پیام حماسه ۹۲: تردید؛ رمز ناکامی اصولگرایان
یاسر انصاری
26 خرداد 1392 ساعت 10:45
اگر تردید عمومی نسبت به دولتمردان را یکی از ریشههای رفتار انتخاباتی حماسه ۹۲ بدانیم که البته ناشی از آگاهی مردم نسبت به انحراف دولت دهم از مسیر ولایت و بیتوجهی به حل مشکلات مردم در دو سال گذشته بود و درون خود نوعی بدبینی عمومی را نسبت به دوگانگی رفتار و عمل در دولت ایجاد کرد، باید توجه داشته باشیم که در این انتخابات شاهد نوع دیگری از تردید نیز بودیم.
تردید در میان خواص اصولگرایان در شکلی بیسابقه قبل از انتخابات بروز کرد این نوع تردید ریشه در عدول از منطق رفتار انتخاباتی اصولگرایی یعنی «اصل انتخاب اصلح» و وارد شدن در «تردیدگاه نظرسنجی و ائتلافهای سیاسی» داشت. با این خطای راهبردی که شائبه سازماندهی شده بودن توسط برخی عناصر جبهه اصولگرایی را در اذهان نیروهای خودی ایجاد میکرد عملا نیروهایی که بایستی خود بخشی از آفرینش حماسه سیاسی و منشاء الهام بخشی در جامعه مخاطبین خود باشند بجای معرفی و تبلیغ کاندیدای اصلح مورد نظر خود که برای خود و جامعه مخاطبینشان حجت شرعی محسوب میشد و ضمن تشویق به افزایش مشارکت نسبت رای بیشتری را هم به سرجمع اصولگرایی می افزود، صرفا براساس محاسبات مادی هرکس به دنبال نظرسنجی و پیشگویی زمان ائتلاف فرضی فلان نامزد با نامزد دیگر و گمانه زنی برای پیدا کردن صالح مقبول بود.
بدینسان نیروهای فعال جبهه خودی که هریک باید همچون گلوله انرژی به میان مردم شهر و روستا و اقشار مختلف ملت میرفت، هریک در کنج بیعملی تردید منتظر مشخص شدن مقبول فرضی از دل نظرسنجیهای مادی و یا ائتلافهای موعود و موهوم تا روز رای گیری شده و در بهترین حالت تبدیل به تماشاگرانی برای حماسه سازی دیگران شدند.
این یعنی تقلیل ماموریت شبکه توده ای از مبلغان پیام انقلاب اسلامی تا سطح عده ای تک نفر رای دهنده عادی نه به اصلحی که خود قبول دارد و به معرفی آن افتخار میکند بلکه به مقبولی هر لحظه مورد تردید که از روی اضطرار و از ترس بدتر شدن اوضاع و آسمان ریسمان بافیهای مادی و سیاسی باید تازه شخص خود را قانع کند که به وی رای دهد یا خیر.
متاسفانه هشدار دو روز قبل از انتخابات رهبری عزیز مبنی بر انتخاب براساس حجت شرعی، توکل و دوری از محاسبات مادی [که دیگران بهتر انجام میدهند] هم حتی عده ای از مدعیان اصولگرایی را به خود نیاورد و همچنان تحلیلهای مادی و بازی در زمین دیگران را ادامه دادند.
نهایتا این فضای تردید بود که بسیاری از اصولگرایان را از ریشه های محکم خود یعنی از انجام تکلیف برمبنای حجت شرعی باز داشت و طبیعتا فضای فارغ از انجام تکلیف الهی مستعد این است که به راحتی در پازل دیگران توسط رسانه ها و ماهواره مورد تاثیرگذاری و جهت دهی قرار گیرد.
قطعا فارغ از نتیجه، این انتخابات آزمونی بود برای اصولگرایی همه دوستان اصولگرا و برنده واقعی آن کسانی بودند که باوجود وساوس و تبلیغات خودی و غیرخودی از مسیر انجام تکلیف شرعی غافل نشدند و با احتساب نتیجه آن درواقع فرصتی است برای مرور خطاها و رفع نقاط ضعف و تقویت جبهه مردمی پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی و ایجاد ظرفیتهای جدید درون نظام اسلامی در مسیر تمدن اسلامی.
طی دو- سه سال گذشته با مشاهده اعوجاجات متعدد در رفتار دولتمردان، خوشبختانه مردم انقلابی کشور به خوبی درک کرده اند که سرنوشت خود را به سرنوشت دولتها گره نزنند بلکه از ظرفیتهای هر دولت برای پیشبرد مسیر انقلاب اسلامی بهره ببرند و با حفظ هوشیاری و بصیرت رفتار دولتمردان منتخب خود را با توجه به معیارهای رهبری عزیز بسنجند و مطالبه کنند.
کد مطلب: 15121
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcjvvev.uqei8zsffu.html
خط نيوز
http://khatnews.com