عراقچی: خروج مواد غنی‌شده از کشور در دستورکار ما نبوده و نیست/ همه تحریم‌ها و ۶ قطعنامه شورای امنیت باید در چارچوب مشخصی لغو شود

10 فروردين 1394 ساعت 17:43

امیدواریم و فکر می‌کنیم رسیدن به جمع بندی و تفاهم مشترک درباره موضوعات مورد مذاکره کاملا وجود دارد و رسیدن به تفاهم در دسترس است.وی افزود: البته کاری که الان انجام می‌دهیم رسیدن به راه‌حل‌هایی در خصوص موضوعات مورد مذاکره است و در خصوص خیلی از مسائل این راه‌حل‌ها به دست آمده، در خصوص دو تا سه موضوع هنوز داریم کار می‌کنیم


 خط نیوز: عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای با بیان اینکه رسیدن به تفاهم در دسترس است، تصریح کرد: خروج مواد غنی شده از کشور در دستور کار ما نبوده و نیست.

به گزارش خط نیوز سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌ کننده هسته‌ای ایران در جمع خبرنگاران در لوزان گفت: امیدواریم و فکر می‌کنیم رسیدن به جمع بندی و تفاهم مشترک درباره موضوعات مورد مذاکره کاملا وجود دارد و رسیدن به تفاهم در دسترس است.

وی افزود: البته کاری که الان انجام می‌دهیم رسیدن به راه‌حل‌هایی در خصوص موضوعات مورد مذاکره است و در خصوص خیلی از مسائل این راه‌حل‌ها به دست آمده، در خصوص دو تا سه موضوع هنوز داریم کار می‌کنیم و هنوز جزییات آن مشخص نشده و راه‌حل‌هایی که باید به دست بیاید،‌ هنوز کامل نشده؛ ولی ما به تلاش خود ادامه می‌دهیم.



عراقچی یادآور شد: مذاکرات به لحاظ سخت خود و لحظات پایانی خود در رسیدن به راه‌حل‌ها رسیده است.



در خصوص دو سه موضوع هنوز مذاکره ادامه دارد و هنوز به راه‌حل نرسیده‌ایم



وی بدون اشاره به جزییات مذاکره عنوان کرد: ولی ما در دو محور مذاکره می‌کنیم، یکی بحث اعتمادسازی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران که مورد خواست طرف مقابل ماست و دیگری احترام به برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌ها که خواست ماست. در هر دو موضوع مذاکره ادامه دارد و ما به راه‌حل‌های خوبی رسیدیم و در خصوص دو سه موضوع هنوز مذاکره ادامه دارد و هنوز به راه‌حل نرسیده‌ایم.



معاون وزیر خارجه اضافه کرد: تلاش همه هیأت‌ها این است که به راه‌حل در سریع‌ترین زمان برسیم. ظرف دیروز و امروز که وزرای خارجه وارد شدند مذاکرات شدت بیشتری گرفته و در مسیر جدی‌تری افتاده و ملاقات‌ها بین وزرای خارجه جریان دارد.



وی ادامه داد: فردا صبح یک جلسه جمعی ایران و ۱+۵ را در سطح وزرای خارجه خواهیم داشت. ناامید نیستیم، فکر می‌کنیم می‌توانیم به راه‌حل برسیم.



عراقچی گفت: این مستلزم آن است که همه طرف‌ها به ویژه طرف مقابل ما تصمیم جدی بگیرد و بین توافق و فشار یکی را انتخاب کند.



مذاکره کننده ارشد هسته‌ای درباره مطالب منتشر شده در برخی رسانه‌ها درباره موارد مورد توافق افزود: هیچ کدام از اخبار و گزارشاتی که الان داده می‌شود از دقت کافی برخوردار نیست و مورد تأیید ما نمی‌باشد.



خروج اورانیوم غنی شده از کشور در برنامه ما نبوده و نیست



وی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر موافقت ایران با انتقال اورانیوم غنی شده به روسیه تصریح کرد: خروج اورانیوم و مواد غنی شده از کشور اصلا در برنامه ما وجود ندارد و از ابتدا گفته‌ایم و مجدد تکرار می‌کنیم که قصد خارج کردن مواد خود را نداریم؛ ولی راه‌حل‌های دیگری وجود دارد که نسبت به وجود این ذخایر اعتمادسازی شود و نگرانی‌ها نسبت به هرگونه احتمال بهره‌برداری برای مقاصد غیر صلح‌آمیز برطرف شود.



معاون وزیر خارجه گفت: از نظر ما راه‌های مختلفی وجود دارد و می‌شود این کار را کرد. ما روی این راه‌ها بحث کردیم و تقریبا به نتایجی رسیدیم؛ ولی خروج مواد از کشور در دستور کار ما نبوده و نیست.



