیبانی داشته باشد آیا روسیه حاضر به ارائه این خدمات و کمک های مورد نیاز ارتش سوریه خواهد بود یا نه؟ علاوه بر این رژیم صهیونیستی در تلاش است مناطق اشغالی جولان را در چارچوب آن چه «معامله قرن» لقب گرفته، برای همیشه به اراضی اشغالی خود الحاق کند.

همزمان با تلاش ها برای بیرون راندن ایران از خاک سوریه، آمریکایی ها نیز همچنان به تحرکات خصمانه خود علیه دولت دمشق به ریاست بشار اسد ادامه می دهند. در همین زمینه، ایالات متحده آمریکا بیش از دو هزار نفر از نیروهای تفنگدار دریایی خود را در مناطق شرقی سوریه و در مرزهای مشترک «البوکمال» در میان سوریه و عراق متمرکز ساخته است.

شرط ولید معلم درباره توافق نامه جنوب سوریه
این در حالی است که وزیر خارجه سوریه تصریح کرد: ایران حضور نظامی در سوریه ندارد و تنها مستشاران نظامی که در کنار نیروهای این کشور و با هماهنگی با ارتش آن فعالیت می‌کنند،‌ در آن‌جا هستند.ولید معلم با بیان این که تبلیغات رسانه‌ای غرب و آمریکا درباره حضور ایران نادرست است افزود:"بر خلاف حضور ترکیه، آمریکا و فرانسه، حضور ایران در خاک سوریه قانونی است."معلم درباره توافق نامه جنوب سوریه نیز گفت: مادامی که نیروهای آمریکایی از منطقه التنف خارج نشده‌اند، چنین توافق نامه‌ای وجود نخواهد داشت. (1)

ناکامی روایت اسرائیلی در مسکو
در همین حال هادی محمدی کارشناس مسایل بین الملل نیز نوشته است: «از زمانی که تروریست‌های وهابی در سوریه طعم شکست و فرار را چشیدند، صهیونیست‌‌ها به بررسی ریشه‌های این ناکامی پرداخته و در مراکز اطلاعاتی و پژوهشی به این نتیجه رسیدند که شراکت نزدیک روسیه، ایران و سوریه، رمز پیروزی آنهاست.

راهبرد جدید آنها از یک سال قبل بدین سو، بر آن قرار گرفت تا این پیوند و شراکت پیروزی‌ساز را به اختلاف و واگرایی تبدیل کنند. امریکا، رژیم صهیونیستی و بنی سعود و بنی زاید و بنی‌خلیفه تلاش‌های زیادی کردند تا مسکو و یا سوریه از ایران و مقاومت فاصله بگیرند.

با پایان یافتن مناطق تروریست‌‌‌ها در پیرامون دمشق، جنوب سوریه، ادلب و شمال حلب و شرق فرات ، بسط حاکمیت دولت سوریه و پاکسازی از تروریست‌‌ها و اشغالگران اسرائیلی، امریکایی و ترک در دستور کار قرار گرفت. در بحث جنوب سوریه که از یک سال قبل روسیه یک منطقه کاهش تنش را جدای از آستانه با امریکا و اردن سازماندهی کرده بود.

روس‌ها به رایزنی با امریکا پرداختند. اولویت روس‌ها، پایان دادن به حیات تروریست‌‌‌ها و مداخله کشورهای حامی آنها در جنوب بود و لذا برای روسیه اینگونه دام‌گذاری کردند که اگر ایران و مقاومت از جنوب سوریه حذف شوند، دستور کار روسیه را برای مذاکرات مربوط به جنوب سوریه و دیگر مناطق مثل تنف خواهند پذیرفت و احتمال درگیر شدن صهیونیست‌‌ها با مقاومت و نیروهای ایران را نیز به حداقل خواهند رساند.

