"مرگ بر آمریکا" ترجمانی از نفرت یک ملت به مصداق ظلم

6 آبان 1392 ساعت 12:56

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت:"مرگ بر آمریکا ترجمانی از نفرین یک ملت" در برابر مصادیق ظلم است. بر حسب آیه قرآن و مضامین قرآنی نفرین بر ظالم در جایی که حقوق عمومی و دینی در کار است نه تنها جایز بلکه واجب و مستحب بوده و محبوب خداوند است.


عماد افروغ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی طی گفت‌وگویی به بیان نظرات خود در رابطه با برگزاری مراسم ۱۳ آبان، مذاکره با آمریکا و تحلیل وضعیت سیاست خارجی دولت یازدهم پرداخت و از جمع آوری طرح‌هایی که چهره خصمانه آمریکلا را نشان می‌دهد انتقاد کرد. مشرح این گفت‌وگو را در ذیل می‌خوانیم.

*قرائن نشان می‌دهد امسال ۱۳ آبان با شکوهی خواهیم داشت و پربارتراز سال های گذشته، شاهد شعار مرگ بر آمریکا خواهیم بود؛ البته برگزاری پرشکوه مراسم ۱۳ آبان و طنین شعار مرگ بر آمریکا اتفاقاتی نیست که به وسیله تیم هسته‌ای ما رخ داده باشد، بلکه به دلیل نوع نگاهی است که آمریکایی‌ها به ما داشتند و منشا بی اعتمادی‌ برای ما بودند.

* آمریکایی ها به رغم حسن نیت تیم هسته‌ای ما، متاسفانه مواضع بسیار خصمانه و غیر انسانی از خود بروز دادند؛ مواضعی که تقویت کننده همان رابطه گرگ و میش مورد نظر امام خمینی(ره) بود.

* متاسفانه برخی در ایران و با غفلت از موضع‌گیری‌های گذشته آمریکا و حتی با فراموشی مواضع گذشته خود، سعی کردند چهره دیگری از آمریکا نشان دهند؛ چهره‌ای که در واقع مغایر با واقعیت است. به هر حال نباید به آمریکا خوش بین باشیم و نسبت به برخی رفتارهای آنان ذوق زده شویم، و فراموش نکنیم که آمریکا چه قبل از آمریکا و چه بعد از آمریکا چه "رد امریکایی" از خودش در ایران به جای گذاشته است.

* ما نباید مثلا به نام اینکه می‌خواهیم مسائل داخلی خود را سامان دهیم و به مسائل معیشتی خودمان توجه کنیم از دشمن اصلی خود غافل شویم و یا اینکه فکر کنیم با دوست داشتن کسی که دشمن ما محسوب می‌شود، می توانیم مسائل داخلی خود را حل کنیم چراکه این فکر، اندیشه‌ای اشتباه است زیرا مسائل داخلی به سوءمدیریت‌ها و به بی توجهی به اخلاق و عدالت اجتماعی باز می‌گردد و ارتباطی به مسائل خارجی ندارد که البته مسائل خارجی هم تاثیرگذار است.

* حال باید در مقابل این تاثیر عامل خارجی چه کاری باید انجام داد؟ وقتی کشوری ظلم می کند و وقتی تعدی می کند آیا ما بایستی کرنش نشان بدهیم و منفعل باشیم و یا اینکه بر عزم جزم خود بیافزاییم و از این تهدید ظالمانه فرصت بسازیم؟

* آنچه که باعث می‌شود ما این پیش بینی را داشته باشیم که ۱۳ آبان باشکوهی خواهیم داشت هم به مواضعی که آمریکا از خودش نشان می‌دهدارتباط دارد -بویژه بعد از اینکه حسن نیت تیم هسته‌ای ما مشخص شد- و هم به مواضع برخی از افراد در داخل بازمیگردد که متاسفانه سابقه خصومت آمریکا را فراموش کردند و مواضعی گرفتند که به نظر من از آزادی خواهی و حریت و استقلال طلبی به دور است و توجیهاتی نیز برای آن علم می‌کنند که این توجیهات هیچکدام معتبر و موجه نیست.

* تحت هر شرایطی مواضع خارجی ما باید مبتنی بر اندیشه های امام و بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت مدنظر رهبر معظم انقلاب استوار باشد.

* در ارتباط با مذاکرات باید گفت؛ به دلیل اینکه این مذاکرات در پشت پرده انجام می‌شود و محرمانه است، ما نمی‌توانیم هیچ قضاوت روشنی کنیم. بنابراین باید با مواردی که در پشت پرده و محرمانه صورت می‌گیرد با احتیاط برخورد کنیم و سعی داشته باشیم اعتمادی هوشیارانه و حمایتی مشروط نسبت به تیم هسته‌ای خود صورت دهیم چراکه چون هم اطلاعات نداریم و هم مصالح ملی چنین اقتضائاتی دارد و هم اینکه رهبری معظم انقلاب بحثی درخصوص نرمش قهرمانه‌ مطرح کردند که تا حدودی دست مسئولین هسته‌ای را باز گذاشته است.

* ما باید احتیاط روشنفکرانه و احتیاطی که در چاچوب اصول انقلابی باشد را مدرنظر قرار دهیم زیرا ممکن است خدای نکرده به کسانی که ما اعتماد کردیم؛ نباید این اعتماد را می‌داشتیم.

