همزمان با پایان اولتیماتوم قوه قضائیه؛
آغاز فاز اول "فیلترینگ هوشمند" شبکههای اجتماعی/ اولتیماتوم قوه قضائیه موثر واقع شد
1 آبان 1393 ساعت 19:24
با پایان اولتیماتوم قوه قضائیه و در حالی که کمتر از یک ماه از تصویب مدل مفهومی پالایش هوشمند مركز ملي فضايي مجازي میگذرد، شرکت ارتباطات زیرساخت، فاز اول فیلترینگ هوشمند شبکههای اجتماعی را کلید زد به طوری که امکان تفکیک و پالایش صفحات اینترنتی به صورت هوشمند فراهم شده و سایتهای مجرمانه به صورت کامل مسدود نمیشود.
به گزارش خط نیوز ؛ ۷ مهر ماه بود که مركز ملي فضايي مجازي به منظور بهرهگيري از خدمات مفيد شبكه جهاني اينترنت و برنامهريزي براي صيانت از آسيبهاي ناشي از آن، با هدف حمايت از طرحهاي علمي دانشگاهي، سيستم فيلترينگ هوشمند تصوير، فيلم و متن در موضوعات اخلاقي را بهره برداری کرد.
این مرکز تشخيص هوشمند محتواي درخواست شده كاربر با كاهش نرخ خطا را از مشخصههاي اين طرح عنوان کرد و یادآور شد: در اين نرمافزار به دليل امكان پالايش جزئي صفحات و ريزدانگي، پالايش صرفا بر صفحاتي اعمال ميشود كه به دليل محتواي نامناسب نياز به پالايش دارند و نيازي به بستن كل دامنه نيست.
این مرکز تاکید کرد: در مرحله اول، اين طرح با همكاري مشترك پژوهشكده فضاي مجازي دانشگاه شهيد بهشتي و سازمان تبليغات اسلامي (مؤسسه اطلاع رساني تبيان) در چندين مركز داخل كشور و همزمان به عنوان يك طرح صادراتي در خارج از كشور راه اندازي شده است و مراحل بعدي اين طرح در آينده نزديك اجرا خواهد شد.
اکنون شرکت ارتباطات زیرساخت به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از طرح و تصویب مدل مفهومی پالایش هوشمند در کمیسیون امنیت شورایعالی فضای مجازی تفاهمنامهای به منظور توسعه فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی براساس اصول و ضوابط فرهنگی و اجتماعی کشور امضاء شده و براساس آن مقرر شده است که فاز اول سامانه پالایش هوشمند فضای مجازی تا پایان خرداد سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری برسد.
این پروژه برای حداقلسازی عوارض مدل سلبی موجود که انسداد عمومی صفحات اینترنتی را در بر میگیرد و با توجه به گستره درخواستهای متعدد کاربران مبنی بر دسترسی به صفحات و اطلاعات علمی و تخصصی موجود در فضای اینترنت، طراحی و اجرایی میشود.
با اجرای مدل جدید، علاوه بر رفع نگرانیهای صاحب نظران فرهنگی و دینی و نهادهای ذیربط، محتوای موجود در صفحات اینترنتی شامل متن، عکس و ویدئو براساس نیاز واقعی طیف مخاطبان در لایههای مختلف دستهبندی و مدیریت میشود.
با بهرهگیری از این سامانه که به صورت هوشمند طراحی و اجرایی میشود امکان تفکیک، ممیزی و پالایش صفحات زیر مجموعه سایتهای اینترنتی فراهم شده و این سایتها به صورت کامل مسدود نمیشود.
لازم به ذکر است با اجرایی شدن این پروژه علاوه بر استفاده از ظرفیت علمی و دانش فنی شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی و دانشگاهی کشور در راستای بومی سازی فناوریهای نوین ارتباطی، انقلابی در مسیر صیانت فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی کشور صورت میگیرد.
۲۹ شهریور ماه امسال محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه با تعیین ضربالاجلی به وزارت ارتباطات اعلام کرد که ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکههای اجتماعی نظیر وآتس آپ، وایبر و تانگو شده اقدام عاجل صورت پذیرد.
محسنی اژهای در نامهای به وزیر ارتباطات اعلام کرده بود در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه های اجتماعی نظیر وآتس آپ، وایبر و تانگو شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکه های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل میآورد.
اکنون و با پایان یافتن فرصت یک ماهه اولتیماتومها موثر بوده و این وزارتخانه پس از رونمایی از ۲ نرمافزار به اصطلاح بومی "ساینا" و "بیسفون" اقدام به راهاندازی فیلترینگ هوشمند کرده است و این اقدام در حالی است که چگونگی راهاندازی این مدل فیلترینگ نیز از دیدگاه کارشناسان جای بسی تامل دارد و میزان کارآمدی آن در هالهای از ابهام است.
/خبرگزاری دانشجو
کد مطلب: 30510
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdciuwap.t1auz2bcct.html