بازتاب انتخابات در رسانه‌های جهان؛

میزان مشارک قابل مقایسه با پیش‌بینی‌ها نیست/ مردم بسیار هیجان زده و خوش‌بین هستند/ ایرانی‌ها مردمی غیر قابل پیش‌بینی هستند +تصاویر

24 خرداد 1392 ساعت 22:53

رسانه های خارجی همزمان با آغاز انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهرها و روستاها بخش قابل ملاحظه ای از اخبار و برنامه های خود را به بازتاب این رویداد اختصاص دادند.


روزنامه انگلیسی «گاردین» در صفحه ویژه‌ای که به مناسبت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران باز کرده به انعکاس مسائل پیرامون انتخابات پرداخته و نوشته: طبق گزارشی که بی‌بی‌سی منتشر کرده، به خاطر حضور بالای مردم انتظار می‌رود ساعت رای‌گیری تمدید شود.

مردم بسیار پرشور و خوشبین هستند. آنها درباره سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای بعد از رای‌گیری با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.
شبکه تلویزیونی "فرانس ۲۴" خبر اول امروز خود را به انتخابات امروز ریاست جمهوری ایران اختصاص داده است. این شبکه با اشاره به آغاز انتخابات ریاست جمهوری از صبح امروز ابتدا سخنان رهبر انقلاب در مورد عدم طرفداری از هیچ یک از نامزدهای انتخابات را پخش می کند و در ادامه به معرفی نامزدهای انتخابات پرداخته است.

خبرگزاری فرانسه نیز که از صبح امروز جمعه اخبار انتخابات را پوشش لحظه به لحظه می دهد، نوشت: ایرانی ها به خاطر حس مسئولیت، وظیفه و به امید فردایی بهتر پای صندوق های رای حاضر شدند.
خبرگزاری آلمان در مطالب متعددی گزارش دادند: زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران که قرار است ساعت ۱۴:۳۰ به وقت گرینویچ(۱۸ به وقت تهران) پایان یابد، به خاطر مشارکت بالای مردم احتمالا تمدید می شود.

سايت خبري اتريشي "وينر سايتونگ" (wienerzeitung) با اشاره به شركت هر شش نامزد در نخستين ساعات رأي‌گيري نوشت: «شركت مردم در انتخابات، بسيار بيشتر از پيش‌بيني‌هاست. صف‌هاي طولاني در مقابل شعب اخذ رأي، نشانه اهميت انتخابات براي مردم در شهرهاي مختلف است.»

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره انتخابات ایران نوشت: در حالی که انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه آغاز شد، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران به انتقاد شدید از آمریکا پرداخت و درخصوص تردید آمریکا درباره نتیجه انتخابات ایران به خبرنگاران گفت: به دَرَک که قبول ندارید.

اگر ملت ایران می‌خواست آنطور که شما می‌خواهید عمل کند که کلاهش پس معرکه بود. ملت به مصلحت خود عمل خواهد کرد و ان‌شاءالله خداوند به امروز ملت برکت دهد تا آنچه مطابق شأن ملت ایران است پیش بیاید.

خبرنگار روزنامه آمریکایی 'نیویورک ‌تایمز' در تهران: یکی از شرکت‌کنندگان در انتخابات می‌گوید که نخستین فردی بود که با رای خود انگشت به چشم دشمنان ایران فرو کرد/ بسیاری از رای‌دهندگان می‌گویند که رای آنان از هر بمبی مفیدتر و موثرتر است

شبکه خبری اسکای نیوز در تحلیلی درباره انتخابات ایران نوشت: رهبر عالی ایران بعد از انداختن رای خود به صندوق، مقامات آمریکایی را به باد انتقاد گرفت و گفت: اگر آمریکا سیستم انتخاباتی ما را قبول ندارد، اصلا اهمیت ندارد.

اسکای نیوز با اشاره به اینکه انتخابات ایران جانشین محمود احمدی نژاد را بعد از سال مشخص میکند نوشت: هنوز مشخص نیست چه کسی برنده انتخابات است اما طی روزهای اخیر چرخش غیرمنتظره ای به سمت کاندیدای میانه روها و اصلاح طلبان ایجاد شده است اما مشخص نیست که کاندیداها بتوانند آرای لازم برای پیروزی یک مرحله ای را کسب کنند.

