یک رد صلاحیت شده کاندیدای شهرداری پایتخت
شورای شهر تهران نظر مراجع امنیتی و نظارتی را نادیده می گیرد؟
صراط نیوز , 18 تير 1392 ساعت 12:05
رییس کمیسیون شوراهای مجلس در اظهاراتی اصلاح طلبان را به شهردار کردن کسی که برای عضویت در شورای شهر نیز رد صلاحیت شده بود، امیدوار کرده است.
"گروه سیاسی صراط" - رییس کمیسیون شوراهای مجلس در اظهاراتی اصلاح طلبان را به شهردار کردن کسی که برای عضویت در شورای شهر نیز رد صلاحیت شده بود، امیدوار کرده است.
به گزارش خط نیوز و به نقل از صراط، امیر خجسته گفته است «ردصلاحیت در انتخابات شوراهای شهر و روستا، نمیتواند الزاما به معنی ممنوعیت حضور افراد در سمت شهردار تهران باشد.»
او اضافه کرده است که «احرازشدن یا نشدن صلاحیت افراد در انتخابات شوراهای شهر و روستا تابع استعلام از مراجع چهارگانه بوده و در این میان اگر قرار است فردی که در انتخابات شوراها ردصلاحیت شده، به شهرداری راه نیابد، باید نوع ردصلاحیت وی مشخص شود.»
مراجع چهارگانه احراز صلاحیت نامزد ها شامل وزارت اطلاعات، دادگستری، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال است.
پیش از این، اصلاح طلبان راه یافته به شورای شهر تهران از محسن هاشمی به عنوان گزینه خود برای شهرداری پایتخت نام برده بودند.
این در حالی است که صلاحیت محسن هاشمی برای نامزدی در انتخابات شورای شهر تایید نشده و تلاش برخی از نزدیکان خاندان هاشمی برای اعمال نفوذ و تایید صلاحیت او نیز بی نتیجه مانده بود.
نوع رد صلاحیت هاشمی چه بود؟
هاشمی پیشتر در گفتگویی علت رد صلاحیت خود را بر اساس نامه پلمب شده رد صلاحیتش، بر اساس بند «د» و «ج» "یعنی عدم التزام به ولایت مطلقه فقیه و عدم اعتقاد به قانون اساسی" ذکر کرده بود.
با این وجود این سوال مطرح می شود که فردی که به علت "عدم التزام به ولایت مطلقه فقیه و عدم اعتقاد به قانون اساسی" رد صلاحیت شده، چگونه می تواند منصبی را بر عهده بگیرد که از نظر جایگاه و نیز حجم و اهمیت کاری، معادل چند وزارتخانه شمرده می شود؟
گفتنی است اظهارنظر خجسته در حالی مطرح می شود که پیشتر محمد جواد کولیوند، عضو کمیسیون شوراها گفته بود «وقتی کسی برای حضور در انتخابات شوراها رد صلاحیت شده طبیعی است که برای شهرداری تهران که استعلامها سخت تر از شورای شهر است، کمتر شانس حضور دارد.»
او اضافه کرده بود «حکم شهرداران شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر نیاز به امضای وزیر کشور دارد و شهرداری تهران باید از فیلترهای متعددی بگذرد که کسی که در انتخابات شوراها رد صلاحیت شده است یک مقدار شرایط برایش سخت تر می شود.»
به نظر می رسد نوع استعلام ها برای انتصاب افراد به عنوان شهردار تهران به اندازه ای جدی است که به وضوح کسی که از فیلتر مراجع چهارگانه برای نمایندگی شورای شهر عبور نکرده، صلاحیت شهردار شدن را نیز از دست خواهد داد.
با این حال اظهارات رییس کمیسیون شوراها کمی دوپهلو به نظر می رسد. او گفته است «فردی که در آینده بخواهد منصب مهمی نظیر شهرداری تهران را در دست بگیرد، باید دارای شرایط لازم برای تصدی این پست باشد که این مقوله باید به صورت مجزا مورد بررسی قرار گیرد.»
کد مطلب: 17163
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdchxznz.23nq-dftt2.html