روحانی چه کسانی را اساتید و فضلای حوزه علمیه قم معرفی کرد!؟/ حضور میدانی اعضای مجمع غیرقانونی محققین در فتنه ۸۸ + تصاویر

10 اسفند 1393 ساعت 22:44

بررسی موضع گیری های غلط و با انگیزه های خاص مجمع و یا اظهار نظر های شخصی اعضا بیش از آنکه فعالیت یک تشکیلات مربوط به امور روحانیت را در ذهن متبادر کند گویای یک فعالیت حزبی با جهت گیری های افراطی است. این امر در انتخاب و حضور افراد در این مجمع هم به خوبی نشان داده است. چنانکه حضور افرادی چون موسوی تبریزی، مسعود ادیب، محمد تقی فاضل میبدی، عبدالرحیم سلیمانی و ... که همگی از افراد مساله دار هستند، در راس این مجمع گواه این مدعاست.



گروه سیاسی خط نیوز:
گرچه دولت یازدهم به علت بالا گرفتن سطح اعتراضات در میان مراجع و علما از دولت سفر خراسان شمالی خود را به تاخیر انداخت و برنامه سفری خود را به این شهر تغییر داد اما این سفر حاشیه‎هایی داشت که به نظر می‎رسد مزیدی بر علت نارضایتی‎ها در قم باشد، و شاید یکی از مهمترین حاشیه‎های دیدار روحانی، دیدار وی با تشکلی غیرقانونی بود که علاوه بر وزن و جایگاه غیرقابل توجه اش در حوزه‎های علمیه، متشکل از افرادی بود که به صورت میدانی در فتنه نقش آفرینی کرده و حتی برخی سابقه محکومیت در فتنه ۸۸ را نیز در کارنامه دارند.

در دیداری که رئیس جمهور با مجمع غیر قانونی محققین و مدرسین قم داشت ضمن اعلام نیازمند بودن دولت به ارتباط با بزرگان و فضلای حوزه، اعضای این تشکل را از اساتید و بزرگان خطاب کرد و گفت:
دیدار رئیس جمهور با مجمع غیرقانونی محقیق و مدرسین حوزه علیمه قم

«شما اساتید و بزرگان می‌توانید با قرار دادن نتایج تحقیقات و پژوهش‌های علمی خود در اختیار دولت‌، به دولت در زمینه‌های مختلف کمک کنید».

این دیدار در حالی صورت گرفته است که از تصمیم کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برای تعطیلی این گروه قریب به چهار سال گذشته است. چرا که در جلسه ای که کمیسیون ماده ۱۰ قانون فعالیت احزاب مورخ ۲۳/ ۱۲/ ۸۹ برای بررسی ادامه فعالیت این گروه تشکیل داد، موضع گیری ها و روند فعالیت این گروه مغایر با قانون تشخیص داده و در نهایت تصمیم به توقیف پروانه این گروه گرفته شد.



علی ایازی عضو مجمع محققین در همایش بزرگداشت منتظری و بازرگان در مالزی

در همین راستا در نامه ای که در آن زمان محمود عباس‌زاده مشکینی ، مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون فعالیت احزاب و جمعیت‌ها، به هیأت موسس این مجمع نوشته بود، علاوه بر اینکه این گروه مجمع عمومی خود را تشکیل نداده است و انتخاب شورای مرکزی را برگزار نکرده است گفته بود: «... با توجه به صدور بیانیه‌های مختلف در فضای مجازی با عنوان گروه در حمایت و دعوت به تجمعات غیرقانونی منجر به اخلال در نظم و ایراد خسارت مالی و جانی به شهروندان که در راستای منافع بیگانگان تدارک دیده می‌شود کمیسیون مذکور مقرر نمود پرونده آن گروه و مستندات مربوطه به استناد بندهای الف، ه، ز، ح ماده ۱۶ قانون احزاب برای انحلال پروانه گروه به دادگاه ارسال شود. بدیهی است با توجه به فقدان شورای مرکزی منتخب برای پذیرش مسئولیت قانونی گروه و توقیف پروانه فعالیت، هیچ گونه فعالیتی با عنوان مذکور محمل قانونی نخواهد داشت.»

واکنش مجمع در مقابل این تصمیم ، نامه ای بود که در ضمن اعلام اینکه فعالیت خود را شرعی و قانونی میداند، فعالیت‌های خود را ادامه خواهد داد.


