وقتی چادر مشکی افتخار زن غربی می‌شود؛

افتخاری که با چادر نصیب زن غربی شد

15 فروردين 1394 ساعت 21:38

حجاب اسلامی یکی از مقولاتی است که در دنیای امروز توجه زیادی به آن می‏‌‏شود و وقتی ‏دلایل رعایت آن را از زبان زنان تازه مسلمان می‌شنویم، ارزش واقعی آن بیشتر مشخص ‏می‏‌‏شود.‏


به گزارش خط نیوز، حجاب اسلامی یکی از ویژگی‌های زن مسلمان است؛ حجابی که نه محدودیت و محصور بودن را برای او در پی دارد بلکه عاملی است برای رشد و تعالی بانوی مسلمان در محیط اجتماع، فارغ از خصوصیات زنانه و به دور از برانگیختگی‌های جنسی، حجاب زنان و بعضا مردان البته ریشه در ادیان ماقبل اسلام دارد چه اینکه در بسیاری فرهنگ‌ها و تمدن‌های پیشین که هزاران سال قبل از ظهور اسلام وجود داشتند هم زنان به ویژه در میان طبقات بالا و اشراف، دارای حجاب بوده‌اند و پوشیده بودن، یکی از خصوصیات بانوان درباری و دارای شأن و مقام بالای اجتماعی محسوب می‌شده است.


پس از رنسانس و با توسعه فرهنگ و اندیشه مادی‌گرایانه و نیز نگاه کالامحور به گوهر وجودی انسان خاصه جنس زن، برهنگی و بی‌حجابی نیز به تدریج در تار و پود زندگی غربی رواج یافت تا آنجا که بانوان کشورهای اروپایی و آمریکایی طی تنها یک سده، لباس‌های زنان را به کنار نهاده و تیپ و ظاهری کاملا مردانه یافتند و در عرض سه دهه پایانی قرن بیستم نیز، برهنگی آشکار بر جوامع مغرب زمین سایه افکند و پوشیدگی، به تابویی برای زن امروزی دنیای غرب تبدیل شد.


با این حال و با موج جدید اسلام شناسی و اسلام خواهی در جهان که کشورهای غربی هم نتوانستند با وجود تلاش‌های همه جانبه و به راه انداختن پروژه‌های اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی، از شدت آن بکاهند، مردم مغرب زمین را مورد تاثیر خود قرار داد و در این بین، زنان و دختران اروپایی و آمریکایی به تدریج با حجاب و آثار و برکات آن آشنا شدند چه اینکه امروز می‌بینیم بسیاری از بانوان غربی با وجود محدودیت‌های سختگیرانه در کشورهای خود، از پوشش روسری و حتی چادر استفاده می‌کنند و ابایی از این ندارند که در مقابل بر نداشتن حجاب، از تحصیل، کار و حتی حقوق اجتماعی محروم شوند.


این افراد گاهی در برنامه‌های تلویزیونی داخل و خارج ایران حضور می‌یابند و دلایل با حجاب شدن خود را شرح می‌دهند و اینکه چگونه راه سعادت و نجات را یافته اند و حاضر نیستند همچون کالایی ساده در مکاره بازار غرب، گوهر وجودی خود را در معرض خرید و فروش قرار دهند.


اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم امسال در اقدامی جالب و تحسین برانگیز، مجموعه نمایشگاهی «چرا با حجاب شدم» را در قالب طرح آرامش بهاری و به عنوان یکی از غرفه‌های خیمه‏‌‏های معرفت خود در بقاع متبرکه شاخص شهر کریمه اهل بیت(س) برپا کرده است.


در این مجموعه نمایشگاهی، پوسترهایی حاوی سخنان این زنان در بیان دلیل گرایش به اسلام و حجاب به نمایش گذاشته شده که مرور برخی از آنها خالی از لطف نیست.


