غنی‌سازی هسته‌یی راهیان نور / بازدید از فردو، دارخوین و قمیجه در کاروان‌های زیارت مناطق جنگی جنوب

26 بهمن 1393 ساعت 14:40

این روزها با شروع سفر کاروان‌های راهیان نور و در زمانی که پرونده‌ی هسته‌یی ایران به برهه‌ی حساسی رسیده است، اتصال حلقه‌ی دفاع مقدس و حلقه‌ی مقاومت هسته‌یی در این زنجیره بیش از هر زمان ضروری به نظر می‌رسد. و نقاط زیر یادمان‌هایی است در تلاقی این دو حلقه و پیش‌نهادهایی به راهیان نور برای غنی‌سازی هسته‌یی کاروان‌های خویش


به گزارش خط نیوز ، کاروان‌ روایت مناطق جنگی جنوب، یا کاروان روایت انقلاب در مشهد، یا کاروان روایت فتنه در تهران، حتا کاروان‌های روایت در سفر عمره و عتبات همه حلقه‌هایی از یک زنجیره‌ی واحد است: کاروان روایت مقاومت؛ مسیری که از بعثت و از پای مسجدالحرام شروع می‌شود و با عبور از عهد غیبت و مساجد ما، در رجعت در مسجدالاقصی به سرانجام می‌رسد.

این روزها با شروع سفر کاروان‌های راهیان نور و در زمانی که پرونده‌ی هسته‌یی ایران به برهه‌ی حساسی رسیده است، اتصال حلقه‌ی دفاع مقدس و حلقه‌ی مقاومت هسته‌یی در این زنجیره بیش از هر زمان ضروری به نظر می‌رسد. و نقاط زیر یادمان‌هایی است در تلاقی این دو حلقه و پیش‌نهادهایی به راهیان نور برای غنی‌سازی هسته‌یی کاروان‌های خویش:



فردو

خلاف تصوری که رائج است، تأسیسات هسته‌یی شهدای فردو،‌ ارتباطی به روستای شهیدپرور فردو نه‌دارد؛ روستای فردو از توابع کهک در جنوب غربی قم مقدسه قرار دارد، و تأسیسات فردو در شمال شرقی آن؛ برای رفتن به فردو باید ۲۱ کیلومتر مانده به قم مقدسه از آزادراه تهران-قم خارج شد و به شرق رفت.

این جاده از کنار مجتمع رفاهی مه‌تاب شروع می‌شود؛ اگر برای رفتن به فردو فرصت نه‌دارید، کنار هم‌این مجتمع توقف کنید، نفسی تازه کنید، خاطره‌یی از مصطفای شهید را مرور کنید، فاتحه‌یی به روح شهیدان هسته‌یی به‌فرستید، و به راه خود ادامه دهید. اما اگر حوصله‌تان می‌شود، در این جاده به شرق به‌روید. سیطره‌ی اول در جاده متعلق به ارتش است و سیطره‌ی دوم متعلق به سپاه و اگر به‌توانید از آن‌ها عبور کنید، قدری بعد به ورودی تأسیسات هسته‌یی شهدای فردو، یا هم‌آن مجتمع غنی‌سازی شهید مسعود علی‌محمدی خواهید رسید.

شما البته زائران کاروان راهیان نور هستید و نه بازرسان امریکایی آژانس اتمی؛ پس احتمال بس‌یار کمی وجود دارد که به‌توانید وارد مجتمع حساس فردو شوید؛ یعنی مانند بس‌یاری دیگر از یادمان‌های راهیان نور باید پشت حصارها به‌ایستید، و به رؤیت و روایت از دوردست قناعت کنید؛ روضه‌یی به‌خوانید و به راه ادامه دهید.





دارخوین

فردو اگر حال پرونده‌ی هسته‌یی ایران باشد، دارخوین آینده‌ی آن است. بنای نیروگاه هسته‌یی دارخوین مانند نیروگاه بوشهر خیلی پیش از جنگ شروع شد و با وقوع انقلاب با بدعهدی غربی‌ها متوقف شد. دارخوین تا پیش از شکسته شدن حصر آبادان خط مقدم ما بود و هم‌آن حوالی بود که حسین خرازی "خط شیر" را مقابل بعثی‌ها تشکیل داد و از هم‌آن زمان بود که تأسیسات "انرژی اتمی" دارخوین به عقبه‌ی رزمنده‌های اصفهانی مبدل شد.

