رئیسجمهور با بیان اینکه نبود برخی دستگاهها مشکلی در کشور ایجاد نمیکند، گفت: تصمیم هرقدر انقلابیتر باشد، مطلوبتر و بیشتر مورد نظر ملت است.
محمود احمدینژاد رئیس جمهور اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه سیامین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور که صبح امروز در سالن همایشهای رازی برگزار شد، با اشاره به اهمیت نظام آموزش و پرورش در کشور، گفت: در یک نظام سیاسی دستگاههای گوناگونی فعالیت میکند اما همه دستگاهها مقدمهاند. پشتیبان و تدارکاتند تا نظام تعلیم و تربیت کار خود را درست انجام دهد.
وی افزود: آموزش و پرورش وظیفه تربیت نیروی انسانی را برعهده دارد. همه دستگاهها مقدمهاند اما آموزش و پرورش وظیفه اصلی را برعهده دارد.
رئیس جمهور ادامه داد: اما ماموریت این دستگاه تنها به آموزش و پرورش محدود نمیشود چرا که اگر این چنین بود تنها نام آموزش و پرورش کفایت میکرد، آموزش نیروی انسانی آموزش مهارتها و آموزش هرچه که لازم است اما در یک نگاه بنیادیتر آموزش نیز در خدمت پرورش است.
احمدینژاد گفت:حکومت تشکیل میشود تا انسانها به سعادت برسند همه پشتیبانند و همه زمینهساز هستند تا چنین هدفی محقق شود اما در این میان دستگاه اصلی که هدایت انسانها را برعهده دارد آموزش و پرورش است.
وی افزود: اگر نبض آموزش و پرورش درست بزند نبض تمام بخشها منظم خواهد زد. در آموزش این تغییر نگاه خوشبختانه امروز اتفاق افتاده است و تمام دستگاههای کشور بر اهمیت آموزش و پرورش تاکید دارند.
رئیس جمهور ادامه داد: پیش از این هرگاه قرار بود تا به این بخش توجه ویژهای شود، به بهانه اینکه آموزش و پرورش خانواده بزرگی است و دولت و کشور ظرفیتهای لازم را ندارند از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکردند و کمترین دریافتیها متعلق آموزش و پرورش بود.
احمدینژاد گفت: اما امروز خوشبختانه حداقل در کف دریافتیها فاصلهای وجود ندارد و من معتقدم باید فاصلهای در بخش دریافتیها به سمت مثبت و به نفع آموزش و پرورش ایجاد شود.
وی افزود: در بودجه امسال نزدیک به ۳۷ تا ۳۸ هزار میلیارد هزینه در نظر گرفتند که برای آن هیچ درآمدی وجود ندارد. خوب از این هزینهها کم کنید و به بودجه آموزش و پرورش اضافه کنید.
رئیس جمهور ادامه داد: خیلی از این دستگاهها خودشان تصمیمگیرند و حقوقها را بالا میبرند تنها به هزینهها اضافه میکنند خیلی از اینها اگر نباشند مشکلی در کشور بوجود نمیآید.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه اگر بخواهیم آینده کشور تضمین شود، باید به دنبال سرمایهگذاری در آموزش و پرورش باشیم، گفت: معلم باید با آرامش و با فراغ بال و با منزلت اجتماعی بالا دست اندرکار تعلیم و تربیت شود.
احمدینژاد با اشاره به ضرورت اجرای نظام رتبهبندی معلمان گفت: اجرای نظام رتبهبندی معلمان باعث میشود معلمان با انگیزه بالاتر کار کنند اگر قرار است در نظام آموزشی ما عدالت باشد باید عدالت آموزشی بین دستگاههای آموزشی برقرار شود تا در نهایت به بدنه اجتماعی مردم منتشر شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بار اصلی تعلیم و تربیت بر روی دوش آموزش و پرورش است، گفت: زمانی که ما سراغ بررسی دستگاهها میرویم و میبینیم خروجی آنها مشکل دارد میگویند که مشکل اصلی از نیروهای ورودی ما است.