آیدا یاشرویج، مبلغ شیعه بوسنیایی که در یک خانواده مسلمان سنی متولد شده و دارای شش خواهر و سه بردار است، در ۱۰ سالگی بازیگر تئاتر و غیر محجبه بود می‏‌‏گوید: «به صورت اتفاقی در مراسمی که مربوط به حضرت زهرا(س) بود حضور یافتم و مورد تاثیر این بانوی بزرگوار، حجاب اسلامی را برگزیدم؛ اکنون در رشته روانشناسی و معارف اسلامی مشغول به تحصیل در حوزه علمیه قم هستم. نعمت زندگی در ایران نعمت بزرگی است چرا که هر کس به راحتی می‏‌‏تواند حجاب را انتخاب کرده و در کنارش آزادی داشته و در کارهای اجتماعی مورد دلخواه خود وارد شود، زنان مسلمان ایرانی می‏‌‏توانند به عنوان زنان نمونه جهان نقش ارزنده‌ای در اشاعه فرهنگ حجاب داشته باشند».


با انتخاب حجاب هیچ محدودیتی احساس نمی کنم

سهیلا آرین، از کودکی به آمریکا رفته، آنجا تحصیل و ازدواج کرده است؛ آنطور که خودش می‏‌‏گوید همیشه متمول بوده‌‌اند و در زندگی‌‌اش چیزی کم نداشته ولی یک روز که برای ورزش در پایین تپه‌‌‌ای که منزلش در آن قرار گرفته بود می‌‌رفته، نوار موسیقی هر روزه‌ اش را بر می‌‌دارد تا در حین پیاده ‌روی گوش کند اما نوار مذهبی با نوار موسیقی اشتباه شده بوده و آنجا بود که سهیلا، آیه‌ای از قرآن را می‌شنود و دگرگون می‏‌‏شود.


وی می‏‌‏گوید: «بعد از انتخاب حجاب حس کردم صاحب دارم، دوست دارم در مقابل این همه نعمت‌هایی که خداوند به من داده، بندگی او را بکنم چون واقعا تا آن لحظه که من حجاب را انتخاب نکرده بودم فهمیدم که زندگی نکردم، زندگی نکردم چون بندگی نکردم. من با انتخاب حجاب، هیچ احساس محدودیتی نمی‌کنم؛ احساس می‌کنم که یک قدم از زمین بالاتر رفته‌ام. وقتی که دفعه اول با حجاب به آمریکا برگشتم دوستانم به دیدنم آمدند، یکی از آنها در حضور جمع به من گفت سهیلا، این چیه روی سرت گذاشتی و من همان لحظه گفتم اینو میگی؟ این تاج بندگی منه، این حجاب منه، تاج بندگی من به عنوان یک زن شیعه مسلمان».



غرب باید با زندگانی اهل بیت(ع) آشنا شود

دایانا بیتی، بانوی ۳۹ ساله شیعه شده آمریکایی است که در دبیرستانی در ایالت کلرادوی آمریکا، ریاضی تدریس می‏‌‏کند، درباره حجاب می‏‌‏گوید: «تا زمانی که حجاب را شخصا تجربه نکرده بودم، قادر به تحسینش نبودم. غرب هم باید با زندگانی و روش اهل بیت(ع) آشنا شود تا ظرفیت حقیقی اسلام را دریابد».


مونیکا‌هانگسلم دیگر بانویی است که در این نمایشگاه به دلایل و افکار او پرداخته شده؛ او ساکن اوسلوی نروژ است. این بانوی تازه مسلمان درباره اهمیت حجاب برای یک زن می‏‌‏گوید: «اسلام به کرامت و آزادی زن توجه شایانی داشته است. آزادی در نظر غربی‏‌‏ها آن است که زن بدون لباس در خیابان راه برود در حالیکه این تعبیر نادرستی از آزادی است، معتقدم که اسلام آزادی واقعی را به زن داده است و به عقیده من حجاب نه تنها اهانت به زنان نیست، بلکه حجاب را برای راحتی زن امری ضروری به شمار می‌آورم».


«حسین(ع) نامی است که پس از شنیدنش شیعه شدم و حجابم را به هیچ قیمتی بر نمی‌دارم»؛ خانم ایوت گنزالس که بعد از مسلمان شدن نام زهرا را برای خود انتخاب کرده بانوی شیعه آمریکایی است که همراه همسر و فرزندانش به ایران مهاجرت کرده و در مشهد مقدس زندگی می‏‌‏کند.