قرار است که نیروگاه دارخوین، پس از تکمیل، با سوخت هسته‌یی داخلی تغذیه شود، و این یعنی چرخیدن توربین‌های دارخوین منوط به چرخیدن سانتریفیوژهای نطنز و فردو است. هر چند کشف نفت در دارخوین جماعت خا‌م‌فروش‌ را به این صرافت انداخته که بناء کردن نیروگاه هسته‌یی روی میدانی نفتی کار لغوی است. در هر حال زمان نشان خواهد داد که آیا تأسیسات هسته‌یی دارخوین هم به سرنوشت تأسیسات اراک دچار خواهد شد، و آیا طی برنامه‌یی داوطلبانه‌ به تأسیسات استحصال متانول از مزارع نی شکر اطراف بازطراحی خواهد شد؟

برای رفتن به دارخوین در جاده‌ی شرق کارون، از اهواز به آبادان باید رفت و ۴۸ کیلومتر مانده به آبادان دارخوین است. قدری بعدتر منطقه‌ی مارد و یادمان شهدای شرق کارون است که در فروردین سال ۱۳۹۳ قدم‌گاه امام خامنه‌یی بود. و رفتن ره‌بر به دارخوین به زیارت یادمان دفاع مظلومانه‌ی ما در عمق خاک‌مان در محاصره، در این روزهای تدبیر و تعلیق و تحریم حاوی عبرت‌ها است.



قمیجه

سال‌ها است که هزاران کاروان در جزیره‌ی آبادان تا چند قدمی خلیج فارس می‌روند و بی آن که دریا را به‌بینند و روایت نبرد‌های آن را به‌شنوند، به خانه برمی‌گردند؛ روایت فتح اسکله‌ی الأمیه عراق، روی مین بردن نفت‌کش بریجتون، موشک‌باری بندر الأحمدی کویت، شناسایی بندر الخفجی سعودی، و اسارت ملوان‌های متجاوز انگلیسی و امریکایی.

ورودی یادمان عملیات والفجر هشت را اگر رد کنیم و به مسیر مستقیم به جنوب ادامه دهیم، اندکی بعد به آخرین نهر منشعب از رود اروند می‌رسیم؛ به نهر قمیجه و پای‌گاهی به هم‌این نام، که گوشه‌ی جنوب غربی خاک ایران است. پای‌گاه دریایی قمیجه در شمالی‌ترین منطقه‌ی خلیج فارس قرار دارد و غربی‌ترین پای‌گاه دریایی سپاه پاس‌داران است؛ هم‌آن جایی است که اسارت ملوان‌های امریکایی در آن اتفاق افتاده است.

این اتفاق البته از آخرین روایت‌های این پای‌گاه است؛ قمیجه یادمان روایت سه دهه نبرد با شیطان بزرگ است؛ درست از روزی که امریکایی‌ها وارد خلیج فارس شدند، تا روزهای درگیری مستقیم با آن‌ها در پایان جنگ هشت‌ساله، تا روزهایی که با اشغال‌گری آن‌ها در عراق می‌جنگیدیم، تا هم‌‌این روزها که در هم‌این حوالی روی شناورها، دست بر ماشه، چشم در چشم هم داریم.

اگر با هم‌آهنگی بهتری با ندسا به این پای‌گاه رفته باشید، می‌توانید با شناورهای نیروی دریایی گشتی در شاخ خلیج فارس به‌زنید و احتمالاً تا دیدرس ناوهای متجاوز امریکایی پیش به‌روید، و در نهایت حتا سوار بر هم‌آن شناورها عرض منطقه‌ی عملیاتی والفجر هشت را بر اروند طی کنید و به آبادان یا خرم‌شهر برگردید.


کد مطلب: 33631

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcfyvdm.w6dmmagiiw.html

خط نيوز
  http://khatnews.com