روس‌‌‌ها که می‌دانستند اسرائیل و امریکا به دنبال بهانه‌های جدید هستند تا از پایان یافتن بحران سوریه جلوگیری کنند، دیدگاه امریکا را به ایران منتقل و پاسخ روشنی هم دریافت کردند. دستگاه رسانه‌ای اسرائیلی و عربی شروع به روایت‌سازی کردند که قرار است نیروهای ایرانی 70 تا 80 کیلومتر از جولان فاصله بگیرند تا مذاکره با تروریست‌های درعا و قنیطره شروع شود!

بعد هم نتانیاهو دروغ قبلی فاصله 80 کیلومتری را ناکافی دانست و تهدید کرد که در سراسر سوریه به آنها حمله خواهند کرد. آماده شدن ارتش سوریه برای عملیات در جنوب سوریه همه رشته‌ها را پنبه کرد و امریکا مجبور شد به سوریه هشدار دهد که نباید به تروریست‌های جنوب سوریه حمله‌ای صورت پذیرد. لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل و نگهبان قدیمی کاباره‌های تل‌آویو هم به مسکو رفت تا روس‌‌‌ها را وادار کند در مورد ارتش سوریه واکنش نشان دهد و جلوی عملیات را بگیرد. این دو حادثه به معنای بی‌اساس بودن روایت‌های اسرائیلی در جراید عربی و اسرائیلی بودند.

در مسکو هم ژنرال شویگو، داستان‌سرایی لیبرمن در مورد به خطر افتادن امنیت اسرائیل را قطع و اعلام کرد: حضور اسرائیل در مانور ناتو در بالتیک به معنی این است که اسرائیل دشمن روسیه است.

وی کار را برای اسرائیل آنچنان مشکل کرد که نتانیاهو مجبور شد با پوتین تماس گرفته و توضیح دهد که دشمن روسیه نیست. در مواضعی روشن بشار اسد و سپس ولید معلم وزیر خارجه سوریه تأکید کردند دستور کار نابودی تروریست‌‌ها و اخراج امریکا و ترکیه به شکل جدی دنبال خواهد شد و ایران، مقاومت و روسیه، دوستان سوریه بوده و خواهند ماند.

اکنون روسیه نگران است که صهیونیست‌‌ها بخشی از تروریست‌های داعش و النصره را که در قنیطره حضور دارند، برای اقدامات تروریستی به سوچی و بازی‌های جهانی اعزام کنند.» (2)

سعدا... زارعی: روسیه به ایران در سوریه فشاری نیاورده است و ایران هم فشارپذیر نیست
از سوی دیگر سعدا... زارعی‌ رئیس مؤسسه‌اندیشه‌سازان‌نور در خصوص تحولات در جنوب سوریه گفت: راهبرد روسیه در منطقه‌ای که سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی در آن قرار دارد این است که درگیری نباشد و توصیه آن‌ها به ما و اسرائیل اجتناب از درگیری است. روس‌ها هم به ایران فشاری وارد نکرده‌اند همچنان که ایران هم فشارپذیر نیست.

سعدا... زارعی‌ تاکید کرد: ایران در خصوص سوریه روش ایجاد پایگاه نظامی را دنبال نکرد و به جای آن بحث دوستی با کشورها را دنبال کرد. حد و سطح موقعیت حضور ایران در سوریه را مذاکرات مشخص می‌کند که هنوز هم دیر نشده و برای مذاکرات با دوستان‌مان زمان برای گفت وگو داریم. وی تصریح کرد: فعلا در سوریه هیچ دولتی به‌اندازه ایران نتوانسته است اعتماد دولت دمشق را جلب کند.

گفتنی است، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره احتمال حضور مستشاران ایرانی و هدایت عملیات در مناطق جنوبی سوریه در گفت و گو با روزنامه شرق، گفت: ما قبلا هم اعلام کردیم که مستشاران ایرانی در منطقه جنوب سوریه هیچ‌گونه حضوری ندارند و نقشی نیز در عملیات اجرا‌شده نداشته‌اند.


پی نوشت:
1)http://khorasannews.com/?nid=19835&pid=3&type=0
2)http://www.javanonline.ir/fa/news/910645
Share/Save/Bookmark