هاليوود چگونه در خدمت سياست خارجي آمريكا قرار گرفت؟
شفاف , 12 آذر 1392 ساعت 12:09
این مطلب از سلسله مطالب (( باشگاه اندیشه )) و در راستای فرمایشات امام خامنه ای مبنی بر ایجاد کرسی های آزاد اندیشی می باشد و انتشار آن به معنای تایید محتوای آن نمی باشد؛
با وجود اينكه اين فيلم اصلا نشانه اي از سينماي حرفه اي را در خود نداشت ، به تصويري نمادين از حضور و تاثير گذاري سياست خارجه ايالات متحده بر صنعت سينماي اين كشور تبديل شد و دستان كارگردان به عنوان دستان سينماي آمريكا كه مي تواند شور و احساسات ميهن پرستانه را بار ديگر به اين كشور بازگرداند معروف شد.
شفاف: اوباما هفته گذشته به بهانه تشكر از كمك هاي مالي اي كه از طرف كمپاني هاي فيلمسازي دريافت كرده بود ، به يكي از كمپاني هاي قديمي فيلمسازي در هاليوود رفت تا بار ديگر ميزان وابستگي خود به سياست هاي تصويري و كمك هاي اين صنعت پر رونق در امريكا را نشان دهد.
ميزان وابستگي و همراهي اوباما و هاليوود در بسياري موارد به چشم خورده است چه آنجا كه همسرش براي اولين بار در طول تاريخ هاليوود جايزه سياسي ترين اسكار هاليوود را به فيلم آرگو تقديم كرد و چه زماني كه فيلم دستگيري و كشتن اسامه بن لادن بر اساس اسناد لو رفته كاخ سفيد ساخته شد و توانست در دور دوم انتخابات رياست جمهوري ، به عنوان برگ برنده او به ميدان بيايد.
حال رئیسجمهور آمریکا بار دیگر هماهنگی کاملش را نهتنها با هالیوود بلکه با گردانندگان صهیونیست آن به نمایش میگذارد و به فاصله چند ساعت پس از اعتراف یک تهیهکننده سرشناس هالیوودی به جاسوسی برای اسرائیل که بیشتر به رسوایی شباهت دارد، با حضور در یکی از استودیوهای لسآنجلسی به تمجید بیسابقه از هاليوود مي پردازد . همه اينها اما نشان از يك سمئله دارد و آنهم تاثير بي سابقه هاليوود بر سياست داخلي و خارجي دولتمردان ايالات متحده است.
آرگو یکی از ضدایرانی ترین فیلم های تولید شده در هالیوود است
شايد بتوان گفت اولين مرتبه اي كه سينماي آمريكا به مسايل مربوط به سياست خارجي اين كشور پرداخت، در سال ۱۸۹۸ بود. در آن زمان برايتون بلكتاون يكي از بنيانگذاران موسسه سينمايي ويتاگراف كه يكي از استوديوهاي با نفوذ اوليه در صنعت سينماي آمريكا بود ، فيلمي كوتاه را در سال ۱۸۹۸ توليد كرد به عنوان «پاره كردن پرچم اسپانيا». مخاطبان اين فيلم كه مدت آن تنها چند ثانيه بود ، فقط تصاويري را مشاهده مي كردند كه كارگردان با دستان خودش پرچم اسپانيا را از دكل آن پايين كشيده و پاره مي كرد . اين فيلم تنها براي اين ساخته شده بود كه جداي از اهانت به پرچم اسپانيا نشان دهد اين پرچم به زير كشيده شده و پرچم ايالات متحده با ستاره ها و نوارهاي راه راه آن به جاي آن افراشته مي شود. اين فيلم درست زماني ساخته شد كه آمريكا و اسپانيا، در حال جنگ در كوبا بودند و اين فيلم باعث برانگيخته شدن احساسات عمومي در آمريكا شد.