رویترز به نقل از یکی از شاهدان عینی خود در تهران در صفحه ویژه انتخابات ایران اذعان کرده است که تعداد کثیری از مردم پایتخت ایران در برابر صندوق‌های اخذ رای اجتماع کرده‌اند تا در انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر، شرکت کنند.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به صف‌های طولانی در مقابل صندوق‌های اخذ رای در مناطق مختلف ایران، به نظر می‌رسد میزان مشارکت در انتخابات برای تعیین رئیس‌جمهور جدید این کشور بالا باشد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا گزارش داد، آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران اولین رای انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اول صبح امروز(جمعه) به صندوق رای‌گیری انداخت.

این شبکه خبری در ادامه آورده است، رای ایشان نشان دهنده آغاز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران است.

شبکه خبری بی بی سی با اشاره به واجد شرایط بودن میلیون ها ایرانی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نوشت: واجدین شرایط از بین ۶ نامزد جانشین محمود احمدی نژاد را انتخاب می کنند.

این رسانه انگلیسی در بخش دیگری از این مطلب به بیانات رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر لزوم مشارکت مردم در انتخابات و رقم زدن "حماسه سیاسی" و همچنین انتقاد از دخالت های آمریکا در امور داخلی ایران پرداخت.

"مارتين وايس" (Martin Weiss) خبرنگار شبكه "آ.ر.د" (ARD) از تهران در مصاحبه با سايت "تاگس شاو" (Tagesschau) گفت: «تب انتخاباتي در اينجا بسيار بالاست و همه خوشحال هستند. براي آن‌ها مسئله اصلي در انتخاب رئيس‌جمهور، توانايي براي حل مشكلات اقتصادي كشور است و نه حقوق هسته‌اي آن‌ها يا رابطه با اسرائيل.»

فاکس نیوز نیز به انتقاد آیت الله خامنه ای از مقامات آمریکایی به خاطر اظهارات مداخله جویانه در امور داخلی کشورمان پرداخت . این رسانه آمریکایی در بخش دیگری از این مطلب درباره پیروز نهایی انتخابات ابراز نظر نکرد، اما در عین حال نوشت اگر نامزدی موفق به کسب اکثریت آرا نشود، دور دوم انتخابات در روز ۲۱ ژوئن برگزار می شود.

شبکه خبری المیادین که توجه ویژه‌ای به انتخابات ایران داشته است سعی کرده در این مدت پوشش بسیار گسترده‌ای از انتخابات ایران داشته باشد.

المیادین همچون دیگر شبکه های خبری با اعلام آغاز یازدهمین دور ریاست جمهوری در ایران گزارش داد که در این دور از انتخابات یک اصلاح طلب و ۵ نامزد اصولگرا با هم به رقابت می‌پردازند.

این شبکه در عین حال اعلام کرد که این دور از انتخابات پیچیده است و پیش بینی اینکه کدام یک از نامزدها به پیروزی برسند، دشوار است.
روزنامه هافینگتون پست نیز در مطلبی به حضور مردم پای صندوق های رای و تعیین جانشین احمدی نژاد پرداخت.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس در گزارشی به واکنش قاطع و صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی به مواضع و اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخت.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت با پرداختن به اظهارات مقام معظم رهبری و واکنش معظم له به اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی در خصوص انتخابات نوشت ایرانی ها پس از هشت سال از دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد پای صندوقهای رای رفتند.

شبکه خبری المنار با پوشش اخبار انتخاباتی ایران گزارش داد که یازدهیمن دور انتخابات ریاست جمهوری در ایران آغاز شده است.

المنار تاکید کرد که آیت الله خامنه ای پس از انداختن رای خود به صندوق های رای گفتند که رای مردم امانت است و انتخاب نیز حق آنها است.

المنار اعلام کرد که ۵هزار و ۸۸۲ مرکز رای و ۱۱ هزار و ۹۵۶ صندوق رای برای شرکت مردم در انتخابات تهران اختصاص داده شده است.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز بیانات رهبر معظم انقلاب را که سیاست غرب در قبال ایران را به باد انتقاد گرفته بودند، تیتر کرد.
شبکه اخبار مصر اعلام کرد: با گذشت چند ساعت از شروع رای گیری در ایران استقبال در تهران بیش از حد انتظار بوده است و صف های طولانی در برابر مراکز اخذ رای به ویژه در نواحی جنوبی و شرقی پایتخت دیده می شود.
این شبکه مصری با ابراز شگفتی از حضور پرشور مردم ایران در انتخابات نوشت: ناظران(خارجی) احتمال حضور کم رای دهندگان در انتخابات را می دادند.

