آیتالله سیدمحمد خامنهای:
امیدواریم رئیسجمهور منتخب به تعهداتش عمل کند
خبرگزاری فارس , 10 تير 1392 ساعت 9:24
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا گفت: امیدواریم رییسجمهور منتخب بتواند به تعهدات خود مخصوصاً در زمینه اعتدال عمل کرده و به وسوسه و تلقینات اطرافیان توجه نکند.
امیدواریم رئیسجمهور منتخب به تعهداتش عمل کند
آیتالله سیدمحمد خامنهای با اشاره به حضور پرشکوه مردم در انتخابات اخیر یادآور شد: خوشبختانه تحولاتی که در این دوره انتخابات اتفاق افتاد و رسانهای شد، از عظمت و شکوه مردم ایران در این دوره چهرهای در مجامع بینالمللی نشان داد که دیگران را حیرتزده کرد، البته خودمان شاید متوجه عمق موضوع نباشیم.
آیتالله خامنهای که در دیدار مدیران و خبرنگاران خبرگزاری فارس به مناسبت اعیاد نیمه شعبان سخن می گفت، با ارزیابی مثبت از نحوه برپایی انتخابات گفت: خوشبختانه انتخابات خوبی بود و هر کسی نامزد مورد نظر خود را انتخاب کرد ولی گردش کار نشان میدهد که مصلحت چه بوده و هر چه مقدر باشد، همان میشود؛ انتخاب یک شخص روحانی با وجود اینکه خیلیها اعتقاد داشتند کار روحانیت دیگر تمام شده، نشان میدهد که مردم به روحانیت اعتماد دارند.
وی با تأکید بر اینکه همه موظفیم به رأیی که متعلق به مردم است احترام بگذاریم و تبریک بگوییم، اظهارداشت: این مقامی است که متعلق به شخص نیست متعلق به ملت است و این شخصیت است که خود را در گرو یک ملت گذاشته مقام محترمی است و مبارک باشد.
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا افزود: امیدواریم رییسجمهور منتخب بتواند به تعهدات خود مخصوصاً اعتدال عمل کند و به وسوسه و تلقینات اطرافیان توجه نکند و با همه جناحها یکسان همکاری کند.
آیتالله خامنهای ادامه داد: متاسفانه تا کنون آنگونه که باید، مسئولان کشوری از ابتدای انقلاب با یکدیگر هماهنگی لازم را نداشتهاند، اقتصاد معلول شده و آموزش ناقص است و نهادهای دیگر نیز در حوزه قوای سهگانه با یکدیگر وحدت ندارند و دارای نقایصی هستند؛ باید بدانیم که کشور همچون یک خانواده است که نباید بر سر میراث با یکدیگر جنگ کنند، بلکه باید همیشه حامی یکدیگر باشند و اختلافات را به حداقل برسانند.
وی با تاکید بر اینکه در جمع عقلا اختلاف رخ نمیدهد، گفت: این اختلافات سیاسی یا سلیقهای در میان ملت انشعاب ایجاد میکند در صورتی که باید یک خط درست اندیشهای را معیار قرار داد و بر اساس آن جریانات و نقشه راه مشخص شود، حیف است که در این ملت تفرقه بیفتد چون استقلال کشور در خطر میافتد.
امام خمینی (ره) از حکمت متعالیه الهام گرفت
آیتالله خامنهای در ادامه این دیدار به برخی از سوالات جواب داد. وی در پاسخ به این که آیا انقلاب اسلامی بر اساس تفکرات صدرایی شکل گرفت و امام خمینی(ره) تحت تاثیر اندیشههای ملاصدرا بوده است، گفت: فلسفه یک جهانبینی است، شناخت از عالم است همانطور که هر یک از رشتههای علمی یک شاخهای از واقعیت را برای ما روشن می کند. چون علم طبیعی، فیزیک و ... امّا فلسفه یک نگاه از بالا به همه علوم و به هم عالم دارد و پاسخ سوالات بشر را با تأمل و تفکر از بالا به پایین پاسخ میدهد.
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در ادامه افزود: اگر فلسفه نباشد بینش هم وجود ندارد، فلسفه ملاصدرا فلسفهای است که از قرآن و حدیث الهام گرفته است، بنابراین بینش الهی دارد.
آیتالله خامنه ای تصریح کرد: امام خمینی(ره) با الهام از این حکمت متعالیه که از جوانی با عرفانی که مکمل فلسفه است، بینشی کسب کرد و توانست دنیا را طوری دیگر نگاه کند.
وی افزود: کدام یک از سیاست مداران عالم هستند که از پیروزی خود یقین داشته باشند اما ایشان از زمانی که پا به هواپیما گذاشت و تا زمانی که به ایران بازگشت از پیروزیش یقین داشت البته از غیب خبر نداشت اما مطمئن بود و از حکمت آموخته بود که حق، پیروز است.
آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه امروز پیام انقلاب اسلامی ایران به همه کشورها رسیده، یادآور شد: اگر در بسیاری از این کشورها میبینیم که بساط ظلم هنوز برچیده نشده بخاطر فقدان راهبری مناسب بین آنها است.
وی اظهار داشت: اگر این پیام تنها توسط یک رهبر سیاسی محض مطرح میشد مطمئناً چنین بردی پیدا نمیکرد اما امام خمینی(ره) چون دارای بینش الهی و جهانی بر اساس فلسفه ملاصدرا بود، پیروز و موفق شد.
آیتالله خامنهای گفت: نخستین بار این تأثیرپذیری امام از ملاصدرا را یک فیلسوف مصری مطرح کرد و بر اساس آن مقالهای نوشت. او در یک گوشه مصر فهمیده بود که اسفار صدرا یعنی فلسفه اسلامی چه تأثیری در انقلاب ایران گذاشته است.
۹۰ درصد آسیب جامعه امروز فرهنگی است
وی در پاسخ به این سؤال که در آسیبشناسی انقلاب اسلامی پس از پیروزی با التقاطهایی رو به رو میشویم، ضرباتی که مجاهدین خلق و پس از آن التقاطهای چپ و راست وارد کردند اینها را چطور ارزیابی میکنند و این موانع چگونه باید از انقلاب رفع شوند، گفت: در بررسی این موانع که باز هم از کارهای رسانهای است، مقدمتاً عرض کنم که برای نابودی یک مملکت، در قدیم لشکرکشی شد و به قلعهها حمله می کردند و با منجنیق شهرها را خراب میکردند اما امروز دیگر این دوران گذشته است و جنگ به این صورت، متعلق به درماندهها و بیچارهها است الان با مبارزات اقتصادی، اجتماعی و مانند آن بهتر به نتیجه میرسند.
آیتالله خامنهای ادامه داد: آسیبی که امروز در کشور مشاهده میشود نود درصد آسیبهای فرهنگی است، دفاع از آن هم با کار فرهنگی و فلسفی و مؤسسات فلسفی است. میگویند که در این موسسات فرهنگی و فلسفی نشسته چکار میکنند؟ این فلسفه آب و نان برای مردم نمیشود. اما باید به اینها گفت که امروز دشمن با فلسفه به جنگ آمده، باید بتوانیم با فلسفه سالم جلوی این فلسفه بافیها و انحرافها را بگیریم پس ما نیاز به فلسفه داریم.
آیتالله خامنهای یادآور شد: اصلاحطلبی که یک زمان از سوی عدهای مطرح شد ترجمه رفرم است به معنای تغییر تدریجی ولی نهاد حکومت یعنی باید اساس سیاست و حکومت را که بر پایه ولایت فقیه است، تغییر دهیم این رفرم اول در اروپا مطرح شد و خود مذهب پروتستان بیش از دویست رفرم داشت.
وی ادامه داد: آنها از طریق همین اصطلاحات بر ذهن افراد تأثیر می گذاشتند بنابراین همانطور که سختافزار دستگاه رایانه نیز هر چه ما بخواهیم و هر نرمافزاری را نصب کنیم نمایش میدهد، ذهن افراد بشر نیز همینگونه است و اگر دستگاه مسؤولی نباشد که نظارت کامل داشته باشد این التقاطها هم در جوان تأثیر میگذارد.
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا ادامه داد: باید مسئولان جریانشناس باشند و از اصول اولیه یک رسانه نیز جریانشناسی یا به تعبیر دیگر دشمنشناسی است قرآن به اندازهای که بر دشمنشناسی تاکید کرده و شیطان را نخستین دشمن انسان دانسته بر هیچ چیزی تاکید نکرده است و پس از آن نیز به دشمنی یهود اشاره دارد که امروزه ما هنوز هم گرفتار صهیونیسم یهود هستیم منتها این عناوین متعدد است و در قالب کشورهای مختلف غربی.
کار فرهنگی، وحدت یک کشور را میطلبد
وی در ادامه افزود: خطری که من امروز در کشور احساس می کنم خطر فرهنگی است و روشهای تهاجم فرهنگی با سرعت تغییر میکند در همین مقطع اخیر چقدر روشها تغییر کرده بود ما نباید همیشه نگاهمان به یک سمت و سو باشد بنابراین آسیبشناسی عمده ما باید آسیبشناسی فرهنگی باشد و من نگران هستم و کار هم یک کار سازمانی و جمعی است و با یک واحد فرهنگی هدف حاصل نمیشود بلکه باید دولت و مسؤلین با یکدیگر کار کنند نهادهایی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تبلیغات و وزارتهای مربوط فرهنگی و حتی صدا و سیما موثر هستند.
کد مطلب: 16380
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdchvxnz.23n-6dftt2.html
خط نيوز
http://khatnews.com