با وجود اينكه اين فيلم اصلا نشانه اي از سينماي حرفه اي را در خود نداشت ، به تصويري نمادين از حضور و تاثير گذاري سياست خارجه ايالات متحده بر صنعت سينماي اين كشور تبديل شد و دستان كارگردان به عنوان دستان سينماي آمريكا كه مي تواند شور و احساسات ميهن پرستانه را بار ديگر به اين كشور بازگرداند معروف شد.
۱۱۵ سال بعد شور ملي و روابط بين المللي همچنان دو عنصر تاثير گذار بر هاليوود به شمار مي آيند . در سال ۲۰۱۳ آنتوني فوكوآ فيلم سقوط المپيوس را ساخت و چنان سر و صدا و تبليغاتي عليه كره شمالي به راه انداخت كه مي توان گفت به ظاهر دستان بلكتاون بعد از ۱۱۵ سال دوباره جان گرفته واين بار پرچم كره شمالي را پاره كرده اند . در فيلم فوكوآ، رهبر كره شمالي كه آمريكا را مسئول مرگ پدر و مادر خويش مي داند در اقدامي تروريستي سعي دارد همه سلاح هاي هسته اي اين كشور را نابود كند و قدرت اصلي جهاني را به كره واگذار كند.
البته اين تنها فيلم اخيرا توليد شده هاليوود نيست كه در راستاي اهداف سياست خارجه دولت حركت مي كند و گفته ميشود اين فيلم برادر دو قلويي دارد به نام «سقوط كاخ سفيد» كه همين ادعا را عليه ايران نيز وارد مي كند و نشان مي دهد با وجود اينكه رييس جمهور ايالات متحده كه فردي سياه پوست است ،در حال رايزني و گفت و گو با ايران است ،ايرانيان به فكر سقوط و انجام اعمال تروريستي در كاخ سفيد هستند.
اين فيلمها البته براي داخل آمريكا ساخته نشده اند و آمار فروش آنها در عرصه بين المللي نيز نشان مي دهد كه روي اصلي اين فيلمها با كشورهاي جهان و مصرف كنندگان اصلي محصولات هالييود است . بر اساس تحقيقاتي كه اخيرا در هاليوود انجام شده ،بيش از ۶۰ درصد از فروش فيلمهاي هاليوود در بيرون از آمركيا و تنها ۴۰ درصد از آن در داخل خاك اين كشور است.
به همين دليل فيلم سقوط كاخ سفيد در مدت اكران خود تنها توانست ۷۵ ميليون دلار در داخل خاك آمريكا بفروشد و در عوض در خارج از آمريكا با فروشي ۱۵۰ ميليون دلاري رو به رو شد . تعداد زيادي از فيلمهاي هاليوود هستند كه براي مصارف داخلي ساخته نمي شوند و اصولا اميد به فروش جهاني بسته اند و بررسي آمار فروششان نشان مي دهد كه اتفاقا با استقبال زيادي هم رو به رو شده اند و به خوبي مي توانند سياست خارجي ايالات متحده در خارج از خاك اين كشور را هدايت و مديريت كنند.
اين فيلمها چنان به روز هم هستند كه به راحتي مي توانند با صرف مقادير زيادي منابع مالي كه عموما مي توان گفت بازگشت آنچناني هم ندارند ،به سرعت نشاندهنده گامهاي بعدي آمريكا و ضرورت هاي سياست خارجي اين كشور باشند.
در فيلم سقوط كاخ سفيد كه چند هفته قبل از گفت و گوي تاريخي اوباما و رييس جمهور ايران ساخته شد ، نشان مي دهد كه رييس جمهور آمريكا در حالي به دنبال پيدا كردن راه حلهاي صلح آميز و گفت و گو براي پيشبرد مسايل خود در خاورميانه است و قصد دارد نيروهاي نظامي خود را از اين منطقه بيرون بكشد كه كشورهاي اين حوزه در فكر سقوط كامل كاخ سفيد هستند و اين نشاني بر اين مسئله است كه تعدادي از تاثير گذاران بر صنعت سينمايي آمريكا و هاليوود به شدت از مدتها قبل از احتمال شكل گيري گفت و گو با ايران و همچنين پي گيري سياست جديد اوباما در دخالت نكردن در بسياري از امور مربوط به خاورميانه ناراحت و نگران هستند.