ایمان باید همراه با دانش و علم نسبت به دین باشد

وی درباره مشکلات یک مسلمان در جامعه آمریکا می‏‌‏گوید: «وقتی با پوشش اسلامی به مدرسه می‌رفتم با برخورد نامناسب همشاگردی‌ها و دیگر بچه‌های مدرسه مواجه می‌شدم و حتی گاهی اوقات در مسیر مدرسه، آب دهان بر روی من می‌انداختند و می‌گفتند اگر می‌خواهی اذیت نشوی باید حجابت را برداری و بدون پوشش وارد مدرسه شوی که البته پذیرش این موضوع برای من بسیار سخت بود؛ اعتقاد من بر این است که ایمان داشتن کافی نیست بلکه این ایمان باید همراه با دانش و علم نسبت به دین باشد تا بعدا حجابمان را برنداریم و دچار سردرگمی نشویم».


مریم فاضلی (ورونیکا) بانوی شیعه آلمانی هم در مورد حجابش می‏‌‏گوید: «زیر این چادر مشکی هم ارزش پیدا کردم و هم کرامت؛ کرامتی که جز زیر این سیاهی جای دیگری پیدا نمی‏‌‏شود. من اوایل که مسلمان شده بودم نماز می‌خواندم و روزه می‌گرفتم ولی حجاب نداشتم به همین دلیل به آرامش هم نرسیده بودم؛ حجاب برای زن جهاد است و این یک مسئولیت است و فقط یک تکه پارچه به عنوان روسری نیست، این به دنیا نشان می‌دهد که ما مسلمان هستیم، حجاب برای من یک تولد دوباره بود از این رو دوباره شهادتین را گفتم و اشک ریختم؛ در قم و در کنار سفره اهل بیت(ع) بود که مذهب تشیع را درک کردم و زیباترین لحظه زندگی ام هم این است که چادر نماز برسر می‌گذارم و در مقابل درگاه خداوند دست نیاز دراز می‌کنم».



برای نخستین بار در مشهد مقدس حجاب فاطمی بر سر کردم

خانم‌هانسو کوهوشیون بانوی ژاپنی است که به مذهب تشیع گرویده و نام خود را به فاطمه هوشینو تغییر داده است. این بانوی شیعه می‏‌‏گوید: «من قبل از مسلمان شدن حجاب صحیحی نداشتم پس از اینکه با دین اسلام آشنا شدم حجاب خود را با روسری و مانتو اصلاح کردم که مورد مخالفت شدید اطرافیانم قرار گرفت، به دلیل شرایط سختی که داشتم مجبور شدم به ایران مهاجرت کنم؛ وجود شوهرم و مقام معظم رهبری از دیگر دلایل من برای مهاجرت به ایران بود. برای نخستین بار در مشهد مقدس، حجاب فاطمی یعنی چادر بر سر کردم و از اینکه این پرچم مشکی را که شهدا در این مورد در وصیت نامه‌های خود به آن تاکید بسیاری کرده‌اند را به خوبی توانسته ام حفظ کنم بسیار خرسند و شادمان هستم. ابتدا چادر سر کردن برایم سخت بود ولی الان دیگر نمی‏‌‏توانم از آن جدا شوم. چادر به من فهماند نگاه دیگران مهم نیست، نگاه خداوند مهم است. حجاب فقط برای دین اسلام نیست، یک ارزش بشری است و اگر حجاب و عفاف نداشته باشیم، در واقع حرمت خداوند را می‌شکنیم و در نتیجه حرمت خودمان هم شکسته می‏‌‏شود».


لیلا حسین نام زنی است که در مصاحبه‌ای گفته بود به خاطر شیفتگی به زیبایی‌های حجاب، از دین یهود به دین اسلام مشرف شده و حجاب کامل را برگزیده است. او چند سالی است که به اسلام گرویده در حالیکه در جامعه‌ای یهودی‌نشین زندگی می‌کرده است.


لیلا حسین می‏‌‏گوید: «هرچند ما با نوعی تنفر نسبت به مسلمانان بزرگ شده بودیم اما همیشه شیفته زنان محجبه بودم و آنها را خیلی پاک و باوقار می‌دیدم؛ از نظر من آنها زیبایی خاص خودشان را داشتند. در قرآن و بسیاری از سنت‌های پیامبر اکرم(ص) به اهمیت حجاب و شناخته شدن به عنوان مسلمان برای کسب احترام اشاره شده است و من حاضر نبودم که آن را کنار بگذارم چرا که برای من چیزی بیشتر از پوشیدن لباس است».