* به هر حال ما اعتماد مشروط خود را از مذاکرات داریم اما آنچه که ما باید دنبال کنیم همان مواضعی خواهد بود که مبتنی بر مواضع عزت مدارانه‌ای است که از اول انقلاب بوده و کماکان هم باید در دستور کار باشد و از آن عدول نکرد.

* اگر جایی به کشور ما توهین شد باید پاسخگو باشیم و باید از حریم و عزت و استقلال کشور و انقلاب اسلامی دفاع کنیم و اجازه توهین به هیچکس ندهیم؛ این یک بحثی است که باید دنبال شود و امروز بنده نمی توانم بگویم دنبال نشده است که کماکان نیز مسئولان سیاست خارجی ما مواضعی را دنبال می‌کنند که بر آرمان‌های امام(ره) تکیه دارند.

* برخی افراد هستند که متاسفانه چراغ سبز نشان می‌دهند که حساب آنها جداست و ما در مورد این افراد نه احتیاط می‌کنیم و نه شک داریم زیرا کاملا آشکار است. نسبت به مسئولین هسته ای هم باید با احتیاط رفتار کرد زیرا اطلاعات کافی از آن موجود نیست و هم اینکه مصالح ملی و حمایت‌های رهبری اقتضائات خاصی دارد که ما باید به آن توجه کنیم.

* نشان دادن چهره غیرمعتمد آمریکا در موضوع شنود تلفن صدر اعظم آلمان بستگی به واکنش و مواضع ما دارد؛ این مسأله نشانه‌ای برای کسانی است که در داخل بی مهابا و مشتاقانه به سمت رابطه با آمریکا می‌روند.

* امروز هم کسانی که می‌گویند مسائل ما ربطی به ارتباط بیرونی ما با آمریکا ندارد بایستی ببینند چه اتفاقاتی در آمریکا رخ می‌دهد و جهان چه تصویری از آمریکا برای دیگران روشن می‌کند؛ این نشان می‌دهد که به دلیل منشا بی اعتمادی‌های موجود در آمریکا، نباید به آمریکایی‌ها خوش‌بین باشیم.

* شاخصه هایی که برای اعتماد می‌خواهیم خیلی روشن است و ابهامی ندارد؛ تحریم‌ها ناجوانمردانه و غیر انسانی است و باید برداشته شود و ما می‌گوییم حداقل برقراری رابطه با آنها باید این باشد که شرطی منصفانه در مورد ایران مطرح کنندو رابطه گرگ و میش وجود نداشته باشد.

* گذشته‌ها هرچه بوده است ما طلب خسارت نمی‌کنیم؛ ولی آمریکایی‌ها باید تحریم‌ها را بردارند تا ما بفهمیم آنها به دنبال یک گفتگوی برابر و منصفانه هستند و همانطوری که کشورها بایستی از عدالت کیفری در برابر حقوق بین الملل برخوردار باشند، ما نیز از این عدالت کیفری برخوردار هستیم. عدالت کیفری یعنی اینکه همه در برابر قانون یکسان هستند و به تبع آن نیز ما هم در برابر قانون یکسان باشیم.

* نگاه می‌کنیم می‌بینیم عدالت کیفری اتفاق نیفتاده است و اگر عدالت کیفری توسط برخی از کشورها حذف می‌شود باب ظلم است و برای مقابله با مصداق آن، حداقل کاری که یک ملت می‌تواند انجام دهد یک نفرین است؛ "مرگ بر آمریکا ترجمانی از نفرین یک ملت" در برابر مصادیق ظلم است. بر حسب آیه قرآن و مضامین قرآنی نفرین بر ظالم در جایی که حقوق عمومی و دینی در کار است نه تنها جایز بلکه واجب و مستحب بوده و محبوب خداوند است.

* اگر بیلبوردی در سطح شهر نصب شود که حکایت از سیاست‌های خصمانه آمریکا در قبال جهان و ما داشته باشد، نباید جمع شود ولی اگر بیلبوردهایی که ناظر به مذاکرات هسته‌ای است و به دلیل اینکه باید در مسأله هسته‌ای مقداری با احتیاط برخورد شود؛ بهتر است جمع‌آوری شود.

* بایستی بیلبوردهای را به سمت مسائل کلان‌تر برد و فارغ از مسأله مذاکره، چهره واقعی آمریکا را نشان داد؛ مثلا می‌توانیم خصومت آمریکا را در لانه جاسوسی به نمایش بگذاریم و می‌توانستیم پیوند آمریکا و صهیونیست را نشان دهیم.

*وقتی ما اطلاعاتی نسبت به موضوع مذاکرات نداریم باید یک مقداری عام‌تر به آمریکا نگاه کنیم. مثلا نگاه کنیم که آمریکا در منطقه چه کاری انجام می‌دهد و یا در عراق چه می کرد و یا در سوریه چه می‌کند و یا در گذشته در قضایایی مانند کودتای ۲۸ مرداد با ما چه کرد؟ همه اینها سوژه است و باید از این سوژه‌ها استفاده کنیم و چهره کریه آمریکا را نسبت به اهداف و منافع ملی خود و چه نسبت به اهداف ملی سایر کشورها در عرصه جهان به تصویر بکشیم./نسیم/


کد مطلب: 22078

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcivuar.t1ary2bcct.html

خط نيوز
  http://khatnews.com