هاليوود و جاسوسان
هاليوود با اين حال تنها با ساخت فيلمهاي به روز سعي در تاثير گذاري بر سياست خارجي آمريكا ندارد و سفراي فرهنگي هاليوود كه به عنوان سفيران صلح و دوستي به سراسر كشورهاي دنيا سفر مي كنند و گاه به عنوان نمايندگان سازمانهاي خيريه به كشورها سر مي زنند ،نقش زيادي در شكل دهي به افكار عمومي در خارج از آمريكا دارند.
گفته مي شود ايده اوليه در اين باره و ارسال سفيران فرهنگي به كشورهاي ديگر را ال گور رييس جمهور آمركيا بيان كرده و با توجه به روند رو به افزايش دشمني با آمريكا در كل جهان، او سعي داشت به هر صورت ممكن تصويري خوشايند تر از آمريكا را به جهان معرفي كند . با اين حال اين سفيران در همه موارد هم سفير صلح و دوستي نبوده و رد بساري مواقع جاسوس از آب در آمده اند.
جديدترين نمونه آن غير از سفرهاي هميشگي تعدادي از هنرپيشگان هاليوود نظير مارك آنتوني و جنيفر لوپز به كشورهاي حوزه آمريكاي لاتين و سفرهاي آنجلينا جولي به كشورهاي حوزه خاورميانه و غرب آسيا ، مي توان به حضور جورج كلوني در كشورهاي حوزه آفريقايي اشاره كرد . او در آخرين سفرش به سودان به دليل تلاش براي به راه انداختن تظاهرات و درگيري با ماموران انتظامي بازداشت شد و در بيانيه سياسي پاياني سفرش از عمر البشير به عنوان فردي ديكتاتور يادكرد.
او در همان زمان به گاردين گفته بود كه بیشتر درآمدی را که از تبلیغات نسپرسو (كارخانه ساخت قهوه در سودان)بدست آورده صرف ماهواره های جاسوسی برای مانیتور کشور سودان و رهبر این کشور عمر البشیر کرده است.
کلونی در این زمینه به گاردین گفت: بیشتر پول و درآمدی را که از طریق تبلیغات برای نسپرسو بدست می آورم، صرف هزینه های نگه داشتن ماهواره های جاسوسی در آسمان مزرهای شمالی و جنوبی کشور سودان و مانیتور عمر البشیر رهبر این کشور میکنم. او هر جایی برود تخت مانیتور دقیق ماهواره های من قرار دارد. من می خواهم او هم همانند من بسیار مورد توجه قرار بگیرد.
جديدترني خبر در اين باره نيز اعتراف آرنون میلچن، تاجر اسرائیلیتبار و تهیهکننده شماری از فیلمهای مشهور هالیوود همچون "زن زیبا" و "خانم و آقای اسمیت"، است که بيان كرده چندین سال به عنوان جاسوس برای اسرائیل کار کرده و برای این کشور سلاح خریده است.
آرنون میلچن در این گفتگوی تلویزیونی در برنامه "اوودا" نيز اضافه کرد که شماری از چهرههای سرشناس هالیوود نیز با وی در فعالیتهای جاسوسیاش همکاری داشتهاند. وی از سیدنی پولاک، کارگردان آمریکایی که در سال ۲۰۰۸ درگذشت، به عنوان یکی از این افراد نام برده است. او گفته است که سیدنی پولاک نیز در دهه ۷۰ میلادی برای اسرائیل سلاح و دیگر تجهیزات نظامی خریده است.
کد مطلب: 22302
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcirpar.t1aru2bcct.html
خط نيوز
http://khatnews.com