محمدجواد اکبرین عضو مجمع محققین در کنار آیت الله منتظری

بررسی موضع گیری های غلط و با انگیزه های خاص مجمع و یا اظهار نظر های شخصی اعضا بیش از آنکه فعالیت یک تشکیلات مربوط به امور روحانیت را در ذهن متبادر کند گویای یک فعالیت حزبی با جهت گیری های افراطی است. این امر در انتخاب و حضور افراد در این مجمع هم به خوبی نشان داده است. چنانکه حضور افرادی چون موسوی تبریزی، مسعود ادیب، محمد تقی فاضل میبدی، عبدالرحیم سلیمانی و ... که همگی از افراد مساله دار هستند، در راس این مجمع گواه این مدعاست.

اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به خصوص در فتنه سال ۸۸ چهره حقیقی خود را آشکار کردند و با سخنرانی ها و شرکت فعال در اغتشاشات تهران، قم و اصفهان به حدی افراط کردند که کار به دستگیری و زندان کشیده شد، اما بلافاصله پس از آزادی فعالیت های تخریبی خود را در حوزه و حتی برخی دانشگاه های قم ادامه دادند.

در همین خصوص میتوان به محمد جواد اکبرین یکی از اعضا این مجمع اشاره کرد. وی که از شاگردان حسینعلی منتظری بود و به دلیل اقدام علیه امنیت ملی تحت پیگرد قضایی قرار داشت از کشور گریخت و به مالزی رفت.

همچنین میتوان از محمد علی ایازی یکی دیگر از اعضای این گروه نام برد. وی در نشستی که به بهانه سالگرد مهدی بازرگان و حسینعلی منتظری و با حضور فتنه گران در مالزی برگزار شده بود به سخنرانی پرداخت. در این نشست که در واقع میتینگی سیاسی برای حمایت از گروهک مسعود رجوی بود گفت: عملکرد آیت الله منتظری در دفاع از حقوق مخالفان خود را یک خصیصه‌ای والا‌تر از مداراجویی دانست و با ذکر خاطراتی مصمم بودن ایشان برای اعتراض به اعدامهای غیر قانونی تابستان ۱۳۶۷، او را در دفاع از حق مصم توصیف کرد.

از سوی دیگر در ایام فتنه سال ۸۸ وی با تولید استفتائاتی با مضمون تقلب در انتخابات و ارسال آنها به دفتر مراجع و انتشار گسترده پاسخ آن در برخی از رسانه ها به دنبال مدیریت این جریان بود. وی حتی پای را از این هم فراتر گذاشته بود و با حضور در آشوب های خیابانی سال ۸۸ قم به همراه گروه چماق به‌دست و آشوبگر به جهت برهم زدن امنیت مردم در خیابان‌های تهران حاضر شده بود.

مسعود ادیب نیز یکی دیگر از اعضا مجمع محققین به شمار می آید. او که عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه مفید و یکی از اعضای ثابت جلسات ماهیانه بنیاد باران است، در جریان انتخابات سال ۸۸ ریاست ستاد موسوی را در قم بر عهده داشت. همچنین او نیز همانند ایازی در آشوب های خیابانی سال ۸۸ نقش جدی داشت.

بررسی این موارد این سوال را در ذهن مطرح میکند که روحانی با این دیدار چه هدفی را پیگیری می‎کند. چرا که مشی افراطی و ساختار شکنانه این گروه با شعار اعتدال دولت نتنها هم خوانی ندارد بلکه نمایان گر وجود قرابت های فکری در میان دولت و افراطیون است.


محمد جواد اکبرین عضو مجمع محققین در کنار خواننده لس‌آنجلسی

شاید همین اشتباه دولت در دیدار به یک تشکل نه چندان با اهمیت در سطح حوزه‎های علمیه بود که موجب شد برخی از اعضای جامعه مدرسین قم حاضر به شرکت در نشست‎های رئیس جمهور نشوند، چنانکه خبرگزاری حوزوی رسا در این باره گزارش داد: حسن روحانی پیش از ظهر پنج شنبه در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور یافت و در جلسه فوق العاده و رسمی این نهاد حوزوی که با حضور شماری از اعضا و البته غیبت برخی اعضای دیگر همراه بود، شرکت کرد.

پیش از این در گزارشی دیدار رئیس جمهور با این تشکل حوزوی را تلاش برای وزن دهی به تشکل‎های کم اهمیت حوزه برای تقابل با جامعه مدرسین ارزیابی کرده بود.
/رجانیور


کد مطلب: 34236

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdch-inx.23nkxdftt2.html

خط نيوز
  http://khatnews.com