در مقاطع پایانی مذاکرات هستیم



وی در خصوص درصد و میزان پیشرفت عنوان کرد: ما می‌توانیم بگوییم پیشرفت‌های خوبی کرده‌ایم، اینکه واقعا چه درصدی از کار انجام شده و چه درصدی مانده و شانس توافق چقدر است، ۵۰ -۵۰ است یا بیشتر؛ شاید نشود به دقت ارزیابی کرد. ما در مقاطع پایانی مذاکرات هستیم. مذاکرات بسیار سخت و نفس‌گیر شده است و نمی‌شود هیچ درصدی را گفت، بعضا بعد از هر جلسه‌ای این درصدها جا به جا می‌شود، ولی ما امیدوار هستیم مهم این است که امیدوار هستیم و می‌دانیم شانس توافق وجود دارد، ولی نیازمند این است که طرف‌های مقابل ما این اراده‌ای را که دارند در عمل نشان دهند و تصمیماتی که لازم است بگیرند.



وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به سهم خودش تصمیمات سخت را قبلا گرفته است. تصمیم قاطع ما تعامل سازنده است و ایجاد یک شرایطی که اعتمادسازی صورت گیرد و برای این کار انعطاف‌های لازم را داشتیم و تدبیرهای لازم را اندیشیده و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای را معرفی کردیم. نوبت طرف مقابل است که آنها هم به سهم خود عمل کنند در رفع تحریم‌ها و همه تحریم‌ها باید در چارچوب مشخصی لغو شود.



عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره اینکه آیا در خصوص یمن هم گفت‌وگو کردید؟ تصریح کرد: ما هیچ مذاکره‌ای غیر از موضوع هسته‌ای با هیچ کدام از طرف‌ها نداشته و نخواهیم داشت و موضوع مذاکرات ایران و ۱+۵ فقط برنامه هسته‌ای است.



وی درباره تاثیر تحولات اخیر در منطقه بر مذاکرات عنوان کرد: البته در عالم سیاست هر چیزی بر هر چیزی تأثیرگذار است. نمی‌شود گفت تاثیری نداشته،‌قطعا تاثیر خود را داشته است و همه طرف‌ها (ایران و طرف‌های مقابل) مصمم هستند که تاثیر عوامل خارجی را به حداقل برسانند و اجازه ندهند عامل خارجی در مذاکرات دخالت کند.



عراقچی درباره همزمانی مذاکرات در لوزان و تحولات یمن نیز گفت: از نظر ما این دو موضوع کاملا جداگانه است و هیچ ارتباطی با هم ندارند.



برای ما موضع ۱+۵ مهم است نه تک تک کشورها



عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره موضع فرانسه در مذاکرات گفت:‌ ما با مجموعه ۱+۵ مذاکره می‌کنیم. مواضع تک تک این کشورها البته مهم است ولی علاقه‌مند هستیم با یک صدای واحد مذاکره کنند.اگر مواضع انگلیس، آلمان و بقیه کشورهای ۱+۵ با هم منافاتی دارد به عهده آنهاست که این مواضع را یکسان کنند و از موضع یکسان صحبت کنند. برای ما موضع ۱+۵ مهم است نه موضع تک تک کشورها.



معاون وزیر خارجه اضافه کرد: از زمانی که وارد مذاکرات شدیم براساس فرمایشات مقام معظم رهبری و مبتنی بر رویکرد سازنده برای رسیدن به مجموعه برد - برد حرکت کردیم و هر جا لازم بود انعطافی نشان دهیم که به روند مذاکرات کمک کند و هیچ حقی از حقوق هسته‌ای ایران کاسته نشود، این انعطاف را نشان داده‌ایم.



حتما تحریم ها باید لغو شود



عراقچی همچنین گفت: "در یکی دو موضوع دیگر همچنان باید بیشتر کار کنیم. این موضوعات همان‌گونه که بینندگان می‌دانند شامل دو حوزه است. اصولاً هدف ما در این مذاکرات دو هدف اصلی است، یک هدف مربوط به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است، که این مذاکرات و توافق احتمالی به‌دنبال این است که اهداف صلح‌آمیز این برنامه را نشان دهد و ماهیت صرفاً صلح‌آمیز آن را تأیید کند و هدف دوم مذاکره رفع تحریم‌ها است، تحریم‌هایی که به‌خاطر برنامه هسته‌ای ایران برقرار شده است".



معاون وزیر امور خارجه گفت: "ما در هر دو جهت در حال حرکت هستیم. در مورد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و اعتمادسازی، بحث غنی‌سازی، ذخایر مواد هسته‌ای غنی‌شده ایران، نحوه نظارت، تأسیسات هسته‌ای نطنز و فردو و رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک مطرح هستند که در خصوص آن‌ها باید راه‌حلی پیدا شود که ماهیت صلح‌آمیز آن‌ها تأیید شود و اطمینان کافی به دست آید و در مقابل باید تحریم‌ها برداشته شود، تحریم‌های اتحادیه اروپا، آمریکا و نهایتاً تحریم‌های شورای امنیت باید برداشته شوند که از اهمیت بسیار خاصی به‌لحاظ سیاسی و حقوقی برخوردارند. شش قطعنامه (شورای امنیت) تحریمی علیه ایران وجود دارد که حتماً هر شش قطعنامه باید لغو شوند، حتماً تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا و آمریکا باید برداشته و لغو شوند. این‌ها چیزهایی است که ما به‌دنبالشان هستیم".


کد مطلب: 34857

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcgu79w.ak9tn4prra.html

خط نيوز
  http://khatnews.com