در اسلام ارزش زن به خاطر شخصیت و اخلاق است

خانم لنا متیه بانوی شیعه دانمارکی است که بعد از آشنایی و ازدواج با همسر ایرانی‌اش، اسلام را پذیرفت و شیعه شد و نام سمیرا خادم را بر خود گذاشت. او تاکنون چندین کتاب از جمله نیمی از قرآن، دعای کمیل، حقوق زن در اسلام نوشته شهید مطهری و … را به زبان دانمارکی ترجمه کرده که با استقبال خوبی از سوی مسلمانان این کشور رو به رو شده است.


وی کتاب حقوق زن در اسلام از دیدگاه امام علی(ع) را به وزیر خارجه دانمارک که یک خانم است هدیه داد. خانم خادم معتقد است زیبایی اسلام در حقوقی است که به زنان داده و برایشان احترام و حق بزرگی ایجاد کرده در حالیکه در غرب، زن یک موجود اسیر است.


وی در این زمینه می‏‌‏گوید: در اسلام زن را به خاطر شخصیت و اخلاق و عقلش نگاه می‌کنند نه بدن و آرایشش و این نعمت بزرگ اسلام برای زنان مسلمانان است. متاسفانه وقتی می‌بینم در ایران بعضی زنان به چه شکلی حجاب خود را به حراج گذاشته‌اند ناراحت می‌شوم. اسلام دین آرامش دهنده است و برای همین اسلام را پذیرفتم چون بیش از همه نور حضرت فاطمه زهرا(س) بر قلبم نشست و به من آرامش خاطر داد».


نذر کردم تا مسلمان شوم

خانم مارگارت مارکوس محقق آمریکایی، تحصیل کرده در دانشگاه نیویورک که بعد از مسلمان شدنش، نام مریم جمیله را برای خود انتخاب کرده می‏‌‏گوید: «در حین تحصیل مریض شدم و مدت دو سال در بیمارستان بستری بودم در آنجا بود که نذر کردم خوب شوم تا زودتر به اسلام و مسلمانان بپیوندم. بیماری من به طور غیر منتظره‌ای بهبود یافت و پس از مرخصی از بیمارستان در شهر نیویورک به دنبال پیدا کردن مسلمانان به جستجو پرداختم و با شریف‌ترین افراد مسلمان برخورد کردم و با کمال افتخار اسلام آوردم.


حرف اول و آخرم علی(ع) است

این بانوی مسلمان آمریکایی تاکنون آثاری نیز به رشته تحریر درآورده که از آن جمله می‏‌‏توان به نقش اسلام در برابر غرب، منشور نهضت اسلامی، اسلام و غرض ورزی‌های خاورشناسان، اسلام و مدرنیسم، اسلام در تئوری و عمل، اسلام در برابر اهل کتاب، اسلام مورد حمله از خارج و داخل و تمدن غرب بالذات محکومت است اشاره کرد.


خانم اوز دونوش ۲۸ ساله متولد آنکارا، اهل ترکیه است. وی در ۱۶ سالگی مذهب جعفری را شناخت و به گفته خودش زمانی واقعا شیعه شد که امیرالمومنین علی(ع) را شناخت. او توانست خواهران خود را مورد تاثیر قرار دهد و آنها را نیز به مذهب تشیع مشرف کند. خانم اوزدونوش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی است و در مورد حجابش می‏‌‏گوید: «وقتی نام حضرت زهرا(س) را می‌شنوم فقط غصه می‌خورم، خیلی ناراحت می‌شوم، ایشان در جوانی چقدر سختی و رنج کشیدند. ان‌شاءالله ایشان مرا به خاطر اشک بر علی(ع) شفاعت کنند، حرف اول و آخرم علی است».


دیانا تران گوسو (هاجر حسینی) در خانواده‌ای مسیحی کاتولیک در ایالت تگزاس به دنیا آمد. در ایام جوانی به کار تبلیغ دین مسیحیت در کلیسا مشغول بود که با دین اسلام آشنا شد و پس از مطالعه و تحقیق، اسلام را به عنوان دین خود برگزید. وی در مورد اهمیت حجاب می‏‌‏گوید: «حجاب یک قسمت از طرح کاملی است که اسلام برای زندگی کردن انسان معرفی کرده است. وقتی می‌بینم حجاب می‏‌‏تواند مرا از چه فاجعه‌هایی نجات دهد اعتماد به نفس خاصی پیدا می‌کنم و حس خوبی به دست‌ می‌آورم که مرا قوی و استوار می‏‌‏کند».


