در جلسه صبح امروز و در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامهها و سوابق علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی کردند.
**کریمی قدوسی: بازگشت به دوران اصلاحات آمریکایی و دوره کارگزاران "ضداعتدال" است**
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جواد کریمی قدوسی نمیانده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: غمها و اندوها و کاسههای غم و اندوهی که بر رهبر انقلاب و این ملت نجیب در فتنه 88 نوشانیدید ازتاریخ محو نمیشود.
وی افزود: یکی از این سران و مسئولان و افراد با سابقه صحبت از اصلاح ذاتالبین میکند و نامهای برای رهبری نوشت و در کمیسیون امنیت ملی خوانده شد و در آنجا نوشت که شما را قبول داریم، ولایت فقیه را قبول داریم بیاید یک حکم تبیین کنید تا مسائل بررسی شود.
نماینده مجلس اضافه کرد: مقام رهبری ذیل آن نامه نوشتند و گفتند تلفنی برای او بخوانید و فرمودند آنچه پیش آمده محصول عمل شما و دوستانتان بوده است، شما در برابر دشمن طوری عمل کردید که با آنها هم داستان شدید، راه خود را از دشمن جدا کنید و نظام بر موضع انقلاب و راه اسلام مصر است و شما بودید که در برابر دشمن تمکین کردید و باید اصلاح کنید.
کریمیقدوسی افزود: چرا یک کلمه عذر خواهی نکردید؟ چرا در همین چند روز هیچکدام در این تریبون نگفتید که این تهمت بود، تقلب نبود؟ و چرا به صراحت آن همه فجایع را محکوم نکردید؟ حالا میگویید چیزی نگویم؛ اینجا خانه ملت است و اینجا نمایندگان ملتند و مثل آقای رئیس جمهور سوگند خوردهاند.
وی با اشاره تلویحی به یادداشت اکبر ترکان در روزنامه شرق، گفت: نمایندگان سال 91 با رای مردم آمدهاند، چرا تهدید میکنید که نمایندگان حرف نزنند و گرنه دوباره به شما رای نمی دهیم؟ لازم است در این لحظه از اقدام بسیار ارزشمند صدا و سیما بالاخص شبکه خبر در پخش مستقیم این جلسات تشکر کنیم گر چه اشکالات و ضعفهایی هم داشت.
این نماینده مجلس ادامه داد: هشدار بزرگ امام به ما مسئولان این بود که در این نظام مسئولید؛ اگر سراغ مسائل مادی و عادی رفتید اینها شما را از مسائل بزرگ دور میکند که این خطایی بزرگ و نابخشودنی است. اینها ریشه فتنه 88 بود، یادشان رفت امام چنین بشارتهای بزرگی دادند و لذا رفتند حزب کارگزاران و مشارکت درست کردند و کانونهای قدرت و ثروت ایجاد کردند و اینها شد فتنه 88؛ امام آن زمان شرایط امروز را میدیدند و هشدار دادند.
کریمی قدوسی با اشاره به بخشهای از وصیتنامه امام راحل، امام در وصیت نامه خود می فرمایند از توطئههای مهمی که در قرن اخیر به ویژه پس از پیروزی انقلاب آشکار میشود تبلیغات دامنهدار برای مأیوس کردن ملتها به ویژه ملت مسلمان ایران است.وزارت ارشاد از مراکز حساس و بزرگ فرهنگی است که در جنگ، صلح، تهدید و ستیزها مؤثر است و لذا مسئولیت محافظت از دین و فرهنگ را بر عهده دارد.
وی افزود : بازگشت به دوران اصلاحات آمریکایی و دوره کارگزاران ضد معنای اعتدال است، یکی از برجسته ترین جاسوسان آمریکایی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی میگوید باید از سران دموکراسی در ایران بخواهیم که رژیم را براندازند چرا که این رژیم منافع ایران را تهدید میکند و لذا استفاده از اهرمهای فرهنگی مهمترین وسیلهای است که میتواند علیه منافع آمریکا به کار گرفته شود و ما باید بین مردم و رژیم فاصله ایجاد کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، این نماینده مجلس به بیانات رهبر انقلاب اشاره و تصریح کرد: در ارتباط با وزارت ارشاد می خواهم دغدغه های نظام را مطرح کنم. تهاجم فرهنگی در برنامه آقای جنتی پر رنگ مطرح نشده است و باید خیلی قویتر به این مسائل پرداخته میشد.
کریمیقدوسی در ادامه سخنانش در صحن علنی مجلس با تاکید بر توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ،خاطرنشان کرد: آقای جنتی چه کسی به چه وزارتخانه میرود و در گذشته چه فجایهای در آن وزارتخانهای که شما میخواهید بروید اتفاق افتاده است؟ چه فیلمهایی آنجا ساخته شد و اجازه نمایش گرفت و چه کتابهایی مجوز انتشار گرفت؟
وی افزود: وزیر آن دوره که آقای خاتمی آن را زینت کابینه مینامید امروز کجاست؟ با بیبیسی و دولت بریتانیا چه میکند؟ با عربستان سعودی چه میکند؟ به مرسی پیغام می دهد که مواظب باشید از الگوی انقلاب اسلامی در ایران کسی پیروی نکند. آقای مهاجرانی در داخل ایران چه پرونده ای دردادگاه با چه اتهاماتی دارد؟
کریمی قدوسی در پایان خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شما مسئولیت وزارتخانهای را به عهده میگیرید که از چنین سابقهای آسیب دیده است، حواستان را جمع کنید.
