نخستین گزارش بانک مرکزی دولت یازدهم
پس از وعده ۱۰۰ روزه گرانیها همچنان ادامه دارد!
روزنامه وطن امروز , 14 آذر 1392 ساعت 0:35
نخستین گزارش بانک مرکزی بعد از ارائه گزارشهای ۱۰۰ روزه اقتصادی نشان از تداوم گرانیها دارد. البته با توجه به توقف رشد تورم که مورد ادعای بانک مرکزی است انتظار میرود در هفتههای آتی رشد قیمتها متوقف و نرخ کالاها تثبیت شود.
طبق گزارش بانک مرکزی، قیمت ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۸ آذرماه با فراز و فرود همراه شده، به نحوی که برنج یک ساله ۱/۵۱ درصد، حبوب ۵/۵۷ درصد، میوههای تازه ۱/۲۱ درصد، تخممرغ ۸/۲۶ درصد، لبنیات ۱/۱۹ درصد و روغن نباتی ۲/۲۲ درصد گران شد. بانک مرکزی فهرست گرانی و ارزانی کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را در هفته منتهی به هشتم آذرماه در تهران منتشر کرد که براساس آن طی یک سال گذشته نرخ لبنیات ۱/۱۹ درصد، تخممرغ ۸/۲۶ درصد، برنج ۱/۵۱ درصد، حبوب ۵/۵۷ درصد، میوههای تازه ۱/۲۱ درصد، سبزیهای تازه ۵/۵۸ درصد، گوشت قرمز ۵/۳۸ درصد، گوشت مرغ ۷/۳۶ درصد، قند و شکر ۹/۲۲ درصد، چای ۳۲ درصد و روغن نباتی ۲/۲۲ درصد افزایش یافته است. لازم به یادآوری است که در هفته مورد بررسی قیمت برخی از گروههای کالایی از جمله میوههای تازه نسبت به هفته و ماه قبل کاهش یافته است به نحوی که میوههای تازه نسبت به هفته قبل ۹/۴ درصد و نسبت به ماه قبل ۲۰ درصد ارزان شده است. در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه معادل ۶/۰ درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل ۸ /۰ درصد کاهش یافت و شانهای ۸۲۰۰۰ الی ۱۱۰۰۰۰ ریال فروش میرفت. در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک معادل ۱/۰ درصد افزایش ولی قیمت برنج داخله درجه دو ۲/۱ درصد کاهش داشت. در گروه حبوب، بهای تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود. در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه دو، خربزه و هندوانه عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت سیب قرمز و سیب زرد تخم لبنان به ترتیب معادل ۴/۴ درصد و ۷/۳ درصد و انگور ۹/۳ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰/۴ درصد تا ۴/۱۳ درصد کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت سیبزمینی بدون تغییر بود. بهای گوجه فرنگی معادل ۴/۵ درصد، لوبیا سبز ۹/۲ درصد و سبزیهای برگی ۱/۱ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۳/۲ درصد تا ۱/۵ درصد کاهش داشت. در هفته مورد گزارش، بهای گوشت گوسفند ثابت بود. قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل ۲/۰ درصد و گوشت مرغ ۲/۵ درصد افزایش یافت. در این هفته بهای قند، شکر و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود و قیمت چای خارجی معادل ۲/۰ درصد کاهش داشت.
ادامه گزارش گروه کالایی
گزارش میدانی فارس هم حکایت از آن دارد در حالی که قیمت تخممرغ در بازار تهران شانهای ۸ تا ۹ هزار تومان است، برخی سودجویان قیمتهای ۹۹۰۰ تومان را اعلام میکنند که قیمت واقعی نیست. بنابر این اعلام تفاوت قیمت شانه تخممرغ بستگی به اندازه تخممرغ دارد که در یک کارتن تفاوت ۲ تا ۳ هزار تومانی پیدا میکند. هفته گذشته قیمت تخممرغ توسط اتحادیه مرغ تخمگذار به صورت دانهای ۳۲۰ تا ۳۳۰ تومان تعیین شد و همین مساله بهانهای برای برخی سودجویان شده تا قیمت شانه ۳۰ عددی تخممرغ را ۹۹۰۰ تومان نیز مطرح کنند. این قیمت از محاسبه ۳۰ عدد هر شانه تخممرغ با قیمت ۳۰۰ تومان است اما به نظر میرسد به دلیل عدم خرید از سوی مردم طی چند روز آینده قیمتهای فضایی که از سوی برخی مغازهداران مطرح شده است به قیمت واقعی ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان برگردد.
سبدکالایی رایگان برای نیازمندان
در همین حال رئیس اداره بودجه امور تولید و بازرگانی معاون برنامهریزی ونظارت راهبردي رياستجمهوري از نهایی نشدن رقم دقیق جامعه هدف دریافت سبدکالایی خبر داد و گفت: افراد تحت پوشش کمیته امداد و مددجویان این سبد را رایگان دریافت میکنند ولی هنوز درباره کارمندان تصمیمگیری نشده است. محمود ملکوتیخواه در گفتوگو با تسنیم خاطرنشان کرد: درباره آمار مددجویان حقوقبگیر کمیته امداد و تحت پوشش این کمیته، تناقضهایی وجود دارد و بهگفته خودشان حدود ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند و براساس آمارهای دیگری حدود ۴ الی ۵ میلیون نفر است، بنابراین باید رقم دقیق این افراد و این اختلافنظرها مشخص شود بعد درباره بار مالی آن صحبت کرد. ملکوتیخواه تصریح کرد: در این شرایط ابتدا باید آمار جامعه هدف و نحوه توزیع این سبدها که رایگان باشد یا یارانهای مشخص شود تا درباره بار مالی و هزینه آن بتوان تصمیمگیری کرد. البته کالاهایی که در این سبد قرار دارد همان کالاهایی است که سال گذشته توزیع شد از جمله برنج، روغن و گوشت و برخی کالاهای دیگر که هنوز نهایی نشده است، درباره گوشت نیز هنوز نسبت به نوع کیفیت آن به نتیجه نهایی نرسیدهایم.
کد مطلب: 22358
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcjote8.uqe8izsffu.html
خط نيوز
http://khatnews.com