ارزش واقعی زن در اسلام مشخص می‏‌‏شود

صوفیا کاسترو بانوی شیعه آرژانتینی که نام خویش را به زهرا کاسترو تغییر داده اهل شهر بوئنوس آیرس پایتخت این کشور است. وی در مورد تبلیغات دروغین رسانه‌های غربی می‏‌‏گوید: «زنان در آرژانتین بسیاری از مسائل را وارونه می‌بینند؛ از طریق رسانه‌های یک آزادی دروغین به آنها وعده داده می‏‌‏شود. چیزی که برای زنان آرژانتینی و به طور کلی برای زنان غربی مهم است وضعیت ظاهری و حضور فیزیکی است. زنان غربی فکر می‌کنند وقتی بتوانند با ظاهری بی‌حجاب و عرض اندام در جامعه ظاهر شوند به آزادی رسیده‌اند و ارزش پیدا کرده‌اند و بیشتر ارزش آنها جنسیتی است».


وی همچنین خطاب به زنان مسلمان می‏‌‏گوید: «شما زنان مسلمان الگوهایی برای زنان دنیا هستید، فرزندانی را تربیت کنید که در آینده سرباز امام زمان(عج) خواهند بود».


مجذوب شخصیت علی بن ابیطالب(ع) شدم

خانم زینب تیلور ماجرای اسلام آوردن و شیعه شدنش را چنین شرح می‌دهد: «در سنین جوانی به دنبال معنویت اصیل می‌گشتم. یک روز چشمم به کتابی به زبان انگلیسی افتاد که سه مقاله درباره معرفی امیرالمومنین علی بن ابیطالب(ع) بود و نویسنده مقالات، امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی و شهید مطهری بودند. با مطالعه این کتاب مجذوب شخصیت امام علی(ع) شدم و همین جاذبه سبب شد تا درباره دین اسلام و حضرت محمد(ص) مطالعاتم را آغاز کنم و در نهایت مسلمان شدم، بعد به سراغ مذاهب مختلف اسلامی رفتم. آن علی را که من شناخته بودم در هیچ کدام نیافتم تا اینکه به تشیع رسیدم».


خانم تیلور در راستای تبلیغ دین اسلام و مذهب تشیع، مدرسه‌ای با نام «مدرسه اسلامی امام مهدی(عج) در استرالیا تاسیس کرده که پذیرای ۱۴۰ دانش آموز است.


حجاب وسیله ای است برای نزدیک شدن به خالق

خانم جنه الحیدری بانوی تازه مسلمان و شیعه کانادایی است که در اونتاریو زندگی می‏‌‏کند. او نویسنده و تصویرگر کتاب‌های کودکان است و داستان آخرین کتابش با نام «نخستین حجاب ضحی» روایت‌گر زندگی دختربچه مسلمانی است که در برای نخستین بار بعد از رسیدن به سن تکلیف شرعی، حضور با حجاب در جامعه را تجربه می‏‌‏کند. وی همچنین مدیر سایتی است که به تازه مسلمانان سراسر جهان اطلاعات لازم در مورد دین مبین اسلام را می‌دهد. این بانوی شیعه می‏‌‏گوید: «نخستین باری که در جامعه با حجاب ظاهر شدم برایم بسیار سخت بود چون هیچ زن مسلمان و با حجاب دیگری در اطراف من زندگی نمی‌کرد اما من می‌خواستم این بار به جامعه نشان دهد که من مسلمان شده و در راهی که قدم گذاشته‌ام محکم هستم ولی بعدها به این نتیجه رسیدم که حجاب ارزشی است برای خودم چرا که وسیله‌ای برای نزدیک‌تر شدن به خالقم خواهد بود».