شبکه الفرات نیوز عراق در گزارشی درباره انتخابات در ایران آورده است: رای دهندگان ایرانی همچنان برای انداختن آرای خود به پای صندوق‌های اخذ رای می روند و از ساعات اولیه صبح در تهران و شهرهای دیگر مردم استقبال گسترده ای از انتخابات داشته اند.

شبکه الحره عراق هم در گزارشی با اشاره به ادامه حضور مردم در پای صندوقهای رای گیری به نظرسنجی یک موسسه خارجی در خصوص اینکه کدام نامزد شانس بیشتری برای پیروزی دارد، اشاره کرده است.

شبکه العربیه در گزارشی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد برخی از رای دهندگان در تماس با العربیه اعلام کردند که مراکز رای گیری شاهد حضور پرشور است و انتظار می رود که انتخابات به دور دوم کشیده شود.

روزنامه الاخبار در گزارشی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری این دوره در ایران، از کشیده شدن انتخابات به دور دوم سخن گفته و نوشته است نباید از ماهیت غافلگیرکننده ملت ایران که به آن مشهور است، غفلت کرد.

این روزنامه نوشته است شاید انتخابات این دوره، آرام ترین انتخابات با کمترین جنجال باشد، این انتخابات هیچ تغییری در سیاستها و اصول ایران ایجاد نخواهد کرد.

الاخبار یکی از مهمترین ویژگیهای این دوره از انتخابات را ناتوانی غرب برای تاثیرگذاری بر آن و تکرار سناریوی حوادث پس از انتخابات ۸۸ که غربی ها به شدت به تکرار آن علاقه مند هستند، دانست.
رسانه های چینی از جمله شینهوا نیز با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در دقایق اولیه آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران به فرمایشات ایشان درباره لزوم حضور باشکوه مردم پای صندوق های رای و اینکه سرنوشت کشور وابسته به حضور و انتخاب آنهاست.
شبکه خبری الجزیره انگلیسی نیز با اشاره به حضور مردم پای صندوق های رای برای انتخاب رئیس جمهوری آتی ایران گزارش داد که صفوف رای گیری آنقدر طولانی است که حتی از حوزه های اخذ رای نیز فراتر رفته است.
با وجود گذشت ۹ ساعت از آغاز یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، جمعیت انبوهی از مردم همچنان به سمت صندوق‌های رأی روی می‌آورند/ میزان مشارکت قابل مقایسه با پیش‌بینی‌ها نیست

به نظر می‌رسد رای‌دهندگان ایرانی به درخواست‌ها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری توجه کرده و در حال مشارکت در این رقابت‌ها هستند/ هیچ پیشتاز مشخصی در بین شش نامزد کنونی برای جانشینی احمدی نژاد وجود ندارد

روزنامه صهیونیستی هاآرتص همانند سایر رسانه‌های خبری جهان به بازتاب خبر آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخت و بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در ساعات اولیه رای‌گیری را منعکس کرد.

این روزنامه به واکنش رهبری به ادعای اخیر عضو شورای امنیت ملی آمریکا درباره شفافیت انتخابات ایران اشاره کرد و گزارش داد رهبری ایران به این اظهارات توجهی نکرد و درباره آنها گفت: «به درک.»

هاآرتص در ادامه این بخش از سخنان رهبری را بازتاب داد که «آنچه مهم است مشارکت همه‌جانبه مردم در انتخابات است. ملت عزیز ما باید با شور و هیجان به پای صندوق‌های رای آمده و بدانند سرنوشت کشور در دست آنها است.»

این روزنامه صهیونیستی همچنین گزارش داد که رهبری ایران در اظهارات خود درباره اینکه به کدام نامزد نظر مساعد دارد، سخنی نگفت.

رسانه های عرب زبان از جمله خبرگزاری سوریه، النمار، العربیه و المیادین با پخش تصاویری زنده از انتخابات ریاست جمهوری در ایران توجه ویژه ای به حضور اول وقت رهبر معظم انقلاب در پای صندوق رای کردند.


کد مطلب: 15091

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcfyxdy.w6dt1agiiw.html

خط نيوز
  http://khatnews.com