وی با بیان اینکه باید نیروهای ورودی ما به دستگاهها بهترین باشد تصریح کرد: اعتقاد داریم پیشدبستانی، دبستان و متوسطه مهم است و شخصیت انسانها در این برهه شکل میگیرد بنا براین باید آموزش و پرورش را تقویت کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به دوره هشت سال گذشته گفت: طی چند سال اخیر بحران اقتصاد جهانی فشارهایی را تحمیل کرد چراکه ما نیز بخشی از این جهان بودیم بعضی از این کشورها نزدیک به ۲ هزار میلیارد یورو تزریق کردند تا اقتصادشان زمین نخورد این درحالی است که در چنین وضعی ما نیز تحریم بودیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه فشارهای داخلی در این میان مؤثر بود، گفت: در جلسهای گفتند که دولت از ۶ جهت تحت فشار است و شخصی در آن جلسه گفت که این ۶ جهت باید هشت جهت شود و شما قطرهای آن را فراموش کردید و من به آنها گفتم این قطرها شما هستید.
احمدینژاد گفت: فشارهای داخلی کمتر از فشارهای خارجی نبود، هر تصمیم تحولی که دولت گرفته است و تلاش کرده مناسبات را به نفع ملت تغییر دهد با هفت خوان رستم روبرو شده است اما به فضل الهی اتفاقات خوبی روی داده است و جایگاه آموزش و پرورش یک جایگاه تثبیت شده است.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه به لحاظ محتوایی چه در نظام آموزش و پرورش و چه در اقتصاد و چه در آموزش عالی اتفاقات خوبی روی داده است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی و شاید برای اولین بار اسناد پایه برای ساماندهی عملکرد بخشهای گوناگون کشور با نگاه آرمانی، انسانی و الهی تنظیم شد.
وی تصریح کرد: البته ممکن است تا ۱۰ سال دیگر این نگاه شامل تغییراتی شود اما بنا به نظر اکثریت قاطع صاحبنظران این اسناد سبب تحول عالی در کشور شده است.
رئیس جمهور با اشاره به تدوین نقشه جامعه علمی کشور گفت: سالهای طولانی در شورای انقلاب فرهنگی در خصوص فلسفه علمی بحث بود اما امروز نقشه جامع علمی کشور تدوین شده است و وظیفه تمام بخشهای مختلف در عرصه علم حداقل تا چند سال آینده تعیین شده است.
احمدینژاد با اشاره به تنظیم سند تحول آموزش و پرورش گفت: این سند یک افتخار است و قابل عرضه به تمام دنیا است. امروز به لطف خداوند در این برنامه تمام برنامههای اجرایی و همچنین تکالیف آموزش و پرورش برای دهههای متوالی مشخص شده است البته این تنها محدود به آموزش و پرورش نیست بلکه در اقتصاد نیز قانون اصل ۴۴ و برنامههای مرتبط با آن تنظیم شده است که از افتخارات کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تغییر ساختار در نظام آموزش و پرورش کار بزرگی بود، گفت: برخیها تصور میکردند که تغییر در نظام آموزش و پرورش کار نشدنی است که دلیل آن دو مسئله بود، اول نشناختن نظام آموزش و پرورش و دوم اینکه برخی به توانمندیهای جامعه آموزش و پرورش باور نداشتند.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به اینکه برخیها اینگونه تصور میکنند که در نظام باید تصمیماتی گرفته شود، که تا حد ممکن حساسیت ایجاد نکند، گفت: باور من این است که باید کاملا برخلاف این جهت حرکت کرد و آن تصمیم هرچقدر انقلابیتر باشد آن تصمیم مطلوبتر و بیشتر مورد نظر ملت است.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه تصمیمگیری برخلاف این جهت نوعی توهین به ملت است، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران متعلق به ملت است و بر اساس اصل ۶ قانون اساسی کشور بر اساس اراده ملت اداره میشود و هر تصمیمی که بنا بر اراده ملت گرفته شود به طور حتم برای کشور ثمرات فراوانی خواهد داشت.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به فضل الهی و در آیندهای نزدیک به شرایط آرمانی خود نزدیک میشود، گفت: به نظر من دنیا میتواند از این نظام الگوبرداری کند و تک تک فرزندان این سرزمین که از نظام آموزش و پرورش بیرون میآیند انسانهایی صادق، پاک و آرمانی باشند.
احمدینژاد در پایان با بیان اینکه اگر کم و کسری از دولت وجود داشت آن را به بزرگواری خودتان ببخشید گفت: من به تواناییهای نظام آموزش و پرورش ایمان دارم و باور دارم که روزهای بهتر و روشنتری در پیش رو دارد.
پیش از سخنرانی رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش به بیان گزارشی از تلاشهای یک ساله وزارت آموزش و پرورش در عرصههای مختلف پرداخت.