وزیر دیگری در دوره سازندگی، وزیر ارشاد بود و دورهای هم رئیسجمهور شدند و در پایان دوره ریاست جمهوریشان در سال 1384 به کالج علمی برلین دعوت میشود و آنجا این حرفهای ایشان است: اسلام را به گونهای ببینید که با دموکراسی سازگار باشد، اگر دینی توانست آزادی را قبول کند هم به امر دموکراسی کمک میکند و هم خود دین تلطیف میشود توجه داشته باشید که یکی از آن وزارتخانه هایی که همیشه مورد طمع ما بوده است وزارت ارشاد است.
**رسایی: جنتی به جایی ارادت فکری دارد که مهاجرانی ارادت داشت**
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام حمیدرسایی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر که در جلسه علنی امروز ( پنج شنبه ) در مخالفت با علی جنتی گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن میگفت، با بیان اینکه مخالفت من از جنس دغدغه است، گفت: البته آقای جنتی در خانوادهای قرار دارد که در راس آن یک رجل دینی ، سیاسی و با بصیرت که مثل کوه در برابر دشمنان ایستاده قرار دارد. اما ما می خواهیم به فرزند و نه به آیت الله جنتی رای دهیم .
وی افزود: آقای جنتی در مصاحبهای ارادت خود را به یکی از افراد اعلام کرد ما معتقدیم بسیاری از آسیب های فرهنگی ناشی از همان فرد و اطرافیان آن است، این در حالی است که علی جنتی نسبت به او ارادت فکری دارد.
نماینده مردم تهران در ادامه به اهمیت فرهنگ اشاره کرد و با بیان اینکه اهمیت فرهنگ نسبت به سیاست و امنیت ریشهای است، تاکید کرد: فرهنگ زیرساخت است و هر حوزه اعم از سیاسی، اجتماعی، صنعتی و امنیتی نیاز به فرهنگ دارد که دولتهای قبل این اهمیت را رعایت نکردند.
رسایی تاکید کرد: وزارتخانه همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی دم دستی نیست، بلکه فکری و اجرایی است و باید در آن کار فرهنگی انجام داد. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که ساختن کتابخانه کار فرهنگی تلقی نمیشود. بنده به احمدی نژاد گفته بودم که ساختن کتابخانه کار عمرانی است و نه فرهنگی. کار فرهنگی یعنی افزایش سرانه مطالعه، بهبود وضعیت حجاب و ارتقای خودباوری. آقای جنتی من این برنامهها را نمیبینم .
وی خاطر نشان کرد: احمدی نژاد در فرهنگ عمومی تغییراتی را به عمل آورد که این مربوط به شخصیت او بود. ما دو دوره مدیریت را در وزارت ارشاد تجربه کردیم. در یک دوره فردی وزیر ارشاد شد که امروز تحلیلگر رسانههای بیگانه شده است و در دورهای افرادی همچون صفار و حسینی مدیریت کردند که بر تفکر و بینش قرآنی تاکیدداشتند، البته در هر دو دوره اشتباهاتی داشتیم .
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نماینده مردم تهران خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای جنتی نگذارید اشتباهات گذشته اتفاق بیافتد. نگذارید این افراد افراطی و تندرو شما را به سمتی که میخواهند ببرند. مقام معظم رهبری بارها بر تهاجم فرهنگی تاکید کردهبودند اما به آن توجه نشد.
رسایی در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: در دورهای شعار توسعه سیاسی مطرح شد، اما دیدیم که در همان دوره، انتخابات دوم شوراها با کمترین مشارکت برگزار شد. همچنین برخی افراد نفوذی در نشریات زرد نفوذ کرده بودند. آقای جنتی این افراد دوباره فعال شدهاند، البته روحانی کتک خورده آنها است و به اینها بها نمیدهد، اما این بار بر عهده شما است. این افراد در آن دوره میگفتند صداوسیمای لاریجانی هم باید تعطیل گردد.
وی ادامه داد: گفته شده است این دولت دولت اعتدالی است، نه دولت افراطیها. اما من میگویم همین افراطیها جنب وجوش پیدا کردهاند و میخواهند برگردند. در همین راستا اخباری شنیدهایم در خصوص معاونت پارلمانی رئیس جمهور که امیدواریم اتفاق نیافتد.
نماینده مردم تهران در ادامه با بیان اینکه در برنامه علی جنتی قطعیت ندیدهایم، این سوالها را مطرح کرد : آقای جنتی چه برنامه ای در خصوص موسسات فرهنگی ، کانونهای فرهنگی ، سازمان اوقاف و سازمان فرهنگ و ارتباطات دارید؟
رسایی همچنین تاکید کرد: آنهایی که میخواهند برگردند با تو دهنی روحانی روبرو شدهاند. روحانی به آنها تودهنی میزند، چرا که میگویند باید بینش سیاسی را عوض کنیم میگویند جمهوری اسلامی بماند، اما حاکمیت جمهوری که ولایت فقیه است برود. حرف من آن است که بعضیها که در فتنه بازی خوردند، نمیگویم در داخل کشور نباشند اما نباید مسئولیتی هم بپذیرند.