سومین روز تهاجم نظامی به یمن
ساقط شدن یک جنگنده سعودی و دستگیری خلبان آن/ حمایت اوباما و کامرون از حمله نظامی به یمن
8 فروردين 1394 ساعت 14:03
پدافند هوایی ارتش یمن در صنعاء با ساقط کردن یک جنگنده سعودی خلبان آن را دستگیر کرد.
به گزارش خط نیوز ، سومین روز تجاوز عربستان سعودی به یمن در حالی آغاز شد که ارتش یمن توانست در آسمان صنعاء، یک جنگنده سعودی را ساقط کرده و خلبان آن را دستگیر کند، همچنان خبر سقوط فرودگاه عدن به دست طرفداران «منصور هادی» نیز تکذیب شده است.
فرودگاه «عدن» همچنان در کنترل انصارالله یمن قرار دارد
کمبته عالی امنیتی یمن تسلط طرفداران «منصور هادی» به فرودگاه «عدن» را تکذیب کرد
شبکه المیادین گزارش داد، کمیته عالی امنیتی یمن، با تکذیب خبر سقوط فرودگاه «عدن» به دست نیروهای طرفدار «منصور هادی» تأکید کرد، این فرودگاه همچنان در دست نیروهای انصارالله یمن قرار دارد.
پدافند هوایی ارتش یمن یک جنگنده سعودی را ساقط و خلبان آن را دستگیر کرد
شبکه المنار خبر داد، پدافند هوایی ارتش یمن بامداد امروز شنبه، یک جنگنده نیروی هوایی عربستان سعودی را پس از ورود به آسمان صنعاء، پایتخت یمن،سرنگون کرد.
شبکه المنار گزارش کرد که این جنگنده در منطقه «بنی الحارث» در شمال پایتخت، ساقط شد و خلبان آن که ملیت سودانی دارد بازداشت شده است.
ساعتی پس از اعلام این اتفاق، تصاویری از یمنیها منتشر شد که با بخشهای باقیمانده از این هواپیما عکس گرفته و منتشر کردند.
تمایل انکلیس برای کمک فنی به عربستان در حمله علیه یمن
وزیر خارجه انگلیس از تمایل این کشور برای کمکرسانی فنی به عربستان سعودی در حمله علیه یمن خبر داد.
«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس وعده داد این کشور کمک به عربستان سعودی در حملات علیه یمن را افزایش دهد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، وزیر خارجه انگلیس در حمایت از عربستان سعودی گفت، انگلیس به عربستان کمکهای فنی ارائه خواهد کرد.
وی که در واشنگتن صحبت میکرد گفت «ما به هر روشی که بتوانیم از عربستان حمایت خواهیم کرد اما مسلما در اقدام نظامی شرکت نخواهیم داشت.»
هاموند طی ادعایی از احتمال وجود جنگی نیابتی در یمن میان عربستان، قدرت سنی، و ایران، قدرت شیعه، اظهار نگرانی کرده بود.
نظامیان انگلیسی که به بهانه آموزش نیروهای نظامی دولتی یمن برای مبارزه با القاعده در این کشور حضور داشتند جمعه گذشته از این کشور خارج شدند. این اقدام پس از تصمیم آمریکا برای خروج پرسنل نظامی خود از یمن صورت گرفت.
همچنین روز گذشته هاموند با متهم کردن ایران به حمایت از جنبش انصارالله درباره تحولات یمن ابراز نگرانی کرده بود. وی گفته بود نباید اجازه داد حوادث یمن به یک جنگ نیابتی تبدیل شود و سعودیها نمیتوانند یک حکومت مورد پشتیبانی ایران در یمن را تحمل کنند، لذا مجبور به مداخله شدند.
بامداد پنجشنبه گذشته سفیر عربستان در آمریکا از آغاز عملیات «توفان قاطع» برای تجاوز نظامی به حریم یمن خبر داد و اعلام کرد که این عملیات بامداد پنجشنبه ساعت ۲۴ به وقت عربستان سعودی با دستور ملک سلمان شاه این کشور آغاز شده است.
چندین کشور من جمله اعضای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) جز کشور عمان، به علاوه ترکیه، اردن، مصر و سودان در این تجاوز نظامی مشارکت دارند.
در گفتوگوی تلفنی با پادشاه عربستان
کامرون: انگلیس از اقدام نظامی عربستان در یمن حمایت قاطع میکند/با ایران توافق بد نخواهیم کرد
نخستوزیر کامرون و پادشاه عربستان درباره برنامه هستهای ایران و تحولات یمن رایزنی کردند.
دیوید کامرون، نخستوزیر کامرون با «ملک سلمان»، پادشاه عربستان به صورت تلفنی گفتوگو کرد.
بر اساس بیانیه دفتر نخستوزیر انگلیس، دو طرف در این گفتوگوی تلفنی تحولات یمن و همچنین مذاکرات هستهای ایران را مورد بحث قرار دادهاند.
این اولین گفتوگوی دو طرف پس از پادشاهی ملک سلمان بود. کامرون از سلمان به خاطر میزبانی وزیر خارجه انگلیس و رایزنی درباره یمن و ایران تشکر کرد.
نخستوزیر انگلیس بر «حمایت قاطع انگلیس» از اقدام نظامی عربستان در یمن تأکید و خاطرنشان کرد انجام هر اقدامی برای جلوگیری از پیشرویهای انصارالله و حمایت از «عبد ربه منصور هادی» که به ادعای وی رئیسجمهور یمن قانونی است، ضروری است.
نخستوزیر انگلیس همچنین «تأکید کرده بریتانیا تمامی آنچه در توان دارد را برای حمایت از عربستان» انجام خواهد داد.