به حجاب خودم افتخار می کنم

گلندا اوربین که نام سمیه رنجبر را بعد از مسلمان شدن برای خود انتخاب کرده، دختر جوان آمریکایی از خانواده‌های متعهد و مقید به مذهب کاتولیک بود که متاثر از جذبه انقلاب اسلامی و مهمتر از آن شخصیت امام خمینی(ره) به اسلام علاقه پیدا کرد و پس از طی فراز و نشیب زیاد و تحمل سختی‌های فراوان مسلمان و شیعه شد. گلندا در رعایت حجاب و پوشش به قدری مقید است که اگر کسی نداند تصور نمی‏‌‏کند او آمریکایی مسلمان شده است. وی بعد از اینکه مسلمان شد به دلیل داشتن حجاب از دانشگاه اخراج شد. گلندا در مورد حجابش می‏‌‏گوید: «من حاضرم سختی حجاب را در شرایط مختلف تحمل کنم اما آن را برای لحظه‌ای هم که شده از سر بر ندارم چون حفاظ امنی برای خودم است. در ایران خانم‌های محجبه ارزش و احترام بیشتری دارند هرچند برخی اصلا حجاب را رعایت نمی کنند و خود را در معرض دید نامحرم قرار می دهند».


زینب ترلاک بانوی تازه شیعه شده ترکیه‌ای است که در دانشگاه جامعه المصطفی در رشته فلسفه اسلامی تحصیل می‏‌‏کند. وی می‏‌‏گوید: «به دلیل نقاط ضعفی که در اعتقادات خودم می‌دیدم در ایران ماندم، مطالعه کردم و شیعه شدم. کتب اهل سنت را مطالعه می‌کردم و همواره به خودم می‌گفتم چرا امام ندارم و چگونه بدون امام زندگی کنم؟ به دلیل ممنوعیت حجاب در دبیرستان، در منزل درس خواندم و در همان دوران حافظ کل قرآن شدم. بسیاری از خواهران مسلمان به دلیل ممنوعیت حجاب اذیت شده‌اند و یکی از خواهران به دلیل کتک خوردن فرزند خود را از دست داد و به دلیل سخت‌گیری از کشور ترکیه مهاجرت کرد ولی من بر این عقیده هستم که همانطور که خدا به نماز امر کرده، به حجاب هم امر کرده و در هر حال باید رعایت شود».


دینا زیبایی بانوی تازه شیعه شده آلمانی هم که در جامعه الزهرا(س) قم در یکی از رشته‌های حوزوی مشغول تحصیل است در مورد مسئله حجاب می‏‌‏گوید: «وقتی مسلمان شدم حسرت خوردم که چرا چند سال از عمرم را در غفلت گذراندم و لذت داشتن حجاب را از دست داده‌ام و حتی یک بار هم دلم نخواست به آن روزها برگردم».


با چادر مشکی احساس آزادی بیشتری می‌کنم

آرمینا‌هاسایک دانشجوی بوسنیایی ساکن قم است که چند سالی است به دین مبین اسلام و مذهب تشیع گرویده؛ وی به شناخت خود از اسلام اشاره می‏‌‏کند و می‏‌‏گوید: «داستان حضرت ابراهیم(ع) و جریان عاشورا مرا بسیار متحول کرد و من به اسلام روی آوردم. اصل حجاب و عفاف در همه ادیان وجود داشته و فقط مربوط به زمان پیامبر اسلام(ص) نیست. گروه‌های متمدن همیشه پوشش داشته‌اند، همواره در طول تاریخ گروه‌های غیر متمدن فاقد پوشش بوده‌اند. من با چادر مشکی خیلی احساس آزادی بیشتری می‌کنم به طوری که وقتی در تعطیلات به بوسنی می‌روم، دلم برای چادر مشکی تنگ می‏‌‏شود».


حجاب کارت شناسایی بانوان مسلمان است

ماری‌هاسکی بانوی تازه مسلمان آمریکایی که دختر یک کشیش پروتستان است می‏‌‏گوید: «حجاب یک ارزش و کارت شناسایی بانوان مسلمان است؛ دشمن از راه‌های مختلف وارد شده و نباید بگذاریم ایمان ما را بگیرد؛ موضوع حجاب در انجیل هم آمده ولی متاسفانه تفسیر غلط کشیش‌ها از حجاب سبب شده که بین بانوان اجرا نشود».


کد مطلب: 34931

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcjvhet.uqextzsffu.html

خط نيوز
  http://khatnews.com