کد مطلب: 68584
سه شنبه ۱ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۰
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان:
قیمت دارو در اقلام بیمهای نباید تغییر کند/ بهبود وضعیت دارویی تا ۱۰ آذر
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به افزایش قیمت برخی از اقلام دارویی با اجرای طرح «دارویار»، گفت: با اجرای این طرح قیمت دارو در اقلام بیمهای نباید تغییر کند.
پانیذ صدرایی صبح امروز سهشنبه یک آذر در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: بعد از اجرای طرح دارویار در چندین مرحله افزایش قیمت دارو را داشتیم اما اگر کسی با نسخه الکترونیک به داروخانه مراجعه میکند پرداختی از جیب مردم نباید تغییر کند.
وی با بیان اینکه یارانهای که ابتدا به شرکتهای دارویی داده میشد قرار شد به سازمانهای بیمهگر داده شود تا از این طریق اختلاف دارویی جبران شود، افزود: بر اساس روال تعیینشده قیمت دارو در اقلام بیمهای نباید تغییر کند مگر آنکه دارویی جزو سبد بیمه نباشد که در این صورت طبیعی است دچار افزایش قیمت شده باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان تأکید کرد: اداره فنی و نظارت معاونت بهداشت و درمان با شماره ۳۱۹۳۲۵۳۶ و سامانه ۱۹۰ آماده پاسخگوی به شکایت مردمی در مسئله تفاوت قیمت و گرانی داروها است.
صدرایی به اجرای طرح دارویار از ۲۳ تیر ماه در سراسر کشور اشاره کرد و توضیح داد: پس از اجرای طرح دارویار در یک بازه زمانی کمبودهای دارویی ما کاهش یافت و روال بهتر شد اما پس از پیک آنفلوآنزا و به دنبال افزایش تقاضای مردم و بروز برخی مشکلات در روند تولید اعم از واردات مواد اولیه و تأخیر در تخصیص ارز مشکلات کمبود دارویی در جامعه بیشتر شد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت با اتخاذ تدابیری به دنبال حمایت از تولیدکننده است، تصریح کرد: افزایش قیمت دارو باید به گونهای باشد که پس از تغییر قیمت دارو باید تعهدات سازمانهای بیمهگر نیز افزایش یابد تا میزان پرداختی از جیب مردم تغییر چشمگیری نداشته باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه در ۱۰ روز اخیر تولیدات کارخانههای دارویی افزایش پیدا کرده است، گفت: باوجودآنکه تولید افزایش پیدا کرده اما تا زمانی که محصول تولیدی وارد بازار شود کمی به زمان نیاز دارد، در شرایط فعلی تأمین دارویی بهبود پیدا کرده و مردم هنگام مراجعه به داروخانهها کمتر اذیت میشوند.
صدرایی کمبود دارویی را یک مشکل کشوری دانست و متذکر شد: خوشبختانه ورودی استان گلستان نسبت به هفته گذشته ۲۰ الی ۳۰ درصد افزایش داشت، همچنین بخش نخست داروهای وارداتی از هند در سطح استان توزیع شده و توزیع بخش دوم آن در هفته جاری انجام خواهد شد و انتظار میرود تا ۱۰ آذر ماه وضعیت بهتر شود.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر وضعیت دارویی پاسخگوی نیاز مردم گلستان است، ابراز داشت: مراجعه خودسرانه به داروخانه برای دریافت آنتیبیوتیک اطفال اقدام درستی نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان به کمبود قطره چشم در سطح استان اشاره کرد و یادآور شد: در بحث قطره چشمی در دو قلم دارو اعم از زایلومول و لاتانوپروست مشکل داریم اما زایلومول یک قطره ترکیبی است و جایگزین آن در بازار وجود دارد و در حال حاضر وضعیت طوری نیست که روند درمان بیمار متوقف شود.
انتهای پیام