نخستوزیر انگلیس همچنین به پادشاه عربستان اطمینان خاطر داد که انگلیس با توافقی بد که به ایران اجازه دستیابی به «سلاحهای اتمی» بدهد، موافقت نخواهد کرد.
در تماس تلفنی با پادشاه عربستان
اوباما: خواستار ثبات پایدار در یمن از طریق مذاکره سیاسی هستیم/ از اقدام نظامی عربستان حمایت میکنم
رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با پادشاه عربستان از تجاوز این کشور به یمن حمایت کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با پادشاه عربستان از تجاوز هوایی این کشور به یمن حمایت کرده است.
بیانیهای که کاخ سفید روی وبسایت رسمی خود قرار داده حاکی است اوباما در این گفتوگوی تلفنی از اقدام نظامی عربستان در یمن حمایت کرده است.
برنادت میهن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیهای درباره این گفتوگوی تلفنی خاطرنشان کرد: «رئیسجمهور و ملک سلمان موافقت کردند که هدف جمعی آنها رسیدن به ثبات ماندگار در یمن از طریق راه حلی مبتنی بر مذاکرات سیاسی با مشارکت سازمان ملل و تمامی طرفین است.»
شبکه خبری العربیه اعلام کرد که اردن، مصر، پاکستان و سودان برای مشارکت در عملیات زمینی در یمن اعلام آمادگی کردهاند و محمد بن سلمان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان، این عملیات را هدایت میکند.
«ضیف الله الشامی» سخنگوی جنبش انصارالله یمن روز پنجشنبه به خبرگزاری فارس گفت: «ما میدانیم که تجاوز و حمله هوایی سعودیها با فرمان اسرائیل و آمریکا انجام گرفته است.»
در ادامه بیانیه کاخ سفید آمده است: «در حالی که نیروهای آمریکایی در یمن اقدام نظامی مستقیم نمیکنند ما در حال تشکیل یک شبکه برنامهریزی مشترک با عربستان سعودی برای انجام هماهنگیهای لازم جهت انجام حمایتهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا هستیم.»
عربستان ۸۶ دیپلمات عربی و غربی را از عدن خارج کرد
عربستان اعلام کرد که ۸۶ دیپلمات عربی و خارجی را از عدن با گارد دریایی خارج کرده است.
عربستان اعلام کرد که با استفاده دو کشتی جنگی و جنگندههای نظامی، دست کم ۸۶ دیپلمات عربی و خارجی را از عدن خارج کرده است.
شبکه خبری العربیه گزارش داد که نیروی دریایی عربستان در این عملیات مشارکت داشته و دیپلمات های عربستانی را نیز از یمن خارج کرده است.
در پی تحولات اخیر در یمن تعدادی از دیپلماتهای عربی از صنعا به عدن منتقل شده بودند. عربستان به همراه چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس دست به اقدام نظامی علیه یمن زده که تا کنون به کشته شدن چندین غیر نظامی از جمله چند کودکان منجر شده است.
اخبار ضد و نقیض از زخمی شدن پسر ارشد «علی عبدالله صالح»
در حالی که برخی منابع از زخمی شدن پسر ارشد «علی عبدالله صالح» در حملات هوایی عربستان به یمن خبر میدهند، مقامات نزدیک به او، این خبر را شایعه و دروغ میدانند.
اخبار ضد و نقیضی از زخمی شدن «احمد علی عبدالله صالح» پسر دیگر رئیسجمهور مخلوع یمن پس از انقلاب ۲۰۱۱ سال این کشور، منتشر شده است.
پایگاه خبری اماراتی «ارم» نوشت که «احمد» پسر علی عبدالله صالح در یکی از حملات هوایی عربستان سعودی و ۹ کشور همپیمان او به یمن، به شدت زخمی شده است.
برخی رسانههای محلی یمن نیز از شدت جراحتهای سرتیپ احمد خبر میدهند و ادعا میکنند که علی عبدالله صالح با شخصیتهایی از کشورهای حاشیه خلیج فارس تماس گرفته تا فرزندش را برای درمان از یمن خارج کند.
اما برخی منابع صحت این اخبار را رد میکنند و مقامات نزدیک به احمد از سلامتی او خبر میدهند و اعلام میکنند که این اخبار شایعه است.
احمد پسر ارشد علی عبدالله صالح است که در زمان ریاستجمهوری پدر، فرماندهی گارد ریاستجمهوری را برعهده داشت و قرار بود جانشین پدر شود اما با سقوط صالح و روی کار آمدن «عبدربه منصور هادی» برای پست ریاستجمهوری، احمد به عنوان سفیر یمن راهی امارات شد و تا چندی پیش در این کشور به سر میبرد.
جمعه نیز، «عارف أبوحاتم» تحلیلگر سیاسی یمن، اعلام کرد که «خالد علی عبدالله صالح» پسر رئیسجمهور مخلوع یمن در حملات هوایی روز پنجشنبه عربستان سعودی به یمن، کشته شد.
بر اساس این گزارش، خالد (۳۱ ساله) و فارغ التحصیل مدرسه نظامی – سلطنتی سند هرست (sand hurst) انگلیس است یکی از قدیمیترین دانشکدههای افسری این کشور است که به ادعای این عضو جماعت اخوانالمسلمین مصر، پنجشنبه گذشته کشته شده است.
ابوحاتم ساعت ۱:۳۰ بامداد جمعه از قاهره در گفتوگو با شبکه العربیه این خبر را اعلام کرد اما هنوز هیچ طرف رسمی در یمن کشته شدن پسر علی عبدالله صالح را تایید نکرده است.
/فارس
کد مطلب: 34813
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcipvap.t1a5z2bcct.html